Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αστέρας B.C.-Μακρακώμη B.C. 69-63

Τα κεκτημένα θα διεκδικήσει ο αήττητος Αστέρας, που επικράτησε δύσκολα της Μακρακώμης στον πρώτο ημιτελικό με σκορ 69-63 και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του τουρνουά που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.
Ο ημιτελικός του τουρνουά μπάσκετ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18/6 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Γύρω στα 100 άτομα είδαν την αναμέτρηση.
Ο Αστέρας παίζοντας ξανά γρήγορο επιθετικό μπάσκετ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και προσέφερε για ακόμη μια φορά θέαμα στους φιλάθλους, που βρέθηκαν στο κλειστό. Θα διεκδικήσει να κατακτήσει την πρωτιά για δεύτερη συνεχή σεζόν, ενώ είναι αήττητος.
Η Μακρακώμη διατηρήθηκε κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως στο τελευταίο 10λεπτο δεν έδειξε την ανάλογη συγκέντρωση και έμεινε μέχρι και 10 πόντους πίσω στο σκορ. Δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειες της και κυνήγησε την ανατροπή χωρίς επιτυχία. Η Μακρακώμη θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό της Τετάρτης και η πορεία των Φθιωτών στην διοργάνωση κρίνεται απολύτως επιτυχημένη.

Θεματική αναμέτρηση
Περίπου 100 άτομα παρακολούθησαν μια όμορφη αναμέτρηση που προσέφερε όμορφο μπάσκετ και από τις δυο πλευρές.



«17αρης» ο Τσουκαλάς


Ο Βασίλης Τσουκαλάς του Αστέρας σκόραρε 17 πόντους και με τις εντυπωσιακές προσπάθειες του έδωσε αρκετές φορές προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του. Πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση. Ο αρχηγός Γιάννης Ηλιάδης πέτυχε 16 πόντους και 1 τρίποντο και ο Θωμάς Χονδρός 13 πόντους και 1 τρίποντο.

Διακριθέν ο Παπασάρας


Ο Ανδρέας Παπασάρας της Μακρακώμης είχε πολύ καλή απόδοση και με αρκετά καλάθια μέσα από την ρακέτα σκόραρε 17 πόντους. Ο πλέι μέικερ Νίκος Γρίβας πέτυχε 14 πόντους και 2 3ποντα. Ο Σωτήρης Στεφανής σκόραρε 13 πόντους και 1 3ποντο και έκανε την πιο «φτωχή» του συμμετοχή σε σκοράρισμα.

Χριστόπουλος vs Κυλλής


Ο Γιώργος Χριστόπουλος έδινε οδηγίες από τον πάγκο της Μακρακώμης, η οποία συσπειρώθηκε και είχε αρκετούς φίλους στον πάγκο της. Από τον Αστέρα στον πάγκο βρέθηκε ο Ανδρέας Κυλλής και ο Σταύρος Μαντής.

Ντεμπούτο Σκαργιώτη


Για πρώτη φορά αγωνίστηκε ο Δημήτρης Σκαργιώτης της Μακρακώμης. Η Μακρακώμη αγωνίστηκε με 6 μπασκετμπολίστες και για σχεδόν δυο περιόδους αγωνίζονταν η ίδια 5αδα. Στον πάγκο έμεινε χωρίς να αγωνιστεί ο Δημήτρης Χατήρας.

Επανεμφάνιση Φλωράκη 


Ο Λάμπρος Φλωράκης του Αστέρα ξεπέρασε τον τραυματισμό του από το ματς της Τετάρτης 13/6 με τους Γυμναστές και αγωνίστηκε ξανά. Σκόραρε μόλις 2 πόντους. Δεν αγωνίστηκε ξανά ο Γιάννης Κουτκιάς και ο Δημήτρης Κατής. Στον πάγκο έμεινε ο Θεόδοσης Κόκκοτος.

Ξεκίνημα με κοψίματα
Τρια όμορφα κοψίματα σημειώθηκαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα. 9.27 πριν το τέλος της 1ης περιόδου ο Παναγιώτης Καλοπήτας σταμάτησε τον Άλκη Κατή, 8.57 πριν το τέλος ο Γιάννης Ηλιάδης έκοψε εντυπωσιακά τον Σωτήρη Στεφανή, παίρνοντας το χειροκρότημα της κερκίδας, ενώ 8.10 ο Ανδρέας Παπασάρας έκοψε όμορφα τον Γιώργο Ζαγκότση.


Στον πόντο
Όμορφο μπάσκετ προσέφεραν οι δυο ομάδες στο 1ο 10λεπτο, ο Αστέρας προηγήθηκε με 7-4, όμως η Μακρακώμη πέρασε μπροστά με 7-8. Ο Αστέρας πήρε προβάδισμα μόλις ενός πόντου με 16-15.

Κοντά στο σκορ
Εξίσου εντυπωσιακή ήταν η συνέχεια και των δυο ομάδων. Οι ομάδες βάδιζαν μαζί πόντο-πόντο, χαρακτηριστικά ήταν ισόπαλες με 20-20 και 23-23. Ο Θωμάς Χονδρός με 5 πόντους (2 βολές και 1 τρίποντο) έβαλε μπροστά τον Αστέρα με 28-23. Η Μακρακώμη αντέδρασε και ισοφάρισε σε 28-28. Τελικώς ο Αστέρας προηγήθηκε με 32-30.


Αύξησε το προβάδισμα του
Δυναμικό ήταν στην τρίτη περίοδο το ξεκίνημα για τον Αστέρα, που έφτασε το σκορ στο 42-34 και στο +8. Η Μακρακώμη πήρε πόντους από την γραμμή των βολών και μείωσε σε 48-44 ενώ προηγουμένως είχε μείνει πίσω στο σκορ με 48-38. Ο Αστέρας ολοκλήρωσε το 10λεπτο με καλάθι για το 50-44.



«Στοπ» Δόση


Ο Βασίλης Δόσης του Αστέρα 4.29 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ανέκοψε εντυπωσιακά τον Δημήτρη Μακρή.

Τρίποντα σε κομβικά σημεία
Ο Αστέρας πέτυχε δυο διαδοχικά τρίποντα. Πρώτα «δράστης» ήταν ο Γιώργος Ζαγκότσης και στην συνέχεια ο Βασίλης Δόσης, που σκόραρε ένα καλάθι 3 πόντων (Το πρώτο του στην διοργάνωση) στην εκπνοή της επίθεσης για το 56-46 και το +10. Η Μακρακώμη με καλάθι του Στεφανή μείωσε σε 60-55, αλλά η αντεπίθεση της δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Ο Αστέρας κράτησε στα χέρια του την νίκη για το τελικό 69-63.




Ένταση 7.28


Διακοπή σημειώθηκε στο παιχνίδι 7.28 πριν την λήξη, όταν επικράτησαν νεύρα μεταξύ Σωτήρη Στεφανή και Βασίλη Τσουκαλά. Οι δυο μπασκετμπολίστες είχαν επεισόδιο ανάμεσα τους και το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά. Οι διαιτητές δεν καταλόγισαν κάτι.






Αποβολή με νεύρα


Ο Δημήτρης Μακρής της Μακρακώμης 3.51 πριν το τέλος του αγώνα αποχώρησε από το παιχνίδι, καθώς του καταλογίστηκε τεχνική ποινή και 5ο φάουλ από τον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό για διαμαρτυρία. Ο μπασκετμπολίστας της Μακρακώμης έχει πολλά παράπονα για την φάση της αποβολής του, καθώς είπε στον ρέφερι : "Αυτό δεν το βλέπεις;" ,όταν δέχτηκε σπρώξιμο από αντίπαλο. Επίσης οι Φθιωτοί έχουν παράπονα για τα φάουλ που καταλογίστηκαν στον παίκτη τους και για μια φάση που δεν τους δόθηκαν βολές σε προσπάθεια του Παπασάρα.



Τα δεκάλεπτα
16-15, 32-30, 50-44, 69-63

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας-Γιάννης Χαλκιάς-Δημήτρης Κουρλός

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας B.C. (Γιάννης Ηλιάδης) : Δόσης 8(1), Κατής Α.  5, Φλωράκης 2, Ηλιάδης 16(1), Χονδρός 13(1), Τσουκαλάς 17, Ζαγκότσης 8(1)

Μακρακώμη B.C. (Παναγιώτης Καλοπήτας) : Καλοπήτας 11, Παπασάρας 17, Γρίβας 14(2), Σκαργιώτης Δ., Στεφανής 13(1), Μακρής 7





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος