Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΕΠΣ Ευρυτανίας-Άτταλος Νέας Φιλαδέλφειας 2-1

Το κύπελλο και την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό οι Ευρυτάνες επιβλήθηκαν του Άτταλου Νέας Φιλαδέλφειας με σκορ 2-1. Τα ταλαντούχα Ευρυτανόπουλα παίζοντας πειθαρχημένα και με σωστές τοποθετήσεις μέσα στο γήπεδο έφτασαν σε μια τεράστια επιτυχία για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο, το οποίο έδειξε ότι υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη και ότι υπάρχει μια φουρνιά καλών παικτών, που έρχονται από πίσω.
 Ο τελικός έγινε την Κυριακή 24/6 και ξεκίνησε στις 10 το πρωί στο κεντρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου στα πλαίσια του τουρνουά Karpenisi Summer Soccer Cup. Με την αναμέτρηση ολοκληρώθηκε και το τουρνουά. Ο αγώνας έγινε κάτω από αρκετή ζέστη, ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 50 φιλάθλων με τους περισσότερους να είναι γονείς ποδοσφαιριστών.
Οι Ευρυτάνες του Γιώργου Χρυσαφόπουλου ξεκίνησαν πολύ δυνατά και σκόραραν από τα αποδυτήρια με τον βραχύσωμο Αποστόλη Φούκα. Δέχτηκαν αρκετή πίεση και ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Οι παίδες μας πιέστηκαν αρκετά και στο δεύτερο μέρος, όμως άντεξαν και κατάφεραν από την άσπρη βούλα με τον Κώστα Χρυσαφόπουλου να σκοράρουν το γκολ της νίκης. Μάλιστα ο 15χρονος άσος της Κρέντης είχε και δοκάρι στο πρώτο μέρος.
Ο Άτταλος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το παιχνίδι και ίσως να του κόστισε την ήττα το κακό ξεκίνημα. Ανέβασε στροφές στην συνέχεια, όμως δεν βρήκε διαδρόμους στα καρέ των Ευρυτάνων. Στην μοναδική στιγμή που βρήκε κενούς χώρους το εκμεταλλεύτηκε και ισοφάρισε σε κομβικό σημείο και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Νταβούλ. Μπορεί να πίεσαν και να ρίσκαραν στο δεύτερο μέρος, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη στιγμή και να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα. Η αήττητη πορεία των Αθηναίων στο τουρνουά σταμάτησε στον τελικό απέναντι στην ΕΠΣΕ.

Όλη η άμυνα ο Αντωνίου


Υπερπροσπάθειες έκανε ο στόπερ Πάνος Αντωνίου, ο οποίος ανέκοψε πολλές φορές τους αντιπάλους. Παράλληλα αναδείχτηκε και MVP της κατηγορίας μετά από ψηφοφορία όλων των προπονητών.

Παρουσία μελών της ΕΠΣΕ
Τον τελικό παρακολούθησε ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δημήτρης Πεταρούδης.

Α΄ Μέρος

Γκολ ο «Τέβες»


Ο νεαρός Αποστόλης Φούκας μόλις στο 6o λεπτό άνοιξε το σκορ και έδωσε προβάδισμα νίκης για τους Ευρυτάνες. Ο βραχύσωμος επιθετικός με το προσωνύμιο «Τέβες» πλάσαρε υποδειγματικά. 


Σημαντική στιγμή για το 2-0
Εκτέλεση φάουλ του Χρυσαφόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι των Αθηναίων και χάθηκε μοναδική στιγμή για το 2-0.

Ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις
Στον «ύπνο» πιάστηκε η άμυνα της Ευρυτανίας την στιγμή που όλοι περίμεναν το σφύριγμα της λήξης. Ο Νταβούλ βρέθηκε απέναντι στον Γιόγιο και εύκολα με όμορφο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄ : Ο Χρυσαφόπουλος με μια καταπληκτική κάθετη μπαλιά στην «πλάτη» της άμυνας έβγαλε τον Φούκα τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με υποδειγματικό πλασέ και αφού η μπάλα πρώτα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι άνοιξε το σκορ (1-0).
20΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρυσαφόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι τους Άτταλου και στην επαναφορά ακυρώθηκε γκολ του Αθανασόπουλου ως οφσάιντ.
30΄ +1΄ : Ο Νταλάκος έβγαλε όμορφα την κάθετη για τον Νταβούλ, ο οποίος τετ α τετ με τον Γιογιό τον πλάσαρε κάτω από τα πόδια από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των Ευρυτάνων για το 1-1.

Β΄ Μέρος

Από στην άσπρη βούλα ο «Χρυ»


Ο ταλαντούχος Κώστας Χρυσαφόπουλος με πέναλτι, που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος χάρισε την νίκη στην ομάδα της Ευρυτανίας.


Πίεση χωρίς αποτέλεσμα
Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας άσκησε πίεση, όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Οι Ευρυτάνες είχαν σωστή αμυντική λειτουργία και δεν βρέθηκαν σε καμία περίπτωση εκτεθειμένοι.

Οι καλύτερες φάσεις
32΄ : Σουτ του Γιαννούλη από καλή θέση έφυγε αρκετά άουτ από το δεξί δοκάρι της ΕΠΣΕ.
54΄ : Ο Φούκας γύρισε από δεξιά και ο Χρυσαφόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Βαμβακίδη, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Χρυσαφόπουλος το εκτέλεσε εύστοχα, πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Ανδρεαδάκη και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
60΄ : Ο Νικήταρος σκόραρε από κοντά, αλλά προηγουμένως είχε υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ.
63΄ : Ο Φούκας ελίχτηκε από δεξιά έδωσε στον Αθανασόπουλο, που εξ επαφής πλάσαρε, αλλά νικήθηκε από τον Ανδρεαδάκη και στην συνέχεια έκανε επιθετικό φάουλ.

Πανηγυρισμοί στην λήξη
Με το τελικό σφύριγμα της λήξης ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους παίκτες της Ευρυτανίας για την σπουδαία επιτυχία τους. Βέβαια οι αντίπαλοι ισχυρίστηκαν ότι οι Ευρυτάνες στα τελευταία λεπτά έκαναν συνέχεια εσκεμμένα καθυστέρηση και ότι οι ποδοσφαιριστές της Ευρυτανίας εξύβριζαν μέσα στο παιχνίδι στους παίκτες του Άτταλου.

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΣ Ευρυτανίας (Γιώργος Χρυσαφόπουλος) : Γιόγιος, Σιταράς, Γενιτσαρόπουλος, Γιαννόπουλος, Αντωνίου, Κουτσοθόδωρος, Αθανασόπουλος, Χρυσαφόπουλος, Φούκας(62΄ Μπουμπουρής), Γυφτομήτρος(59΄ Μπούτσι), Κατσαρός

Άτταλος Νέας Φιλαδέλφειας (Δημοσθένης Σταμάτης) : Ανδρεαδάκης, Βασιλόγιαννης(58΄ Νταβιτσβίλι), Λαιμός(37΄ Ιορδάνου), Βαμβακίδης, Σύρμας, Ανδρινόπουλος, Γιαννούλης(37΄ Κότσιρας), Κουγιουμτζάκης, Νταλάκος, Νικήταρος, Νταβούλ

Διαιτητική 3αδα : Πάνου-Κοφάνης-Φώτης






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος