Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Μέχρι την Α2 έπαιξε ο Γιάννης Κουτκιάς


Έως το πρωτάθλημα της Α2 (2006-2008) έχει αγωνιστεί με τον Ιωνικό Λαμίας ο Γιάννης Κουτκιάς. Ο 38χρονος σέντερ ύψους 2,00 αγωνίζεται και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου με την φανέλα του περυσινού τροπαιούχου Αστέρα. Είναι προσωπικός φίλος του χορηγού της ομάδας Αντρέα Κυλλή.
Φέτος συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΣΕ με τον Ιωνικό, τερματίζοντας στην 4η θέση σε σύνολο 9 ομάδων.
Μάλιστα το 2005 ο Ιωνικός ως ομάδα της Β΄ Εθνικής έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος, όπου και αποκλείστηκε από την ΑΕΚ (61-86) στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας!.
Σε εκείνη την ομάδα του Ιωνικού Λαμίας αγωνιζόταν ως συμπαίχτης ο 30χρονος θηριώδης μπασκετμπολίστας του Έσπερου Λαμίας (Υποβιβάστηκε από την Γ΄ Εθνική) Γιώργος Μπέλλης, ο οποίος είχε δηλωθεί από την Παρέα B.C, αλλά δεν αγωνίστηκε λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Ενώ συμπαίχτες με τον Κουτκιά και τον Μπέλλη ήταν ο 29χρονος Γιάννης Μητρόπουλος της Κύμης (Α΄ ΕΣΚΑΣΕ), που έχει ποδοσφαιρικό δελτίο στον Κεραυνό Κρικέλλου. Ο Κουτκιάς είχε σκοράρει απέναντι στην ΑΕΚ 4 πόντους, ο Μπέλλης 7 πόντους και ο Μητρόπουλος 23 με 5 τρίποντα!.
Να τονίσουμε πως το 2007 ο Ιωνικός προετοιμάστηκε στο Καρπενήσι προπονητή τον Μπάνε Πρέλεβιτς!.