Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Παλαιοκατούνα 2010-Γρανίτσα 8-1

Με τον ιδανικότερο τρόπο πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας η Παλαιοκατούνα. Επικράτησε άνετα με σκορ 8-1 της γειτονικής Γρανίτσας.
Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο Παλαιοκατούνας την Κυριακή 3 Ιουνίου και άρχισε στις 17:30. Ήταν στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος της Β΄ ΕΠΣΕ.
Η Αναγέννηση ήταν αρκετά καλύτερη από τον αντίπαλο της και έφτασε δίκαια και εύκολα στην κατάκτηση άλλων τριών βαθμών.
Έβγαλε αρκετούς όμορφους συνδυασμούς, πετυχαίνοντας οκτώ τέρματα. Παρουσίασε ένα αρκετά δυνατό σύνολο για τα δεδομένα της κατηγορίας και αναδείχτηκε δίκαια πρωταθλήτρια στο μίνι πρωτάθλημα. Η ομάδα του Κώστα Λαθύρη επιστρέφει με την νέα της σύσταση στην Α΄ ΕΠΣΕ ως αήττητη.
Η Γρανίτσα επιθετικά παρουσιάστηκε βελτιωμένη από τον πρώτο αγώνα με την Παλαιοκατούνα, δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες. Αμυντικά είχε αρκετά κενά (Ειδικά στο α΄ μέρος, που αγωνίστηκε με 10) και οδηγήθηκε στην συντριβή. Τερμάτισε στην 2η θέση, έχοντας 4 βαθμούς, που κατέκτησε απέναντι στο Κρίκελλο.

Λιγοστοί θεατές
Παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν αρκετά καλός και η ημέρα γιορτινή για την ομάδα της Παλαιοκατούνας ελάχιστοι φίλοι/ες της ομάδας παραβρέθηκαν στο γήπεδο.


Συνολικό σκορ 19-1
Σε δυο αναμετρήσεις η Αναγέννηση συνέτριψε την Γρανίτσα. Μετά το 11-0 του πρώτου αγώνα στο Ραπτόπουλο ακολούθησε το 8-1 της Παλαιοκατούνας.

Δυο τέρματα ο Κοράκης 


Αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Β΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας. Ο λόγος για τον Ανέστη Κοράκη, ο οποίος με τα δυο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 8 συνολικά και αναδείχτηκε με διαφορά πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

Με τρεις απουσίες
Από το συγκρότημα του Κώστα Λαθύρη απουσίαζαν τρεις βασικοί ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τον Μάκη Αναγνωστόπουλο, τον Κώστα Αλαφροπάτη και τον Γιάννη Διώτη, με τον τελευταίο να παραβρίσκεται στο γήπεδο.

Εικόνα αποσύνθεσης
Η Γρανίτσα άρχισε τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς στον πάγκο βρισκόταν μόνο ως δηλωμένος με το Νο12 ο παράγοντας Χριστόφορος Θεοδώρου. Στην επανάληψη έπαιξε με έντεκα και βελτίωσε την αγωνιστική παρουσία της.



Ντεμπούτο Ρήγα


Την πρώτη του εμφάνιση πραγματοποίησε από πλευράς φιλοξενούμενων ο 23χρονος Μάριος Ρήγας.

Α΄ Μέρος

Φρενήρης ρυθμός
Δεν έλεγε να αφήσει το πόδι από το..γκάζι η γηπεδούχος ομάδα. Σκόραρε ακατάπαυστα, εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα. Το 6-0 τα λέει από μόνο το όλα. Οι «γαλάζιοι» ήταν αρκετά αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Γκολ για Μπλέντζο-Τζερεμέ-Οσμενάι


Πέρα του αρκετά δραστήριου Ανέστη Κοράκη, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν άλλοι τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης. Πρόκειται για τον 14χρονο Παναγιώτη Μπλέντζο, τον 18χρονο Κώστα Τζερεμέ και τον 17χρονο Ίγκλι Οσμενάι.
Ο πρώτος πέτυχε το «παρθενικό» του τέρμα, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς λίγο αργότερα αποχώρησε τραυματίας. Οσμενάι και Τζερεμές είχαν σκοράρει και στον αγώνα του πρώτου γύρου πριν από 21 ημέρες.

Δοκάρι με Ζαχαράκη Χ.


Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν επιθετικά με κύριους εκφραστές τον Χρήστο Ζαχαράκη και τον Λάμπρο Ζαχαράκη. Ο πρώτος μάλιστα είχε δοκάρι, όταν το σκορ ήταν στο 2-0.

Ο πανηγυρισμός του Τσούκο

 












Το πρώτο του γκολ πέτυχε και ο Γιάννης Τσούκο. Ο 18χρονος αριστερός μπακ-χαφ «ξέσπασε» στον πανηγυρισμό του, βγάζοντας την φανέλα του.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Από λάθος γύρισμα ποδοσφαιριστή της Γρανίτσας, ο Μπλέντζος μόνος ανενόχλητος με πλασέ στην δεξιά γωνία του Ζαχαράκη Α. άνοιξε το σκορ (1-0).
15΄: Κόρνερ του Γκούρλια από δεξιά, κεφαλιά-πάσα του Ίλιεβ στο πρώτο δοκάρι, με τον Τζερεμέ να μην μπορεί με τακουνάκι στο δεύτερο δοκάρι να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα.
17΄: Χτύπημα φάουλ του Ζαχαράκη Λ. από δεξιά, κεφαλιά του Ζαχαράκη Χ. κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κοράκη Σ.
21΄: Ο Τζερεμές με χαμηλό διαγώνιο σουτ από τα όρια της περιοχής και πλάγια έστειλε την μπάλα στην απέναντι δεξιά γωνία της Γρανίτσας, κάνοντας το 2-0.
23΄: Ο Ζαχαράκης Λ. σέντραρε από δεξιά, ο επερχόμενος Ζαχαράκης Χ. σούταρε από πλεονεκτικό σημείο, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να μαζεύει εύκολα.
24΄: Πλάγιο του Ζαχαράκη Λ. από αριστερά, ο Ζαχαράκης Χ. σούταρε με την μπάλα στον αέρα, αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Παλαιοκατούνας. Στην επαναφορά ο Σκόνδρας έπιασε «αέρα».
25΄: Σέντρα του Τζερεμέ από δεξιά, σουτ του Μπλέντζου κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Ζαχαράκη Α.
26΄: Ο Ίλιεβ σέρβιρε έτοιμο γκολ δεξιά του στον Οσμενάι, ο οποίος από κοντά με δυνατό σουτ σημείωσε το 3-0.
30΄: Ο Οσμενάι ξεκίνησε κούρσα από το κέντρο, απόφυγε όποιον βρήκε μπροστά του από δεξιά, σέντραρε και ο Κοράκης Α. σε άδειο τέρμα κατέβασε και με δυνατό σουτ «έγραψε» το 4-0.
33΄: Προσωπική ενέργεια του Τσούκο από αριστερά και πλασέ από αριστερά στην απέναντι γωνία του Ζαχαράκη Α. (5-0).
35΄: Ο Ίλιεβ από αριστερά έκανε ξανά πάσα «πάρε-βάλε» στον Κοράκη Α., που σε άδεια εστία πλάσαρε εύστοχα (6-0).

Β΄ Μέρος

«Χαλάρωσαν» οι μεν-Βελτιώθηκαν οι δε
Διαφορετικό ήταν το δεύτερο μέρος. Η Αναγέννηση έφτασε εύκολα με άλλα δυο γκολ στο 8-0, ενώ η Γρανίτσα, που παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο, δημιούργησε ευκαιρίες και μείωσε στο τελικό 8-1.

Άλλαξε τερματοφύλακα


Ο έμπειρος λίμπερο Μπάμπης Γούλας πέρασε κάτω από τα γκολπόστ των φιλοξενούμενων (Αγωνίστηκε χωρίς γάντια) και ο Αντρέας Ζαχαράκης πέρασε στην αμυντική γραμμή.

Έπαιξαν με 11
Η Γρανίτσα αγωνίστηκε με έντεκα ποδοσφαιριστές στην επανάληψη, καθώς στο γήπεδο πέρασε και ο... Παναγιώτης Καρδαμπίκης (Νο 11).


Αυτογκόλ Ζαχαράκη Α. και Ίλιεβ

 












Ο 24χρονος Αντρέας Ζαχαράκης σημείωσε το 7-0 με αυτογκόλ, ενώ λίγο αργότερα ο Μπόικο Ίλιεβ πέτυχε το τελευταίο γκολ της ομάδας του. Ο 40χρονος Βούλγαρος μέσος έδειξε εξαιρετικά στοιχεία τεχνικής κατάρτισης.


Απόκρουση πέναλτι

 












Ο Στέφανος Κοράκης με μια εξαιρετική απόκρουση νίκησε από τα έντεκα βήματα τον Λάμπρο Ζαχαράκη. Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής του ΑΟΓ, που αγωνίστηκε φέτος στην μικτή νέων ήταν αρκετά κινητικός.


Αποθέωση Νικολούλια


Χρόνο συμμετοχής στον Φώτη Νικολούλια έδωσε ο προπονητής των πρωταθλητών Κώστας Λαθύρης. Ο 20χρονος τερματοφύλακας πέρασε ως αλλαγή και αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας.

«Γκολ της τιμής» με Μπαλτά
Ο….Θανάσης Μπαλτάς πέτυχε το «γκολ της τιμής» για την Γρανίτσα, μειώνοντας το σκορ στο 70ο λεπτό. Ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στο β΄ μέρος.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Κοράκης Σ. εκτέλεσε βολέ, ο Γούλας έκανε άστοχη έξοδο, ο Κοράκης Α. γέμισε και ο Ζαχαράκης Α. έστειλε με πλασέ προς τα πίσω την μπάλα στην δεξιά γωνία της ομάδας του (7-0).
52΄: Ο Μπαλτάς πάσαρε στον Ζαχαράκη Λ., ο οποίος πλάσαρε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοράκη Σ.
57΄: Κόρνερ του Κοράκη Α. από δεξιά, ο Ίλιεβ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με το στήθος σημάδεψε την δεξιά γωνία του Γούλα (8-0).
60΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζαχαράκη Λ. απέκρουσε όμορφα στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
64΄: Ο Ζαχαράκης Λ. ανατράπηκε από τον Σλατίνσκι, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Ζαχαράκης Λ. εκτέλεσε, αλλά ο Κοράκης Σ. έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.
70΄: Ο Μπαλτάς έκανε προσωπική προσπάθεια, ευνοήθηκε και από τις κόντρες και με δυνατό σουτ από κοντά σημείωσε το 8-1.

Διακριθέντες
Παλαιοκατούνα: Κοράκης Α., Τζερεμές, Ίλιεβ, Οσμενάι
Γρανίτσα: Ζαχαράκης Λ., Ζαχαράκης Χ., Μπαλτάς

Συνθέσεις Ομάδων

Παλαιοκατούνα (Κώστας Λαθύρης): Κοράκης Σ.(71΄ Νικολούλιας), Σαρρής, Τζερεμές, Κωνσταντόπουλος, Τσούκο, Οσμενάι, Κοράκης Α., Σλατίνσκι, Μπλέντζος(27΄ λ.τρ Λαθύρης Γ.), Γκούρλιας, Ίλιεβ

Γρανίτσα (Χριστόφορος Θεοδώρου): Ζαχαράκης Α., Ζαχαράκης Λ., Μπαλτάς, Αλέστας, Καρδαμπίκης Κ., Καρδαμπίκης Σ., Ζαχαράκης Λ., Σκόνδρας Λ., Ρήγας, Γούλας Χ., Καρδαμπίκης Π.

Διαιτητής: Βασίλης Λάμπρου(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Βαγγέλης Λαθύρης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)











Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος