Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Σ.Φ.Κ. Α.Ο.(Φαρμακεία)-Γ.Σ. Άτλαντας 2008 41-66

Την πρόκριση του στην «8» επικύρωσε μετά την νίκη της η ομάδα του Άτλαντα 2008. Επικράτησε των Συστεγασμένων Φαρμακείων με 41-66 στην τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου.
Ο αγώνας έγινε την Παρασκευή  1/6 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 8 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ.  Το ματς, που θα έκρινε την πρόκριση έγινε υπό την παρουσία 60 με 70 οπαδών.
Ο Ατλαντάς ήταν καλύτερος και παίζοντας πολύ καλή άμυνα πήρε μια σχετικά εύκολη νίκη απέναντι στα Φαρμακεία. Η νίκη της ομάδας συνδυάστηκε και με την πρόκριση και η θέση που θα καταλάβει η ομάδα θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του ματς Αστέρας-Γρανίτσα που θα γίνει την Τρίτη 5/6. Ο Άτλαντας θα τερματίσει ή στην 3η ή στην 4η θέση.
Τα Φαρμακεία επιζητούσαν την νίκη, που θα τους έδινε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Για άλλο ένα ματς επιθετικά έμειναν χαμηλά και κατάφεραν να είναι κοντά στο σκορ μόνο στο πρώτο 10λεπτο. Αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στην θέση του σέντερ και δέχτηκαν αρκετά και κρίσιμα καλάθια μέσα από την ρακέτα. Δεν κατάφεραν φέτος να προκριθούν στους «8»

«Λαβωμένος» ο Άτλαντας
Με πληθώρα προβλημάτων κατέβηκε να αγωνιστεί ο Άτλαντας, καθώς απουσίαζαν αρκετά βασικά στελέχη. Δεν αγωνίστηκαν οι : Νίκος Κωστής, Λάμπρος Παπαδιάς, Δημήτρης Σβερώνης, Αλέξανδρος Δεδούσης και Παναγιώτης Γρανίτσας.

Ντεμπούτο Μπουμπουρή


Ο Γιάννης Μπουμπουρής του Άτλαντα στα προηγούμενα ματς καθοδηγούσε την ομάδα του από τον πάγκο. Σήμερα μετά από αρκετές απουσίες πραγματοποίησε το αγωνιστικό του ντεμπούτο, πετυχαίνοντας μάλιστα και 2 πόντους, αγωνιζόμενος για πολύ ώρα μάλιστα.

MVP o Αρβανίτης


Ο Πάνος Αρβανίτης του Άτλαντα ήταν ο MVP της αναμέτρησης και κορυφαίος της ομάδας του. Σημείωσε συνολικά 23 πόντους και πέτυχε αρκετά καλάθια σε κρίσιμα χρονικά σημεία. Παράλληλα πέτυχε και προσωπικό ατομικό ρεκόρ πόντων, κάνοντας την καλύτερη του εμφάνιση στην μπασκετική του καριέρα, αγωνιζόμενος μάλιστα απέναντι στην περυσινή του ομάδα. Στα προηγούμενα τέσσερα ματς είχε συνολικά 8 μόλις πόντους. Τον ακολούθησε ο πάουερ φόργουρντ Κώστας Λιάπης με 17 πόντους και 1 3ποντο, ενώ 12 πόντους σημείωσε ο πλέι μεικερ Δημήτρης Σταλίκας, βάζοντας και 1 τρίποντο.

Διασώθηκε ο Ράικος


Ο πλέιμεικερ των Φαρμακείων Γιώργος Ράικος ξεχώρισε παίρνοντας αρκετές προσωπικές ενέργειες και πετυχαίνοντας όμορφα καλάθια. Σημείωσε 12 πόντους και ήταν ο καλύτερος των ηττημένων. Δεύτερος σκόρερ ήταν ο αρχηγός Βαγγέλης Οικονόμου με 8 πόντους και 1 τρίποντο. Ο Ράικος ήταν ο πρώτος σκόρερ του Σ.Φ.Κ. στην πορεία του με 57 πόντους και τον ακολούθησε ο Βαγγέλης Κουτσούμπας με 52.

Κοντά στην ομάδα ο Παπαδιάς
Ο Λάμπρος Παπαδιάς, που τραυματίστηκε στο κεφάλι στο προηγούμενο ματς του Άτλαντα απέναντι στο ΤΕΙ Καρπενησίου βρέθηκε στο γήπεδο και ενθάρρυνε τους συμπαίκτες του.




Πρωτοπορία για τον Γ.Σ.


Ο Άτλαντας πήρε ελαφρές προβάδισμα στο πρώτο 10λεπτο με σκορ 13-16. Ο Κώστας Λιάπης είχε σημαντική συμβολή, αφού πέτυχε τους 7 πρώτους πόντους της ομάδας του. Μόλις δυο φάουλ σημειώθηκαν στην πρώτη περίοδο, από κάθε ομάδα. Τα Φαρμακεία έκαναν το πρώτο φάουλ 2.20 πριν το τέλος, το οποίο κέρδισε ο Δημήτρης Σταλίκας από τον Νεόφυτο Νεοφύτου. Δυο πολύ όμορφα καλάθια για τα Φαρμακεία πέτυχε ο Γιώργος Ράικος.


Ανέλαβε δράση ο Αρβανίτης


Ο Πάνος Αρβανίτης ήταν εκπληκτικός στο δεύτερο δεκάλεπτο και πέτυχε αρκετά καλάθια, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του με 19-32. Η 2η περίοδος ξεκίνησε νευρικά και για τις δυο ομάδες, όμως στα τελευταία λεπτά ο Άτλαντας έπαιξε όμορφο μπάσκετ και προηγήθηκε αρχικά με +10 και 16-26 και η μεγαλύτερη διαφορά ήταν το +13 του ημιχρόνου. Τα Φαρμακεία είχαν αρκετές λάθος επιλογές και πέτυχαν μόλις 6 πόντους.




Προσπάθειες για αντεπίθεση


Ο Άτλαντας με αρκετές προσπάθειες του Δημήτρη Σταλίκα μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 23-37. Τα Φαρμακεία αντεπιτέθηκαν και μείωσαν ακόμη και στους 9 και συγκεκριμένα σε 29-38 με τρίποντο του άστοχου μέχρι εκείνη την ώρα Πάνου Ζιάκα. Τελικώς ο Άτλαντας πήρε διαφορά 10 πόντων με 33-43.




Ο τριποντέρ Φουρλιάς


Με ωραίους συνδυασμούς, αλλά και πόντους από την περιφέρεια ο Άτλαντας πήρε την άνετη νίκη, ανοίγοντας την διαφορά στο +25 και συγκεκριμένα στο τελικό 41-66. Ο Μάκης Φουρλιάς με 2/2 εύστοχα τρίποντα προσέφερε αρκετό θέαμα, ενώ ο Κώστας Λιάπης σκόραρε όμορφα καλάθια, έπειτα από συνδυασμούς. Τα Φαρμακεία δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις στην επίθεση, ενώ αμυντικά δεν είχαν το σθένος να κυνηγήσουν τον αντίπαλο όταν η διαφορά άρχισε και εκτοξεύονταν.

Αποβλήθηκε ο Ιωάννου


Ο Κώστας Ιωάννου, ο οποίος είχε συμπληρώσει 4 φάουλ από τις αρχές της 3ης περιόδου έκανε το 5ο του φάουλ στο τελευταίο 10λεπτο και αποχώρησε με 5 φάουλ.

Τραυματισμός του Ράικου
Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπισε ο Γιώργος Ράικος των Φαρμακείων 2 λεπτά περίπου πριν το τέλος του αγώνα.


Τα δεκάλεπτα
13-16, 19-32, 33-43, 41-66

Διαιτητές : Δημήτρης Λερογιάννης & Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Σ.Φ.Κ. Α.Ο.(Φαρμακεία) (Βαγγέλης Οικονόμου) : Οικονόμου 8(1), Κοτσάνης, Ράικος 12, Μπουμπουρής Ε., Κουτσούμπας 7(1), Ζιάκας 3(1), Ιωάννου 7(1), Νεοφύτου 4(1)

Γ.Σ. Άτλαντας 2008 (Γιάννης Μπουμπουρής) : Μπουμπουρής Ι. 2, Σταλίκας 12(1), Λιάπης 17(1), Αρβανίτης 23, Χαντζόπουλος, Φουρλιάς 6(2), Λάμπρου 6
Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος