Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Μακρακώμη B.C.-Sporting B.C. 63-62

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς η Μακρακώμη πέτυχε σημαντική νίκη με 63-62 επί του Sporting. Το ματς προσέφερε πλούσιες συγκινήσεις ανάμεσα σε δυο ισοδύναμες κατά γενικές γραμμές ομάδες.
Ο αγώνας έγινε την Τετάρτη 6 Ιουνίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου.
Η Μακρακώμη παρά το γεγονός ότι για 33 λεπτά αγωνίστηκε με την ίδια πεντάδα κατάφερε να κάνει βήμα πρόκρισης. Ήταν αρκετά ψύχραιμη στα τελευταία λεπτά, κερδίζοντας στις λεπτομέρειες ένα ματς, που «κρεμόταν από μια κλωστή». Πέτυχε την τρίτη της νίκη στην διοργάνωση και το επόμενο παιχνίδι με τους Krenti Bulls είναι καθοριστικής σημασίας για την Φθιωτική ομάδα.
Το Sporting του Γιάννη Χαλκιά ήταν μέσα στον αγώνα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, χάνοντας την ευκαιρία να πάρει την νίκη. Πραγματοποίησε ένα αρκετά δυνατό ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον όμιλο με τρεις νίκες και τρεις ήττες, καθώς την 7η αγωνιστική έχει ρεπό. Παρά το γεγονός του εντυπωσιακού ξεκινήματος με τρεις νίκες στην συνέχεια πραγματοποίησε τρεις ήττες και περιμένει να δει, εάν θα βρίσκεται στην 8αδα.

Κατάμεστο το κλειστό
Το ενδιαφέρον του κόσμου συγκέντρωσε ο αγώνας μπάσκετ και όχι ο αντίστοιχος του ποδοσφαίρου (Αίολος-Παρνασσός Αράχωβας), που γινόταν την ίδια ώρα στο ανοιχτό γήπεδο. Το κλειστό ήταν σχεδόν κατάμεστο.


Διψήφιο αριθμό πέντε


Η πεντάδα των Καλοπήτα-Παπασάρα-Στεφανή-Μακρή-Γρίβα, που απαράλλαχτη έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα βοήθησε όλη στο σκοράρισμα. Και οι πέντε είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Από 14 πόντους πέτυχαν ο Σωτήρης Στεφανής και ο Δημήτρης Μακρής.

Κορυφαίος ο Νικόπουλος


Ο αρχηγός του Sporting Χρήστος Νικόπουλος ήταν αρκετά καλός, πετυχαίνοντας 17 πόντους. Ήταν ο πρώτος της ομάδας του, μαζί με τον Γιώργο Καμπερίδη, που είχε εξίσου 17. Καμπερίδης και Νικόπουλος είχαν από δυο τρίποντα έκαστος. 10 πόντους πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο σέντερ Πάνος Κρουστάλλης. Η σημαντική απουσία ακούει στο όνομα Μιχάλης Χαντζής.

Καλύτερο το Sporting


Οι Καρπενησιώτες ήταν ανώτεροι στο πρώτο δεκάλεπτο. Με τον Πάνο Κρουστάλλη σε αρκετά καλή ημέρα προηγήθηκαν με 1-7 αρχικά και εν συνεχεία με 3-11. Οι Μακρακωμίτες αντέδρασαν και μείωσαν σε 8-11 με κορυφαίο τον Νίκο Γρίβα. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε υπέρ του Sporting με σκορ 10-17.


Αντεπίθεση της Μακρακώμης


Εντελώς διαφορετικά ήταν τα υπόλοιπα 10 λεπτά του ημιχρόνου. Η Μακρακώμη έκανε την αντεπίθεση της και κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί με 20-19 με βολή του Σωτήρη Στεφανή, έχοντας ένα επιμέρους σκορ 10-2. Το Sporting δεν το έβαλε κάτω και προηγήθηκε ξανά με 20-23. Η συνέχεια άνηκε στους Φθιωτούς, οι οποίοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους και έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά με διαφορά 4 πόντων (31-27).

Τάπα Καλοπήτα σε Γ. Αρκουμάνη
Στις κορυφαίες στιγμές του πρώτου μέρους η τάπα του πανύψηλου αρχηγού Παναγιώτη Καλοπήτα στον Γιώργο Αρκουμάνη.


Έφτασε μέχρι το +9
Η Μακρακώμη βελτίωσε και άλλο την απόδοση της στο τρίτο δεκάλεπτο, φτάνοντας την διαφορά στους 9 πόντους, προηγούμενη με 38-29.

«Ξεσήκωσε» το κοινό ο Α. Αρκουμάνης


Με τις προσπάθειες του Αλέξη Αρκουμάνη το Sporting μείωσε αμέσως πάλι στον ένα πόντο (42-41). Ο Αρκουμάνης αποθεώθηκε από τους φίλους του αγώνα, οι οποίοι ήταν με το μέρος της ομάδας του.

Καθοριστικός ο Παπασάρας


Ο Ανδρέας Παπασάρας (Τερματοφύλακας της Σπερχειάδας 2005) με δικές του προσπάθειες έφερε την Μακρακώμη μπροστά ξανά με διαφορά ασφαλείας, με την ομάδα του να προηγείται με 49-41. Η βολή του στο τέλος καθόρισε τον αγώνα.

Τρίποντο «ψυχολογίας»


Στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου ο Γιώργος Καμπερίδης με ένα εξαιρετικής δυσκολίας τρίποντο μείωσε σε 49-44, σκορ, με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος.

Έφερε τα πάνω-κάτω το Sporting


Οι «μωβ» έκαναν εξαιρετική αρχή στο τέταρτο δεκάλεπτο και με αντεπίθεση διαρκείας πέρασαν μπροστά ακόμη και με 5 πόντους διαφορά (49-54), κάνοντας ένα σερί 10-0. Κορυφαίος ήταν ο Γιώργος Καμπερίδης σε αυτό το διάστημα.  Η Μακρακώμη πήρε ξανά τα ηνία και προηγήθηκε με 59-54, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Δημήτρη Μακρή (Φώτο).

Πολλές ισοπαλίες
Αρκετές εναλλαγές στο σκορ υπήρξαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι δυο ομάδες βρέθηκαν αρκετά φορές ισόπαλες, ενώ άλλοτε η μια είχε την πρωτοπορία, άλλοτε η άλλη.



Συγκλονιστικό τέλος
Το τελευταίο λεπτό του αγώνα ήταν δραματικό. Ο Χρήστος Νικόπουλος με 1/2 βολές μείωσε σε 61-60. Λίγο αργότερα 1/2 βολές είχε και ο Δημήτρης Χατήρας, κάνοντας το 62-60. Με δυο εύστοχες βολές ο Γιώργος Καμπερίδης ισοφάρισε σε 62-62. Τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Ανδρέας Παπασάρας ευστόχησε και αυτός σε 1 από τις 2 βολές, διαμορφώνοντας το τελικό 63-62.
Στην τελευταία επίθεση του Sporting ο Σπύρος Ξαγάρας αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και έτσι το σκορ έμεινε στο 63-62.









Εκτός αγώνα τρεις


Περίπου 8 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα ο Νίκος Γρίβας της Μακρακώμης συμπλήρωσε 5 φάουλ και την θέση του πήρε ο Δημήτρης Χατήρας. Λίγο αργότερα από πλευράς ηττημένων εκτός αγώνα πέρασαν οι δυο σέντερ ο Πάνος Κρουστάλλης και ο Γιώργος Κάτοικος.

Τα δεκάλεπτα
10-17, 31-27, 49-44, 63-62

Διαιτητές: Γιάννης Ηλιάδης & Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Μακρακώμη B.C. (Παναγιώτης Καλοπήτας): Καλοπήτας 11, Παπασάρας 13(2), Γρίβας 10, Χατήρας 1, Στεφανής 14, Μακρής 14(1)

Sporting B.C. (Χρήστος Νικόπουλος): Ξαγάρας, Αρκουμάνης Α. 7(1), Αρκουμάνης Γ. 4, Νικόπουλος 17(2), Σαπούνης 2, Κρουστάλλης 10, Καμπερίδης 17(2), Κάτοικος 5





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος