Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Αστέρας B.C.-Krenti Bulls 77-58

Με τον προημιτελικό Αστέρα B.C. και Krenti Bulls ολοκληρώθηκαν τα προημιτελικά. Ο Αστέρας επικράτησε εύκολα των Bulls με 77-58.
Ο προημιτελικός του τουρνουά μπάσκετ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/6 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Περίπου στα 70 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Ο προημιτελικός διεξάγεται για 2η φορά καθώς ο Αστέρας είχε αγωνιστεί με τους Γυμναστές, όμως οι Γυμναστές αποβλήθηκαν από την διοργάνωση μετά την αποκάλυψη του Evrytania Sport, διότι χρησιμοποίησαν δυο πλαστούς αθλητές.
Ο Αστέρας έπαιξε όμορφο μπάσκετ και συνέχισε την αήττητη πορεία του στην διοργάνωση, πήρε από την αρχή σημαντικό προβάδισμα και χωρίς να δυσκολευτεί πήρε την πρόκριση για τους «4» του τουρνουά. Παράλληλα είναι η μόνη ομάδα από τον 1ο όμιλο που συνεχίζει στην διοργάνωση.
Οι Krenti Bulls έχοντας στην σύνθεση τους ξανά τον Μιχάλη Λάππα προσπάθησαν να κάνουν την έκπληξη, όμως αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην άμυνα τους. Αν και βρέθηκαν μέχρι και -21 πόντους μείωσαν μέχρι και στους 12 πόντους, χωρίς το σερί να έχει συνέχεια. Οι «πορτοκαλί» βρέθηκαν στα προημιτελικά μετά την αποβολή των Γυμναστών και ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο τουρνουά.

Λιγοστοί φίλαθλοι
Μικρή ήταν η προσέλευση του φίλαθλου κοινού, περίπου 70 άτομα παρακολούθησαν τον 4ο και τελευταίο προημιτελικό.



Πρώτη φορά παιχνίδι Σάββατο
Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε αγώνας του τουρνουά μπάσκετ Σάββατο. Αυτό έγινε για να μην αλλάξει το πρόγραμμα της Δευτέρας και της Τετάρτης, ώστε να ολοκληρωθεί η διοργάνωση την προγραμματισμένη ημερομηνία (20-6).

Με 2 διαιτητές
Οι προηγούμενοι προημιτελικοί είχαν 3 διαιτητές, όμως ο σημερινός έγινε με μόλις 2 διαιτητές, όπως γίνονταν και τα παιχνίδια των ομίλων.

Με απουσίες ο Αστέρας
Το συγκρότημα του Αστέρα είχε αρκετές απουσίες. Δεν αγωνίστηκε ο πανύψηλος Γιάννης Κουτκιάς, ο Δημήτρης Κατής και ο τραυματίας Λάμπρος Φλωράκης.

Ντεμπούτο Βαγγέλη Λεπενιώτη


Ο Βαγγέλης Λεπενιώτης των Bulls αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό τουρνουά με την ομάδα του. Σκόραρε μόλις 2 πόντους.

Κοούτσαρε ο Πάνος Λεπενιώτης


Οδηγίες από τον πάγκο των Bulls έδινε ο Πάνος Λεπενιώτης, ο οποίος έχει δηλωθεί και σαν παίκτης, χωρίς να αγωνιστεί στην διοργάνωση. Απουσίαζε ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης και ο Ηλίας Τσιγαρίδας. Από πλευράς Αστέρα στον πάγκο κάθισε ο Ανδρέας Κυλλής και ο φίλαθλος της ομάδας Σταύρος Μαντής.

«Εκτελεστής» ο Χονδρός


Ο Θωμάς Χονδρός του Αστέρας είχε εξαιρετική ευστοχία από τα 6.25 και σημείωσε 17 πόντους, βάζοντας και 3 τρίποντα. Τους ίδιους πόντους πέτυχε και ο αρχηγός Γιάννης Ηλιάδης. Πολύ καλά τα πήγε και ο Άλκης Κατής, που σκόραρε 14 πόντους και 1 τρίποντο.

Με κορυφαίο ξανά τον Μιχάλη Λάππα


Ο θηριώδης σέντερ Μιχάλης Λάππας των Krenti Bulls πέτυχε 23 πόντους και 1 3ποντο. Ο πλέι μέικερ Κώστας Μάκκας σκόραρε 15 πόντους και έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στο τουρνουά. Στους 10 πόντους σταμάτησε ο Γιώργος Βούρτσας βάζοντας και δυο τρίποντα. Πρώτος σκόρερ των Krenti Bulls στο τουρνουά αναδείχτηκε ο Μιχάλης Λάππας, που ξεπέρασε τους 100 πόντους (Δεν λαμβάνονται υπόψιν οι πόντοι από το ματς με τους Γυμναστές)

17-0 ο Αστέρας
Οι Krenti Bulls έκαναν το λάθος να προηγηθούν με 2-6…ο Αστέρας έτρεξε ένα σερί 17-0 και προηγήθηκε με 19-6, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για την νίκη. Ο Αστέρας έβγαλε πολύ καλές άμυνες και με όμορφους συνδυασμούς πήρε κεφάλι 10 πόντων. Οι Bulls στα τελευταία λεπτά της περιόδου μείωσαν σε 19-9.


Τεχνική ποινή σε Λάππα
Απέμεναν 5.10 για το τέλος του 1ου 10λεπτου ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός καταλόγισε τεχνική ποινή στον σέντερ Μιχάλη Λάππα για διαμαρτυρία για μια απόφαση του ρέφερι. Ο Λάππας, που παίζει σε όλα τα παιχνίδια καθαρά δεν έκανε κανένα φάουλ, πέραν την τεχνική ποινή που δέχτηκε.


Στον ίδιο ρυθμό ο Αστέρας
Καταιγιστικός ήταν ο Αστέρας και στην συνέχεια και με πλουραλισμό στο σκοράρισμα πήρε προβάδισμα μέχρι και +21 πόντους και 40-19. Τελικώς το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν το 41-21.



Έντεινε τις προσπάθειες-Μείωσε μέχρι -12


Ο Κώστας Μάκκας με 2 δίποντα μείωσε σε 43-28 και στην συνέχεια οι Bulls μείωσαν στους 12 πόντους, σε 43-31 και προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή, βελτιώνοντας την άμυνα τους.  Ο Αστέρας ανέβασε πάλι την απόδοση του και με καλάθια του Ηλιάδη και του Τσουκαλά προηγήθηκε με 57-40, «τρέχοντας» ένα σερί 4-0 στο τέλος του 10λεπτου.


Διαμαρτυρίες και ένταση για Κουρλό 


3.45 πριν το τέλος του 3ου 10λεπτου ο προπονητής των Krenti Bulls Πάνος Λεπενιώτης διαμαρτυρήθηκε έντονα στον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό, ο οποίος καταλόγισε την τεχνική ποινή. Το παιχνίδι διακόπηκε για μερικά λεπτά και επικράτησε ένταση. Ο πάγκος των «πορτοκαλί»» τα έβαλε με τον Κουρλό και διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις αποφάσεις του.




Ασταμάτητοι
Μετά από περίπου 1.30 παιχνιδιού ο Γιώργος Βούρτσας με ένα 3ποντο στο τέλος του χρόνου μείωσε σε 57-43. Ο Αστέρας έπαιξε ξανά γρήγορο μπάσκετ και με «βόμβα» του Χονδρού προηγήθηκε με 71-49 και +22. Ο Αστέρας έφτασε στο τελικό 77-58 και στο +19.




Αποβλήθηκε ο Δόσης


Ο Βασίλης Δόσης του Αστέρα συμπλήρωσε 5 φάουλ και αποχώρησε εκτός παρκέ 3.22 πριν την λήξη.

Εντυπωσιακός ο αρχηγός


Ο Γιάννης Ηλιάδης του Αστέρα ανέκοψε εντυπωσιακά τον Νίκο Βούρτσα των Bulls, προσφέροντας θέαμα και παίρνοντας και το έντονο χειροκρότημα από τους φίλους του στην κερκίδα.

Αποχώρησαν με χειροκροτήματα
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Γιάννης Ηλιάδης του Αστέρα και ο Μιχάλης Λάππας βγήκαν εκτός αγώνα ως αλλαγή. Και οι δυο δέχτηκαν το χειροκρότημα από όλους.



Τα δεκάλεπτα
19-9, 41-21, 57-40, 77-58

Διαιτητές : Δημήτρης Κουρλός & Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας B.C. (Γιάννης Ηλιάδης) : Δόσης 9, Κατής Α. 14(1), Ηλιάδης 17, Χονδρός 17(3), Τσουκαλάς 6, Κόκκοτος 3(1), Ζαγκότσης 11

Krenti Bulls (Νίκος Βούρτσας) : Βούρτσας Ν. 4, Μάκκας Κ. 15, Ντάλλας Σ. 2, Λάππας Μ. 23(1), Κουτσιούμπας, Βούρτσας Γ. 10(2), Μάκκας Ε. 2, Λεπενιώτης Ε. 2, Λάππας Π.

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος