Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Σκέψεις για δεύτερη προετοιμασία της ΑΕΚ στο Καρπενήσι

Ανοιχτό παραμένει τελικά σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ενδεχόμενο της προετοιμασίας της ΑΕΚ στο Καρπενήσι. Οι πιθανότητες όμως για να προπονηθούν οι «κιτρινόμαυροι» στην περιοχή μας πλέον είναι λιγοστές. Αντιδράσεις υπήρξαν, όταν για πρώτη φορά ακούστηκε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.
Υπάρχουν σκέψεις για την πραγματοποίηση του δεύτερου σταδίου προετοιμασίας στην Ελλάδα και στο Καρπενήσι, ύστερα από το πρώτο, που θα γίνει στο Πρέστον της Αγγλίας.
Σας παραθέτουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Αναφέρεται στα οφέλη της προετοιμασίας στην Ευρυτανική πρωτεύουσας. Λόγω άγνοιας ωστόσο αναφέρεται ότι είναι ακόμη ιδιοκτήτης του Hotel Spa Montana ο Γιάννης Στραγάλης.

Αναλυτικά το άρθρο:

Η  Ελλάδα έχει αρκετές ψηλές κορυφές βουνών με καλά ξενοδοχεία-που έχουν γυμναστήρια και γήπεδα, που μια ομάδα όταν δεν έχει λεφτά μπορεί να κάνει την θερινή της προετοιμασία.
Όταν μετράς το παραμικρό ευρώ, όταν χρωστάς χρήματα στα ταξιδιωτικά γραφεία και κλπ, τότε ναι θα κάνεις την προετοιμασία στην Ελλάδα. Σε άλλες δύσκολες εποχές που έκαναν την προετοιμασία στο Πισοδέρι (μιλάμε για την ΑΕΚ ) ή στη Νάουσα δεν πάθαιναν και τίποτα.
Όσο για το θέμα των φιλικών είναι πολύ προτιμότερο να παίζεις με ομάδες Β και Γ εθνικής της πατρίδας μας ακόμη και της λίγκας, στο Καρπενήσι από το να αγωνίζεσαι με μπυραρίες τύπου Οστράτσι (πέρυσι), Ελμστ (πρόπερσι) και κάτι μικρομεσαίες Τουρκικές ομάδες. Αντίθετα μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μπορεί να δώσεις ένα ή δύο Σαββατοκύριακα φιλικά με καλές ομάδες είτε στην Αθήνα, είτε στο εξωτερικό ή να συμμετάσχεις και να βγάλεις χρήματα σε κάποια τουρνουά, όπως έγινε στην Κύπρο πέρυσι για δυο μέρες.
Αλλά και για τις καιρικές συνθήκες, μη μας πουν ότι είναι και τόσο ιδανικές που κατά καιρούς έχουν γίνει σε ευρωπαϊκές χώρες. Μια η προετοιμασία γινόταν υπό αφόρητη ζέστη, μια υπό συνεχή βροχή, μια με ζέστη και με κρύο, μια βροχή και ήλιο, μια με σκιούρους και φίδια (πέρυσι Σλοβενία). Και αν μάλιστα πέρυσι όλοι φώναζαν για τα γήπεδα στη Σλοβενία (σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις) , είναι πολύ πιο καλύτερο το γήπεδο του Καρπενησίου, της Λαμίας ή του Αγρινίου για να δώσεις φιλικά ακόμη και με ομάδες της SL.
Όταν η ΑΕΚ ρυθμίσει τα οικονομικά της, πάψει να χρωστάει της Μιχαλούς, τότε μπορεί να ορίσει τις προετοιμασίες της, όπου και όπως θέλει. Αυτό λέει η απλή λογική , αυτό λέει η ορθή διαχείριση, γιατί δυστυχώς μας έφαγε το γκλάμουρους. Άλλωστε δεν έπαθε ποτέ τίποτα η εθνική μας ομάδα μπάσκετ που κατά καιρούς έκανε προετοιμασία στο Καρπενήσι. Και ακόμη πολύ πιο απλό παράδειγμα. Δεν έπαθε τίποτα ο Ατρόμητος που τις τελευταίες δύο χρονιές έκανε την προετοιμασία του εκεί (Πέρυσι 4-19 Ιουλίου). Αντίθετα πήγε πάρα πολύ καλά και όλοι έχουν να λένε για τα οικονομικά και την διαχείριση του Ατρόμητου
Για αυτό ας φροντίσουν στην ΑΕΚ να κλείσουν γρήγορα το ξενοδοχείο στο Καρπενήσι ή σε κάποια άλλη πόλη με βουνό γιατί στο τέλος δεν θα βρίσκουν ημερομηνίες. Άλλωστε ο ιδιοκτήτης του Μοντάνα στο Καρπενήσι Γιάννης Στραγάλης είναι Αεκτζής και ήταν έτοιμος να μπει στο ΔΣ της ΠΑΕ με τον Αδαμίδη. Ας θυμηθούμε τι έγραφαν οι εφημερίδες και τα site.