Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πρωτέας-Παρέα B.C. 56-43

Ο Πρωτέας κέρδισε το ντέρμπι ουραγών του 2ου ομίλου, καθώς επικράτησε της Παρέας B.C. με 56-43. Οι δυο ομάδες προέρχονταν από 4 αναμετρήσεις χωρίς νίκη.
Ο αγώνας διεξήχθη Πέμπτη 7/6 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 4.00 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ.  Με το παιχνίδι ολοκληρώθηκε η αγωνιστική του ομίλου. Έγινε υπό την παρουσία περίπου 40 φίλων του αθλήματος.
Ο Πρωτέας ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε από νωρίς προβάδισμα νίκης, αφού διατηρούσε συνέχεια μια διαφορά ασφαλείας γύρω στους 10 πόντους. Είχε αρκετές εύστοχες προσπάθειες, αφού βρήκε διαδρόμους στην αντίπαλη ρακέτα. Η άμυνα του για άλλο ένα ματς λειτούργησε σωστά. Η ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση του ομίλου.
Η Παρέα γνώρισε ακόμη μια ήττα και έχει τερματίσει στην τελευταία θέση, χωρίς να γευτεί την χαρά της νίκης. Οι «πράσινοι» αν και βελτιώθηκαν αμυντικά δεν μπόρεσαν να έχουν ξανά το εύκολο καλάθι. Σκόραραν για ακόμη μια φορά πληθώρα 3ποντων.

Ελάχιστοι φίλοι
Λιγοστοί φίλοι του αθλήματος βρέθηκαν την Πέμπτη στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Περίπου 40 άτομα παρακολούθησαν το παιχνίδι που έγινε κάτω από έντονη ζέστη.



Οικογενειακή σύγκρουση

 












Δυο αδέρφια, ο Κώστας Καλύβας του Πρωτέα και ο Ταξιάρχης Καλύβας τέθηκαν αντιμέτωποι. Νικητής στην οικογενειακή «μονομαχία» αναδείχτηκε ο πρώτος.

Πληθώρα σκόρερ

 












Μοιράστηκε σε αρκετούς μπασκετμπολίστες το βάρος στο σκοράρισμα για τον Πρωτέα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Σπύρος Λαμπρόπουλος με 12 πόντους. Τον ακολούθησε με 10 πόντους και 2 τρίποντα ο πλέι μέικερ Δημήτρης Κουρλός, όσους σημείωσε και ο Γιώργος Γερονίκος, που πέτυχε και 2 3ποντα.

Ξανά πρώτος ο Χρυσαφόπουλος

 












Ο γκάρντ της Παρέας Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Σημείωσε 14 πόντους πετυχαίνοντας και 2 τρίποντα. Ο Νίκος Παπαρούπας στο ντεμπούτο το πέτυχε 9 πόντους και 1 3ποντο.

Ευστοχία από την γραμμή
Πληθώρα πόντων πήραν από την γραμμή των ελευθέρων βόλων οι νικητές. Οι μπασκετμπολίστες τους ήταν αρκετά εύστοχοι σε αντίθεση με την Παρέα που δεν πήρε πόντους από την γραμμή των βολών, καθώς ήταν απελπιστικά άστοχη.

«Κοουτσάρισμα» Αναγνωστάκη


Ο Γιάννης Αναγνωστάκης της Παρεάς, που ήταν τραυματίας ανέλαβε την καθοδήγηση της Παρέας.

Ντεμπούτο Ρούσση


Για πρώτη φορά αγωνίστηκε με τον Πρωτέα ο Δημήτρης Ρούσσης. Πρόκειται για τον Ευρυτάνα ποδοσφαιριστή του Τηλυκράτη Λευκάδας. Ο 24χρονος σέντερ σκόραρε 4 πόντους.

Είναι πρώτοι στην διοργάνωση… στα 3ποντα
Μπορεί οι δυο ομάδες να βρίσκονται στον «πάτο» της βαθμολογίας του ομίλου, όμως είναι από τις πρώτες ομάδες της διοργάνωσης στο σκοράρισμα έξω από τα 6,25. Η Παρέα είναι η πρώτη ομάδα με 29 τρίποντα και ο Πρωτέας 4ος με 26 τρίποντα (27 έχουν τα Φαρμακεία και οι Γυμναστές). Το απέδειξαν και στο σημερινό παιχνίδι, αφού σκόραραν συνολικά 11 φορές έξω από τα 6,25.

Εντυπωσιακό σερί 12-0
Μετά το πρώτο καλάθι του Δημήτρη Κατελούζου, ο Πρωτέας ήταν εντυπωσιακός «έτρεξε» ένα σερί 12-0 και προηγήθηκε με 12-2. Η Παρέα βρήκε λύσεις από την περιφέρεια και μείωσε σε 21-12. Αρκετές φορές σκόραραν και οι νικητές σκόραραν έξω από τα 6,25.


Τραυματισμός Πασσά


Ο Πάνος Πασσάς της Παρέας χτύπησε στο μάτι με επαφή που είχε από αντίπαλο και βγήκε εκτός παρκέ στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στην 2η περίοδο ξανά στο παρκέ.


Μόνιμα στο +11
Αν και οι πράσινοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και μείωσαν σε 23-18, η αδυναμία τους στην άμυνα έδωσε εκ νέου προβάδισμα 11 πόντων στον Πρωτέα, που προηγήθηκε με 33-22.


Αποτελεσματικός ο Πρωτέας
Ο Πρωτέας έχοντας ξανά αρκετές εύστοχες προσπάθειες μέσα από το καλάθι κυρίως με τον Σπύρο Λαμπρόπουλο και από την γραμμή των βολών διατήρησε το προβάδισμα του με σκορ 42-29. Η Παρέα σκόραρε μόλις 7 πόντους, παρουσιάζοντας εκ νέου επιθετικά προβλήματα.


Εύστοχος από τις βολές
Παρά την πίεση της Παρέας σε όλο το γήπεδο και τις προσπάθειες να κατεβάσουν την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους στα τελευταία λεπτά ο Πρωτέας ήταν εύστοχος από την γραμμή των βολών και διατήρησε την διαφορά των 13 πόντων για το τελικό 56-43.

Έξω ο Κολοκώτσιος


Με 5 φαουλ αποβλήθηκε ο πλέι μεικερ της Παρέας Λάμπρος Κολοκώτσιος, καθώς έκανε αρκετά φάουλ στα τελευταία λεπτά ,οδηγώντας τους αντιπάλους του στην γραμμή των βολών.

Τα δεκάλεπτα
21-12, 33-22, 42-29, 56-43

Διαιτητές : Θεοδόσης Κόκκοτος & Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος) : Χαντζόπουλος, Γερονίκος 10(2), Δροσίνης Ι. 9, Λαμπρόπουλος 12, Δροσίνης Γ., Σακαμπέτης, Κουρλός 10(2), Ντουφεκιάς 7, Καλύβας Κ. 4, Ρούσσης 4

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος) : Κολλημένος 2, Κολοκώτσιος, Σκαρμούτσος 5(1), Κατελούζος 5(1), Πασσάς 2, Παπαρούπας 9(1), Καλύβας Τ. 6(2), Χρυσαφόπουλος 14(2)

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος