Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Παρέα B.C.-Cinema B.C. 42-65

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, το Cinema Β.C. χωρίς να δυσκολευτεί και χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση επικράτησε σε ρυθμούς ρελαντί της Παρέας B.C. με 65-42
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/6 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 3.00 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ.  Ελάχιστοι φίλαθλοι αψήφησαν την ζέστη και βρέθηκαν στο κλειστό.
Η Παρέα B.C. αγωνίστηκε εκ νέου σε λιγότερο από ένα 24ωρο και η κόπωση των αθλητών της ήταν εμφανής. Έκανε πολύ καλή εμφάνιση και ήταν ανταγωνιστική για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα βελτίωσε την αμυντική της λειτουργία στην 2η και 3η περίοδο, όπως και τα ριμπάουντ, που ήταν ένας τομέας που υστερούσε.
Το Cinema Β.C. συνέχισε την αήττητη πορεία του και έδωσε ένα τεστ εν όψει το προημιτελικού με την Γρανίτσα. Η ομάδα δεν έπιασε ιδιαίτερα υψηλή απόδοση και έπαιξε ελεύθερο μπάσκετ σε χαλαρούς ρυθμούς. Πήραν όλοι οι αθλητές αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Κάτω από αρκετή ζέστη
Το ματς διεξήχθη την Παρασκευή στις 3 και όχι στις 8 το απόγευμα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Η ημερομηνία διεξαγωγής άλλαξε εξ αιτίας του αγώνα της Εθνικής απέναντι στην Πολωνία για το Euro 2012. Το παιχνίδι έγινε κάτω από αρκετή ζέστη και με περίπου 50 φιλάθλους.



Οδηγίες από τον τραυματία Σαμαντά


Ο Άγγελος Σαμαντάς του Cinema δεν αγωνίστηκε καθόλου και έδινε οδηγίες από τον πάγκο. Ο παίκτης του Cinema έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι από το παιχνίδι απέναντι στο Sporting. Δεν αγωνίστηκε επίσης ο ικανότατος Γαβριήλ Καραγρηγορίου και ο Θανάσης Ζαγκότσης. Στον πάγκο του Cinema βρέθηκε ξανά και ο Θανάσης Γιαννόπουλος.

Ο 3ποντερ Ίγκλι


Συνέχισε για άλλο ένα ματς να σκοράρει έξω από τα 6,25 ο Ίγκλι Οσμενάϊ, που σημείωσε 15 πόντους πετυχαίνοντας και 3 τρίποντα. Ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος πέτυχε 14 πόντους και 2 3ποντα. 11 πόντους σημείωσε ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Λερογιάννης πετυχαίνοντας και 1 τρίποντο. Αγωνίστηκε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Ίδιοι δράστες


Ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος της Παρέας σκόραρε 14 πόντους και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του για άλλο ένα παιχνίδι. Ο Νίκος Παπαρούπας σκόραρε 12 πόντους και τον ακολούθησε. Οι δυο μπασκετμπολίστες ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Παρέας και στο παιχνίδι με τον Πρωτέα που έγινε την Πέμπτη 7/6, με τον δεύτερο να αγωνίζεται για δεύτερη φορά και να ξεχωρίζει. Ο Χρυσαφόπουλος αναδείχτηκε ο πρώτος σκόρερ της Παρεάς με 92 πόντους και τον ακολούθησε ο Λάζαρος Σκαρμούτσος με 32.

Αγωνίστηκε αρκετά ο Χειλάς


Ο Κώστας Χειλάς του Cinema αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και πέτυχε 7 πόντους. Αποθεώθηκε στις προσπάθειες του από τους φίλους, που βρέθηκαν στο κλειστό. Ενώ λειτούργησε αρκετά καλά και στο αμυντικό κομμάτι.



Βίοι αντίθετοι…
Διαφορετική πορεία στην διοργάνωση είχαν οι δυο ομάδες. Η Παρεά ήταν μακράν η χειρότερη ομάδα του τουρνουά, αλλά ωστόσο έδειξε ήθος και αθλητικό πνεύμα. Αντίθετα ο Cinema μετράει 6 ήττες σε αντίστοιχα παιχνίδι και είναι ένα από τα φαβορί του τουρνουά.

Δυναμικό ξεκίνημα
Το Cinema B.C. ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρώτο 10λεπτο και πήρε το προβάδισμα με 6-21, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα.

Θεματικό στοπ Παπαρούπα


Ο Νίκος Παπαρούπας της Παρέας λειτούργησε πολύ καλά στον αμυντικό τομέα. Μάλιστα έκανε ένα εξαιρετικό στοπ στον Δημήτρη Λερογιάννη στην 2η περίοδο.

Αντέδρασε η Παρέα
Βελτίωσε την επιθετική της παρουσία η Παρέα και μείωσε ακόμη και στους 10 πόντους και σε 20-30. Ο Κώστας Χειλάς πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής και με δική του βολή διαμορφώθηκε το 20-31.




Στην εκπνοή +18
Το Cinema ανέβασε στροφές και άνοιξε αρκετά την διαφορά. Το 10λεπτο ολοκληρώθηκε με 31-49 χάρης σε ένα τρίποντο του Οσμενάϊ στην εκπνοή. Η Παρέα με 3ποντο του Κολοκώτσιου μείωσε μέχρι τους και με 27-36 ξεκινώντας αρκετά καλά στα πρώτα λεπτά και με πολύ καλή άμυνα.  


Νοκ-άουτ ο Κολοκώτσιος


Ο Λάμπρος Κολοκώτσιος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και αποχώρησε από το γήπεδο, την στιγμή, που ο ίδιος και η ομάδα του είχαν πάρει τα πάνω τους.

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Κουτρομάνος


Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος ήταν ο πρωταγωνιστής του τελευταίου 10λεπτου. Ο σέντερ του Cinema πέτυχε το πιο όμορφο καλάθι του τουρνουά σκόραρε 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και αριστερά. Το Cinema επιβλήθηκε με 42-65, φτάνοντας την διαφορά στην μέγιστη τιμή της και συγκεκριμένα στο +23.



Τα δεκάλεπτα
6-21, 20-31, 31-49, 42-65

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Γιάννης Χαλκιάς

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος) : Κολλημένος 2, Κοκοτίνης, Κολοκώτσιος 8(2), Σκαρμούτσος 4, Πασσάς, Παπαρούπας 12, Τσούκο 2, Τζαβαλής, Χρυσαφόπουλος 14

Cinema B.C. (Δημήτρης Λερογιάννης) : Λερογιάννης 11(1), Βλάχος 7(1), Σταμάτης 4, Φακίτσας 2, Οσμενάϊ 15(3), Πανάρας 5, Κουτρομάνος 14(2), Χειλάς 7























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος