Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Στην Α΄ Κατηγορία οι δυο ομάδες της Παλαιοκατούνας



Δυο ομάδες διαθέτει το χωριό της Παλαιοκατούνας. Στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΝΕ 2012-13 θα αγωνιστούν ο Αστέρας Αγίου Προκοπίου και η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας 2010. Η Αναγέννηση του Κώστα Λαθύρη κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Β΄ κατηγορία Ευρυτανίας και έτσι το χωριό που αριθμεί περίπου 400-500 κατοίκους θα εκπροσωπηθεί με δυο ομάδες στην μεγάλη κατηγορία του νομού.
Κάτι τέτοιο ήταν να συμβεί και πέρυσι, ωστόσο η Αναγέννηση προτιμήθηκε να μείνει στην Β΄ ΕΠΣΕ ως «θυγατρική» του Αστέρα. Οι άνθρωποι του Αγίου Προκοπίου είχαν εκφράσει τότε τον προβληματισμό τους ότι σε περίπτωση, που θα υπάρχουν δυο ομάδες του χωριού στην ίδια κατηγορία οι ποδοσφαιριστές θα…κοβόταν στην μέση, βρισκόμενοι στο δίλημμα σε ποια ομάδα θα αγωνιστούν.

Ο Άγιος Προκόπιος


Ιδρύθηκε το 2009, μετά και την «διάλυση» της παλαιάς Αναγέννησης. Αμέσως ανήλθε στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ, στην οποία αγωνίστηκε φέτος για 3η συνεχόμενη σαιζόν, τερματίζοντας στην 9η θέση και παραμένοντας στην κατηγορία. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με προπονητή τον Δημήτρη Καραγιάννη. Εκτός από τον κ. Λαθύρη «στυλοβάτες» της είναι οι αξιόλογοι διοικητικοί παράγοντες Γιώργος και Γιάννης Καραγιάννης. Πρόεδρος της είναι ο Δημήτρης Λαθύρης,
Η σπουδαιότερη διάκριση στην σύντομη ιστορία του πραγματοποιήθηκε την σαιζόν 2010-2011, όταν με προπονητή-παίχτη και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Λάκη Αναστασόπουλο έφτασε μέχρι τα play off (Αποκλείστηκε από τον ΑΠΟΚ), κατακτώντας επίσης και το κύπελλο ήθους. Ο Άγιος Προκόπιος αποτελεί να τονίσουμε οικισμό της Παλαιοκατούνας.

Η παλαιά και η νέα Αναγέννηση


Η Αναγέννηση 2010 αποτελεί συνέχεια της παλαιάς κραταιάς ομάδας, η οποία ιδρύθηκε το 1989 και το 2008 έφτασε στο απόγειο της δόξας της, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ (2007-2008). Ήταν το δεύτερο σωματείο της περιφέρειας, που το κατάφερε αυτό, ύστερα από το ιστορικό Κερασοχώρι. Ενώ το 1995 είχε φτάσει στον τελικό κυπέλλου, όπου ηττήθηκε με 3-1 από τον Αίολο.
Προπονητής τα τελευταία χρόνια ήταν ο Κώστας Λαθύρης και πρόεδρος ο Θωμάς Γκούρλιας, δημιουργώντας ένα πανίσχυρο σύνολο. Η Παλαιοκατούνα, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο το διάστημα 2004-2008 και είχε σταθερή πορεία στην πρώτη 4αδα δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Δ΄ Εθνική, καθώς το 2008 για άγνωστους λόγους μεταφέρθηκε(!) στην Φθιωτική Μαλεσίνα, που πήρε το Α.Φ.Μ. της Ευρυτανικής ομάδας και έπαιξε στην θέση της στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Πριν δυο χρόνια ιδρύθηκε η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας 2010. Πρώτος πρόεδρος της ήταν ο Ιωάννης Λαθύρης και προπονητής της ο Κώστας Λαθύρης, ο οποίος καθοδήγηση ένα οργανωμένο σύνολο με αρκετούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.. Επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί και με χαρακτηριστική ευκολία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας. Την περίοδο 2010-11 στην «παρθενική» της συμμετοχή η νέα Αναγέννηση τερμάτισε 2η στον όμιλο.