Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αβέβαιο το διοικητικό μέλλον του Βελουχίου

Το πρώτο μέρος της Γενικής Συνέλευσης της πιο ιστορικής ομάδας του νομού ΑΠΟΚ «Το Βελούχι» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου. Η συνέλευση διεξήχθη στην αίθουσα του εργατουπαλληλικού κέντρου Καρπενησίου και άρχισε στις 18:20 περίπου. Μόλις 15 άτομα έδωσαν το παρών και για άλλη μια φορά φάνηκε η παντελή απουσία και η έλλειψη ενδιαφέροντος του κόσμου για την ομάδα της περιοχής. Η συζήτηση, που έγινε είχε διάρκεια περίπου 1,30 ώρα.
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το μέλλον του Βελουχίου. Πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός από τον πρόεδρο Νίκο Γκορόγια, ενώ η συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου στον ίδιο χώρο με την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.
Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά διοικητικό, όπως και η έλλειψη κόσμου.

Οι παρουσίες
Από την διοίκηση του Βελουχίου στην συνέλευση ήταν ο παρών οι: Νίκος Γκορόγιας(Πρόεδρος), Βαγγέλης Μάκκας(Αντιπρόεδρος), Σωτήρης Νικολάου(Γενικός Αρχηγός), Χρήστος Γιαννίτσαρης(Ταμίας) και Βασίλης Κρίντας(Μέλος). Απουσίαζαν ο Γιάννης Κελεσίδης και ο Θανάσης Ελεφάντης.
Παρόντες ήταν επίσης τα πρώην διοικητικά στελέχη: Δημήτρης Κατσακιώρης, Αντρέας Κατσακιώρης, Γιώργος Νικολακόπουλος, Χαράλαμπος Τσιτούρης (Πρόεδρος της ομάδας 2005-2010), όπως και ο φίλος της ομάδας Νεκτάριος Καρδαμπίκης, αλλά και ο προπονητής του Αιόλου Νίκος Τριανταφυλλόπουλος και ο ποδοσφαιριστής των πρωταθλητών Βασίλης Τσουκαλάς, οι οποίοι είναι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ. Στην συνέλευση παραβρέθηκε και ο παράγοντας της Μυρίκης Γιάννης Ζαραβέλης(Πατέρας του Χάρη του Βελουχίου).
Στην αίθουσα επίσης βρέθηκε λίγο πριν το τέλος και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Δήμου Καρπενησίου Χρήστος Τσάμπρας.

Ανακοίνωση αποχώρησης από Γκορόγια


Ο πρόεδρος των κυπελλούχων (2011-2012) Νίκος Γκορόγιας ανακοίνωσε την πρόθεση του να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο λόγος είναι καθαρά προσωπικός και σχετίζεται με τις ανειλημμένες οικογενειακές υποχρεώσεις του. Ο κ. Γκορόγιας, μαζί με τον κ. Γιαννίτσαρη «έτρεξαν» και αφιέρωσαν πολύ χρόνο για το Βελούχι τα δυο τελευταία χρόνια. Τόνισε πως θα είναι πάντα δίπλα στον ΑΠΟΚ και θα στηρίξει την καινούργια διοίκηση με τις γνωριμίες του και δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει το μισό ποσό για την παραμονή του Άλεξ Μπακαλίδη. Ως πιθανή φαντάζει και η αποχώρηση του Σωτήρη Νικολάου και του Χρήστου Γιαννίτσαρη.

Διοικητικός-Οικονομικός Απολογισμός
Η διοίκηση δεν πέτυχε τον στόχο της, καθώς η παραμονή στην Δ΄ Εθνική δεν επετεύχθη (Ότι και να συνέβη) ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Γκόρογια όσον αφορά τον διοικητικό απολογισμό. Οικονομικά τόνισε πως η ομάδα δεν χρωστάει, κάνοντας ανάλυση των εξόδων, που υπήρξαν την περασμένη αγωνιστική σαιζόν.

Πρωτοφανή στήριξη από Δήμο Καρπενησίου-Περιφερειακή Ενότητα
Τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο Καρπενησίου, τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Μπακογιάννη για την οικονομική στήριξη και προς την περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας (κ.κ.κ. Καραμπά, Τσιτσάνη και Σκλαπάνη) εξέφρασε ο επικεφαλής του Βελουχίου. Ο Δήμος διέθεσε το ποσό των 20 χιλ. ευρώ και η Περιφερειακή Ενότητα το ποσό τον 14 χιλ. ευρώ, τα οποία είναι πρωτόγνωρα.
Επιπλέον ευχαρίστησε τον κ. Τσάμπρα για την παροχή των αθλητικών εγκαταστάσεων στην ομάδα. Ο Δήμος τοποθέτησε μάλιστα στο Δημοτικό Στάδιο φωτισμό, ενώ έχει γίνει ήδη παραγγελία για την τοποθέτηση 500 καθισμάτων.

Η διάδοχη κατάσταση
Το «φλέγον» ζήτημα για τους Καρπενησιώτες είναι η διάδοχη κατάσταση και το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει. Δεν φάνηκε να υπάρχει κάποια μερίδα ατόμων, που θα μπει μπροστά και θα αναλάβει την ομάδα. Ο κ. Γκορόγιας αναφέρθηκε στην λύση του πρωτοδικείου, εάν δεν προκύψει διοίκηση στην επόμενη συνέλευση, όπως και στο «σκληρό» σενάριο της διάλυσης. Η ανανέωση προσώπων σύμφωνα με τον πρόεδρο είναι επιβεβλημένη.

Αναγνώριση των λαθών
Ο κ. Γκορόγιας τόνισε πως έγιναν και λάθη και οικονομικές αδικίες, αναλαμβάνοντας για κάποιες άστοχες επιλογές. Ευχαρίστησε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τον Χάρη Ζαραβέλη, που δεν ζήτησαν ούτε ένα ευρώ από τον ΑΠΟΚ. Αναφέρθηκε επίσης στο παράδειγμα του Δημήτρη Κουρλού, χαρακτηρίζοντας τον αδικημένο οικονομικά βάση της προσφοράς του.

Η πόλη δεν θέλει τον ΑΠΟΚ
Ο μέσος όρος εισιτηρίων την φετινή χρονιά ήταν πολύ χαμηλός και συγκεκριμένα 55 στον αριθμό. «Φωτεινή» εξαίρεση ήταν ο αγώνας με το Λιανοκλάδι, που τα εισιτήρια έφτασαν τα 90. Άλλα 30 ήταν περίπου τα εισιτήρια διαρκείας, που πουλήθηκαν. Οι χορηγοί της ομάδας είναι οι ίδιοι κάθε χρόνο και το συμπέρασμα, που βγαίνει είναι ότι η πόλη δεν έχει καθόλου σε εκτίμηση την ομάδα. Ενώ ο κ. Γκορόγιας έκανε λόγο και για τον ρόλο των παλαιμάχων, που δεν βοηθούν ουσιαστικά το Βελούχι. Είπε επίσης ότι θα ευχαριστήσει και εγγράφως τους χορηγούς.

«Καταγγέλλει» την ΕΠΣ
Για παγερή αδιαφορία της ΕΠΣ Ευρυτανίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΑΠΟΚ Νίκος Γκορόγιας. Χαρακτηριστικά τόνισε πως τα άτομα της «Είναι μόνο για τις καρέκλες. Η ΕΠΣ ήταν ανύπαρκτη. Δεν βοήθησε καθόλου.»

Τοποθετήσεις Γιαννίτσαρη-Νικολακόπουλου














Ο Χρήστος Γιαννίτσαρης στάθηκε στο γεγονός της δημιουργίας της φετινής ομάδας με νέα παιδιά, η οποία απέδωσε. Θεωρεί «τραβηγμένο» το ενδεχόμενο διάλυσης και δεν βλέπει τόσο τραγικά τα πράγματα. Τόνισε ότι πρέπει να ασκείται κριτική και στην διοίκηση, ενώ θεωρεί πως στην Δ΄ Εθνική ο ΑΠΟΚ δεν κατάφερε να λειτουργήσει σαν ομάδα εξωαγωνιστικά, όπως τα κατάφερε στο αγωνιστικό κομμάτι.
Ο Γιώργος Νικολακόπουλος από την μεριά έκανε λόγο για τον καλύτερο ΑΠΟΚ στην ιστορία, όταν στηρίχτηκε με ντόπιους ποδοσφαιριστές, αναφέροντας πως παρουσίασε ένα ομοιογενές σύνολο.

Χαράλαμπος Τσιτούρης: «Η διάλυση είναι ιστορία για αγρίους»


Ο πρώην πρόεδρος του Βελουχίου Χαράλαμπος Τσιτούρης τόνισε πως το ενδεχόμενο διάλυσης είναι «ιστορία για αγρίους». Έκανε έκκληση για συστράτευση και είπε χαρακτηριστικά: «Πάντα έτσι γίνεται στις συνελεύσεις».

Ενδιαφέρον για ποδοσφαιριστές
Τις διοικητικές εξελίξεις αναμένουν οι ποδοσφαιριστές του Βελουχίου. Ήδη ανακοινώθηκε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τον Πυργετό για τον Δημήτρη Ρεσίτη, από τον Α.Ο. Καρδίτσας για τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο και από την πρωταθλήτρια Αναγέννηση Καρδίτσας για τον Άλεξ Μπακαλίδη, τον Τάσο Γεωργακόπουλο και τον Χάρη Ζαραβέλη. Ο πρόεδρος του ΑΠΟΚ θεώρησε ότι είναι ηθική ικανοποίηση να υπάρχει ζήτηση στους ποδοσφαιριστές του συλλόγου και ότι πρώτη φορά η ομάδα στήριξε στην πράξη ντόπιους ποδοσφαιριστές.

Το άλυτο θέμα του ΚΤΕΛ
Για πολλή ώρα συζητήθηκε το θέμα των χρεών, που υπάρχουν από παλιά και αφορούν τις μετακινήσεις στο ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας. Το θέμα είναι άλυτο και χρόνιο. Τα συγκεκριμένα έξοδα προβλέπονταν να εξοφληθούν με τις επιχορηγήσεις από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν δοθεί στην ομάδα.





Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος