Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Χρήστος Καλαμπάκας-Γιάννης Φεγγούλης: Ο γηραιότερος και ο νεαρότερος














Τριανταεπτά ολόκληρα χρόνια χωρίζουν τον Χρήστο Καλαμπάκα από τον Γιάννη Φεγγούλη. Πρόκειται για τον γηραιότερο και τον νεαρότερο μπασκετμπολίστα αντίστοιχα του «2ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου».
Η διοργάνωση επιτρέπει στον οποιοδήποτε αθλητή να συμμετάσχει, αρκεί να είναι σε κατάσταση να αγωνιστεί.
Σας παρουσιάζουμε τους γηραιότερους, αλλά και τους μικρότερους του φετινού τουρνουά, που παρουσιάζει ηλικιακή ποικιλία.

Οι γηραιότεροι














Ο μεγαλύτερος του τουρνουά είναι ο Χρήστος Καλαμπάκας των Γυμναστών. Είναι γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1963. Πρόκειται για ένα παράδειγμα μίμηση για τους νεότερους, καθώς διακρίνεται για την αγάπη του για τον αθλητισμό και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Είναι και ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής επίσης της Α΄ Κατηγορίας, φορώντας την φανέλα της Κρέντης. Ενώ είναι ο προπονητής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 (Μαζί με τον Δημήτρη Αντωνίου). Μετά τον Καλαμπάκα ακολουθεί σε ηλικία ο φαρμακοποιός (Αρχηγός των Σ.Φ.Κ.) Βαγγέλης Οικονόμου, που είναι 47 ετών. Την τετράδα συμπληρώνουν ο Χρήστος Λέρης και ο Θωμάς Γραπατσάς των Γυμναστών, οι οποίοι έχουν γεννηθεί το 1967.

Οι νεαρότεροι

 












Αντίθετα ο Γιάννης Φεγγούλης των Krenti Bulls είναι ο νεαρότερος. Είχε ολιγόλεπτες συμμετοχές και μάλιστα σκόραρε και τους πρώτους του δυο πόντους απέναντι στην Μακρακώμη. Δεν είναι ούτε καν 13 ετών (Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1999).
Και αυτός έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, καθώς ήταν τερματοφύλακας στην μικτή προπαίδων της ΕΠΣΕ. Δεύτερος νεαρότερος είναι ο συμπαίχτης του Νίκος Ντάλλας, ο οποίος είναι 16 ετών. Το 1995 έχει γεννηθεί ο Ίγκλι Οσμενάι του Cinema, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της καλαθοσφαίρισης, ενώ το ίδιο έτος είναι γεννημένοι και ο Παύλος Κουτούμπας, με τον Λεωνίδα Κόγια των Γυμναστών. Ο Γιάννης Τσούκο της Παρέας είναι γεννηθείς το 1994.
Τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας έχει το ΤΕΙ Καρπενησίου, καθώς η πλειοψηφία των αθλητών του είναι γεννημένοι το 1992.