Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΤΕΙ Καρπενησίου-ΠΑΚ 54-46

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον πρώτο όμιλο το ΤΕΙ Καρπενησίου. Οι ανώτεροι φοιτητές επικράτησαν με σκορ 54-46 της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.
Ο αγώνας έγινε την Παρασκευή 1/6 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και άρχισε στις 5. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου.
Ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Καρπενησίου, χωρίς να εντυπωσιάσει ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του, δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία στο σκορ, παρά μόνο ισοφαρίστηκε στην τρίτη περίοδο. Οι «κόκκινοι» έφτασαν στους 8 βαθμούς και ετοιμάζονται για το προημιτελικά, έχοντας ρεκόρ νικών 3-2. Περιμένουν τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων, για να δουν σε ποια θέση θα τερματίσουν. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Άτλαντα και Γρανίτσα ευνοούνται και κατακτούν την δεύτερη θέση.
Η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης δεν μπόρεσε ούτε σε αυτό το ματς να πετύχει την πρώτη της νίκη. Έμεινε ουραγός του ομίλου, χωρίς νίκη και με 5 βαθμούς (0-5). Είχε κάποιες ελλείψεις σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της. Παρόλα αυτά οι παίχτες της Ακαδημίας ήταν για άλλον έναν αγώνα ιδιαίτερα μαχητικοί και ηττήθηκαν με μικρή διαφορά.

Μεγάλη προσέλευση
Το παιχνίδι παρακολουθήθηκε από πληθώρα θεατών. Το κλειστό γήπεδο ήταν σχεδόν κατάμεστο, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον τις προσπάθειες των αθλητών.



Βαρόμετρο ο Ραχιώτης


Ο αρχηγός των νικητών Σπύρος Ραχιώτης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, πετυχαίνοντας 16 πόντους, τους περισσότερους στην πρώτη περίοδο. Τον ακολούθησε ο πολύ καλός και σταθερός στην απόδοση του Δημήτρης Καντούνης, που είχε 13.

Πρώτος σκόρερ ο Χαλκιάς


Ο 26χρονος αρχηγός της Ακαδημίας Γιάννης Χαλκιάς πέτυχε τους περισσότερους πόντους στον αγώνα. Είχε σύνολο 17, με τρία τρίποντα. Τον ακολούθησαν με 8 ο Νίκος Λαθύρης και ο Νίκος Ανδρέου.

60 ο Σώκος


Ο Γιώργος Σώκος σημείωσε 7 πόντους και έφτασε τους 60. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΠΑΚ στην διοργάνωση, με τον Γιάννη Χαλκιά να ακολουθεί με δέκα λιγότερους (50).

Οδηγίες από Καδά
Λόγω τραυματισμού ο Τάσος Καδάς του ΤΕΙ Καρπενησίου παρέμεινε στον πάγκο και δεν αγωνίστηκε καθόλου. Έδινε οδηγίες και εμψύχωνε τους συμπαίχτες του. 


Ανώτερο το ΤΕΙ


Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φοιτητές επέβαλλαν τον ρυθμό τους και με προσπάθειες του Σπύρου Ραχιώτη και του Δημήτρη Καντούνη έφτασαν να προηγούνται με 12-3. Η περίοδος ολοκληρώθηκε υπέρ των δασοπόνων με σκορ 17-9.


Αντεπίθεση της ΠΑΚ-«Χτύπησαν» με τρίποντα


Οι «άσπροι» έκαναν την αντεπίθεση τους και μείωσαν σε 17-14, «τρέχοντας» ένα σερί 5-0. Ωστόσο η ομάδα του ΤΕΙ με τρίποντα του εύστοχου Χρήστου Βγενόπουλου και του Βασίλη Διομήδη πήραν ξανά διαφορά. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο, με την διαφορά να παραμένει στην ανάπαυλα στους 8 (26-18).

Έγινε ντέρμπι και ξαφνικά..ισοπαλία
Ο Γιάννης Χαλκιάς πήρε πάνω του την ΠΑΚ και με δικές του προσπάθειες η ομάδα του μείωσε σε 28-26, ενώ λίγο αργότερα με δικό του τρίποντο ισοφάρισε σε 29-29. Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Δημήτρης Καντούνης, με τον 23χρονο Ικαριώτη μπασκετμπολίστα να αποδεικνύεται καθοριστικός και να φέρνει την διαφορά στο +4 (33-29). Η περίοδος έληξε με σκορ 35-33.


Στις βολές ο Διομήδης


Μια τεχνική ποινή του Γιάννη Χαλκιά έφερε τον Βασίλη Διομήδη στην γραμμή των βολών. Ο παίχτης του ΤΕΙ είχε 1/4 με το σκορ να πηγαίνει στο 39-33. Η ΠΑΚ αντέδρασε και έφερε την διαφορά στους 3 (42-39). Ωστόσο η ικανότητα του Δημήτρη Καντούνη, που πήρε αρκετές σημαντικές προσπάθειες οδήγησε σε ένα σερί 9-0, με το σκορ να φτάνει στο 51-39 και κάπου εκεί να ολοκληρώνονται τα…όνειρα για ανατροπή.


Προσπάθεια για αντεπίθεση


Στα τελευταία λεπτά οι τυπικά φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και με ένα σερί 4-0 με τον Νίκο Ανδρέου και τον Γιώργο Σώκο μείωσαν σε 54-46, που έμελλε να είναι και το τελικό. Η προσπάθεια τους για μείωση και άλλο του σκορ είχε άδοξο τέλος, με τον Ραχιώτη να ανακόπτει με τάπα τον Ανδρέου.

Έξω δυο 


Πέντε φάουλ συμπλήρωσαν δυο αθλητές της ΠΑΚ στην τέταρτη περίοδο. Εκτός αγώνα έμειναν με 5 φάουλ ο Γιάννης Χαλκιάς και ο Αποστόλης Πιπέρας.

Καθοριστικός ο Στοφόρος

 












Τους πρώτους του πόντους στο τουρνουά πέτυχε ο Γιώργος Στοφόρος. Μάλιστα ο 20χρονος στην τέταρτη περίοδο σκόραρε 6 πόντους και αποδείχτηκε καθοριστικός στην έκβαση του αγώνα. Ο 20χρονος άργησε να μπει στο γήπεδο στην δεύτερη περίοδο, ύστερα από υπόδειξη του διαιτητή Δημήτρη Λερογιάννη, καθώς έφερε στο χέρι του «επικίνδυνα» αντικείμενα για τραυματισμό του αντιπάλου.
Την αποθέωση γνώρισε επίσης και ο Γιάννης Γιαννής κατά την είσοδο του στην δεύτερη περίοδο.



Πανηγύρισαν με τους φίλους τους
Οι μπασκετμπολίστες των νικητών πανηγύρισαν την νίκη και την τρίτη τους επιτυχία στην διοργάνωση, μαζί με τους συμφοιτητές-τριες στο κέντρο του γηπέδου, που ήταν για άλλη μια φορά στο πλευρό τους.


Τα δεκάλεπτα
17-9, 26-18, 35-33, 54-46

Διαιτητές: Δημήτρης Λερογιάννης& Δημήτρης Κουρλός

Συνθέσεις Ομάδων

ΤΕΙ Καρπενησίου (Σπύρος Ραχιώτης): Γουρέλης 5(1), Βγενόπουλος 9(2), Διομήδης 5(1), Καντούνης 13, Ραχιώτης 16, Αργυρόπουλος, Αυγουλής, Γιαννής, Στοφόρος 6

ΠΑΚ (Γιάννης Χαλκιάς): Ζαχαρόπουλος 2, Χαλκιάς 17(3), Πιπέρας 4, Λαθύρης Ν. 8(2), Ανδρέου 8, Κοτρώτσιος, Σώκος 7, Γραμματίκας













Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος