Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Γυμναστές-Πρωτέας 39-54

Με δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Πρωτέα ολοκληρώθηκε η 1η φάση του τουρνουά μπάσκετ. Ο Πρωτέας επικράτησε των Γυμναστών με 54-39 και τους «έριξε» στην 4η θέση.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Δευτέρα 11/6 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 8.00 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Μικρή ήταν η προσέλευση του κόσμου.
Οι Γυμναστές έπαιξαν σε όλο το παιχνίδι με την ίδια 5αδα και «λύγισαν» από την κούραση στο τελευταίο 10λεπτο, όπου έχασαν και το παιχνίδι. Κράτησαν το παιχνίδι σε αργό τέμπο και διατηρούσαν ελαφρές προβάδισμα. Με την ήττα τους έπεσαν στην 4η θέση και θα αντιμετωπίσουν τον Αστέρα. Ισοβάθμησαν μαζί με Sporting και Krenti Bulls, έχοντας από 3 νίκες.
Ο Πρωτέας έδειξε για άλλο ένα παιχνίδι πολύ καλά στοιχεία και πέτυχε την 2η συνεχόμενη νίκη στον θεσμό. Η άμυνα του ήταν το όπλο του για άλλο ένα ματς και δέχτηκε λίγους πόντους. Τερμάτισε στην 6η θέση του ομίλου έχοντας δυο νίκες.

Θύμα ζέστης & Euro
Για ακόμη ένα παιχνίδι λιγοστοί ήταν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κλειστό. Περίπου 60 άτομα παρακολούθησαν το παιχνίδι. Αφενός η υπερβολική ζέστη και αφ ετέρου την ίδια ώρα έπαιζε το παιχνίδι του Euro ανάμεσα στην Αγγλία και την Γαλλία.


Χωρίς αλλαγή
Καμία αλλαγή δεν έκανε η ομάδα των Γυμναστών, η οποία αγωνίστηκε με πληθώρα απουσιών. Έπαιξε όλο το παιχνίδι με την ίδια 5αδα. Στον πάγκο ήταν ο Χρήστος Λέρης, που αποχώρησε στο τελευταίο 10λεπτο πριν προλάβει να αγωνιστεί.

Ο εκτελεστής Κουρλός


Ο Δημήτρης Κουρλός του Πρωτέα εκτέλεσε 4 φορές έξω από τα 6,25 και πέτυχε 18 πόντους και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Τον ακολούθησε με 10 πόντους ο Γιάννης Δροσίνης και με 9 ο Νεκτάριος Καρδαμπίκης. Ο Κουρλός ολοκλήρωσε το τουρνουά έχοντας ενεργητικό του 80 πόντους και 15 3ποντα. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Γιάννης Δροσίνης με 47 και την 3αδα συμπλήρωσε ο Βασίλης Ντουφεκιάς με 30.

Το σκοράρισμα ο Φλωράκης


Ο Γιάννης (Ε) Φλωράκης κράτησε τους Γυμναστές για αρκετή ώρα «ζωντανούς» στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας 23 πόντους και 2 3ποντα. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Πάνος Γαλανός που πέτυχε 10 πόντους.

Εκπληκτικό ντεμπούτο Καρδαμπίκη


Στα προηγούμενα παιχνίδι βρίσκονταν στον πάγκο λόγω τραυματισμού και συνήθως έδινε οδηγίες…σήμερα μπήκε στο παρκέ και έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Ο Νεκτάριος Καρδαμπίκης στην πρώτη του συμμετοχή στο τουρνουά πέτυχε 9 πόντους και σκόραρε σε κρίσιμα χρονικά σημεία.



Μόλις 2 φάουλ(!)
Με μόλις 2 φαουλ ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο η ομάδα των Γυμναστών, καθώς ήταν επιφυλακτική λόγω του γεγονότος ότι είχε λίγους παίχτες στην αποστολή.

Τα στοπ του Δροσίνη


Ο Γιάννης Δροσίνης του Πρωτέα στην πρώτη περίοδο προσέφερε θέαμα, κάνοντας δυο κοψίματα σε αντιπάλους. Σταμάτησε πρώτα θεαματικά τον Γιάννη (Κ) Φλωράκη και έπειτα τον Δημήτρη Τσιγαρίδα.

Το σερί του 6-0..
Οι Γυμναστές μπήκαν καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο όπου με ένα σερί 6-0 πήραν το προβάδισμα με 8-2. Ο Πρωτέας απάντησε και ισοφάρισε σε 8-8 με τον ίδιο τρόπο και τελικώς οι Γυμναστές πήραν ξανά κεφάλι με 10-8.

Μπροστά οι γυμναστές
Και σε αυτή την περίοδο οι Γυμναστές χτύπησαν μέσα στο καλάθι και προηγήθηκαν με 14-8. Ο Πρωτέας με δυο απανωτά καλάθια του Καρδαμπίκη ισοφάρισε σε 14-14. Τελικώς οι Γυμναστές προβάδισμα μόλις ενός πόντου με 19-18. Ο Λέντζος του Πρωτέα έκανε ένα όμορφο στοπ πάνω στον Γιάννη (Κ) Φλωράκη.

Ανατροπή με Κουρλό
Ο Δημήτρης Κουρλός του Πρωτέα ανέλαβε δράση και «βόμβα» 3 πόντων έβαλε μπροστά την ομάδα του με 19-21. Στην συνέχεια ο ίδιος ξανά με ένα 3ποντο και ένα δίποντο διαμόρφωσε το 19-26. Ο Γιάννης (Ε) Φλωράκης απάντησε και με δυο συνεχόμενα καλάθια μείωσε σε 24-26. Ο Πρωτέας πήρε το προβάδισμα με 27-30.

Τεχνικές ποινές
Έχει γίνει συνήθεια στα παιχνίδια των Γυμναστών να καταλογίζονται τεχνικές ποινές. Για τρεις περιόδους δεν καταλογίστηκε καμία τεχνική ποινή. Οι Γυμναστές διαμαρτυρήθηκαν για τις αποφάσεις των διαιτητών και στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου δέχτηκαν δυο φορές την τεχνική ποινή. Η πρώτη τεχνική ποινή καταλογίστηκε 8.58 πριν το τέλος στον Γιάννη (Ε) Φλωράκη για διαμαρτυρία στον ρέφερι Ηλιάδη. Οι Γυμναστές ισχυρίζονταν ότι ο χρόνος της επίθεσης του Πρωτέα ολοκληρώθηκε στην προσπάθεια του Γιάννη Δροσίνη, ο οποίος σούταρε στο στεφάνι, πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε. Η δεύτερη τεχνική ποινή καταλογίστηκε 7.51 πριν το τέλος από τον Δημήτρη Σταλίκα για διαμαρτυρία του Πάνου Γαλανού. Ο παίκτης των Γυμναστών διαμαρτυρήθηκε για βήματα στην προσπάθεια του Γιώργου Γερονικού και ότι δεν έπρεπε να μετρήσει το καλάθι, που πέτυχε.






Διεύρυνε το προβάδισμα του
Ο Πρωτέας ήταν πολύ καλύτερος στην τελευταία περίοδο, η οποία είχε αρκετές διαμαρτυρίες από πλευράς Γυμναστών. Πήρε την νίκη με 54-39. Και σε αυτό το 10λεπτο ο Δημήτρης Κουρλός ήταν εκπληκτικός και οδήγησε την ομάδα του στην νίκη του. Η διαφορά πήρε την μέγιστη τιμή της στο +15 στο φινάλε, με τους Γυμναστές να κάνουν πληθώρα βεβιασμένων προσπαθειών.

Ολοκλήρωσαν με 4


Οι Γυμναστές ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 4 παίκτες. Αποβλήθηκε ο Πάνος Γαλανός, που συμπλήρωσε 5 φάουλ 00.54 πριν την λήξη. Ο αναπληρωματικός των Γυμναστών Χρήστος Λέρης είχε αποχωρήσει και δεν υπήρχε άλλος παίκτης να χρησιμοποιηθεί.

Τα δεκάλεπτα
10-8, 19-18, 27-30, 39-54

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Γιάννης Ηλιάδης

Συνθέσεις Ομάδων

Γυμναστές (Γιάννης(Κ) Φλωράκης) : Φλωράκης Ι.(Κ) 4, Τσιγαρίδας 6, Καλαμπάκας, Φλωράκης Ι.(Ε) 23(2), Γαλανός 10

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος) : Χαντζόπουλος 2, Γερονίκος 2, Δροσίνης Ι. 10, Λέντζος 2, Λαμπρόπουλος 7,  Δροσίνης Γ., Κουρλός 18(4), Ντουφεκιάς, Καρδαμπίκης 9

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος