Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Έναρξη την 1η Σεπτέμβρη στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε η ΕΠΣ Ευρυτανίας. Όρισε την έναρξη του ερχόμενου πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας για το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Σεπτεμβρίου. Οι ιθύνοντες του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου πήραν την απόφαση στο τελευταίο συμβούλιο και απέστειλαν έγγραφο στα 11 σωματεία, που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα.
Πρώτη φορά το Ευρυτανικό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ θα ξεκινήσει σε «λογική» ημερομηνία, όπως  γίνεται σε όλα τα υπόλοιπα τοπικά πρωταθλήματα της Ελλάδας. Ως γνωστόν τον χειμώνα υπάρχουν πολλές διακοπές λόγω των καιρικών συνθηκών και είναι πιθανόν να μην επαρκούν οι ημερομηνίες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στην προβλεπόμενη ημερομηνία. Στο νέο πρωτάθλημα θα υπάρξουν τέσσερις επιπλέον αγωνιστικές, αφού θα δεν θα συμμετέχουν 10 ομάδες.
Επιπλέον στα μέσα Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση των σωματείων-μελών της ΕΠΣΕ, όπου θα διεξαχθεί η κλήρωση του ερχόμενου πρωταθλήματος, αλλά και του κυπέλλου Ευρυτανίας. Θα αποφασιστούν από τα σωματεία με ποιους όρους θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα, το οποίο μετά από αρκετά χρόνια θα έχει 22 αγωνιστικές.

Με 11 ή 12 ομάδες;
Στην Γενική συνέλευση του Αυγούστου θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Κερασόβου στο νέο πρωτάθλημα. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας θα δώσει το δικαίωμα ψήφου στα σωματεία  να αποφασίσουν μόνα τους εάν θέλουν το Κερασοχώρι στο ερχόμενο πρωτάθλημα. Βάσει της προκήρυξης, που ψηφίστηκε πέρυσι το Κεράσοβο έχει υποβιβαστεί στην Β΄ Κατηγορία Ευρυτανίας.