Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Προπονείται στο Καρπενήσι ο Ευρωπαίος Αστέρας

«Σεφτέ» στο Καρπενήσι όσον αφορά τις προετοιμασίες ομάδων για το 2012 έκανε ο Αστέρας Τρίπολης. Το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη βρίσκεται στην Ευρυτανική πρωτεύουσα από την Πέμπτη 28 Ιουνίου και θα παραμείνει ως τις 10 του επόμενου μήνα. Διαμένει στο Hotel Spa Montana και πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα την πρώτη του προπόνηση στο αθλητικό κέντρο της πόλης.
Οι εξαιρετικοί φέτος Αρκάδες ετοιμάζονται για την μεγαλύτερη τους πρόκληση. Στόχος τους είναι να είναι έτοιμοι στις 19 Ιουλίου. Εκείνη την ημέρα θα δώσουν το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία τους για το Europa League, ύστερα από 5 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στην πρώτη κατηγορία της χώρας.
Αξίζει να τονιστεί πως μόνο δυο ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ έχουν εμπειρία από Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πρόκειται για τον Λέαντρο Αλβάρεζ και τον Θανάση Κωστούλα. Ο δεύτερος είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγωνιστεί, προερχόμενος από τραυματισμό. Το ντεμπούτο του εκτός συνόρων θα κάνει και ο τεχνικός της ομάδας. Στην αποστολή συμμετέχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές από την ομάδα νέων, στο σύνολο τους 13!. Πάρα πολλές αποχωρήσεις υπήρξαν από το περυσινό ρόστερ, με αυτή του Αντώνη Λαδάκη να ξεχωρίζει.

Η πρώτη προπόνηση
Στις 7 περίπου το απόγευμα στο κεντρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου πάτησαν για πρώτη φορά το Καρπενησιώτικο χορτάρι οι παίχτες της Τρίπολης. Η προπόνηση είχε διάρκεια περίπου μια ώρα. Από την Παρασκευή (29-6) θα υπάρχουν διπλές προπονήσεις (Πρωί-απόγευμα).

Η αποστολή
Την αποστολή του Αστέρα στο Καρπενήσι απαρτίζουν οι κάτωθι ποδοσφαιριστές: Μπαντής, Γεωργακόπουλος, Λαδάς, Κοντοπίδης, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Τσαμπούρης, Άλβαρεζ, Ραγιος, Ουσέρο, Ναβάρο, Περόνε, Φορμίκα, Έγκον, Κωστούλας, Ντινιωτάκης, Κατσαρός, Καρυδόπουλος, Τσόφλιος, Γιώτσας, Λυμπέρης, Αναστασόπουλος, Σαραντόπουλος, Αδάμου, Μυρσίνιας(Μεταγραφή από τον Εθνικό Αστέρα), Νικολέτσος και Γκαϊτατζής.

Ο Φθιωτός Τσόφλιος


Ο 17χρονος Γιώργος Τσόφλιος κατάγεται από την γειτονική Φθιώτιδα και έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ο Τσόφλιος αποκτήθηκε το 2011 από τον Αστέρα, παίρνοντας μεταγραφή από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας.
Στην ομάδα κάτω των 17 αγωνίζεται άλλο ένα παιδί από την Φθιώτιδα, ο Laurence Ταμάμης, που προέρχεται και αυτός από την Ακαδημία.

Προβληματισμός για το γήπεδο
Σε «πηγαδάκια» οι άνθρωποι του Αστέρα εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το χορτάρι του γηπέδου. Αρχηγός αποστολής, όπως κάθε χρόνο είναι ο γενικός αρχηγός Μπάμπης Σκορπίδας.

Πιθανό φιλικό με μικτή
Σοβαρό ενδεχόμενο, ώστε να διεξαχθεί φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα με μικτή ομάδα της Ευρυτανίας υπάρχει για τον Αστέρα μέσα στις επόμενες ημέρες. Η έλλειψη φιλικών μέχρι την έναρξη των επίσημων Ευρωπαϊκών αγώνων αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα για τους παίχτες του Σάκη Τσιώλη.

Αγαπούν Καρπενήσι
Ο Αστέρας πραγματοποιεί προετοιμασία στο Καρπενήσι από το 2005, με εξαίρεση το καλοκαίρι του 2010, όπου έμεινε στην Αρκαδία. Πέρυσι ήρθε τον Ιούλιο με τεχνικό τον Ισπανό Όσκαρ Φερνάντεθ.
Είναι επίσης ο αγαπημένος προορισμός του Ευρυτάνα (Με καταγωγή από τα Βραγγιανά) επιτυχημένου coach Σάκη Τσιώλη. Ο κ. Τσιώλης έχει προπονήσει πληθώρα ομάδων στο Καρπενήσι με τελευταίες τον Ιωνικό, τον Θρασύβουλο, τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Άρη. Έρχεται στην Ευρυτανία κάθε καλοκαίρι για προετοιμασία και όχι μόνον τότε.
Αστέρας και Τσιώλης δεν γινόταν να μην έρθουν στο Καρπενήσι, πόσο μάλλον τώρα που συνεργάζονται.

Ανανέωση του Ευρυτάνα Τσιώλη

 












Ο 53χρονος (Γεννημένος στις 30/6/1959 στην Καρδίτσα) Σάκης Τσιώλης ανανέωσε την συνεργασία του με την ομάδα για ένα χρόνο, κοινή επιθυμία του ιδίου και της διοίκησης.
Ο κ. Τσιώλης είχε τιμητική πρόταση πριν λίγες ημέρες από την ΑΕΚ, την οποία αρνήθηκε ευγενικά, τιμώντας το συμβόλαιο του. Έχει προπονήσει από το 1996 τον Αστέρα Αμαλιάδας, την Αναγέννηση Καρδίτσας, τον ΠΑΣ Πρέβεζα, τον Πανηλειακό (2 θητείες), τον Πανελευσινιακό, τον Ναυπακτιακό Αστέρα, τον Πατραϊκό, την Καλαμάτα, τον Ιωνικό, τον Λεβαδειακό, τον Θρασύβουλο, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Άρη και εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα τον Αστέρα Τρίπολης.
Σαν ποδοσφαιριστής (1977-1997) αγωνίστηκε σε: Αναγέννηση Καρδίτσας, Λάρισα, Ιωνικό, Πανηλειακό και Αστέρα Αμαλιάδας. Είχε 4 συμμετοχές και 1 γκολ με την Εθνική Ελλάδος. Συνδέεται μάλιστα με προσωπική φιλία με τον γενικό γραμματέα της Κρέντης π. Ευάγγελο Φεγγούλη.

Χρονιά «όνειρο»
Ο Αστέρας πραγματοποίησε την καλύτερη του σαιζόν στην ιστορία του. Τερμάτισε στην 6η θέση της Super League και κέρδισε το Ευρωπαϊκό εισιτήριο λόγω της μη εξασφάλισης αδειοδότησης της ΑΕΚ. Έφτασε παράλληλα μέχρι τα ημιτελικά κυπέλλου, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Ατρόμητο.
Έκανε έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο, πραγματοποιώντας πορεία πρωταθλητισμού. Είχε 45 βαθμούς και 13 νίκες, αριθμοί που για αυτόν αποτελούν ρεκόρ. 


Με τον νικητή Ίντερ Μπακού-Τρανς Νάρβα
Τον κερδισμένο του ζευγαριού (5 και 12 Ιουλίου οι αγώνες) Ίντερ Μπακού-Τρανς Νάρβα θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League ο Αστέρας Τρίπολης. Η πρώτη ομάδα είναι από το Αζερμπαϊτζάν και η δεύτερη από την Εσθονία. Αμφότερες τερμάτισαν τρίτες στο πρωτάθλημα τους.
Ο πρώτος αγώνας θα γίνει εκτός έδρας στις 19 Ιουλίου και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα στην Τρίπολη.
Οι Αρκάδες απέφυγαν δυνατές ομάδες, όπως η Λέγκια Βαρσοβίας της Πολωνίας και η Λέφσκι Σόφιας της Βουλγαρίας. Εάν προκριθεί ο Αστέρας στον Γ΄ προκριματικό (2 και 9 Αυγούστου) οι Αρκάδες θα είναι στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Μοναδική μεταγραφή ο Ρατάιτσακ
Τον 30χρονο Γερμανό τερματοφύλακα, ύψους 1,89 Μίχαελ Ρατάιτσακ απέκτησε πρόσφατα ο Αστέρας. Βρίσκεται κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή στο Καρπενήσι. Την τελευταία 5ετία αγωνιζόταν στην Φορτούνα Ντίσελντορφ, έχοντας 74 συμμετοχές. Έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Γερμανίας. Θα πλαισιώσει τον Μπαντή και τον Γεωργακόπουλο στην τριάδα των γκολκίπερ και αναμένεται να είναι ο βασικός.  Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή.
Ο Ρατάιτσακ ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Σάλκε, ενώ συνέχισε σε αυτές τις Ντόρτμουντ.


Κοντά στον Μπακαρί Σορό


Μια «ανάσα» από την απόκτηση του Μπακαρί Σορό βρίσκεται η ομάδα της Τρίπολης. Είναι ένας 26χρονος Ιβοριανός αμυντικός, ο οποίος αγωνίστηκε στην Γαλλική Άρλ (Β΄ Εθνική), έχοντας 29 συμμετοχές και 2 γκολ.

Χωρίς Κουρμπέλη-Μπακασέτα
Δεν βρίσκονται στο Καρπενήσι οι 19χρονοι Τάσος Μπακασέτας (Επιθετικός) και Δημήτρης Κουρμπέλης (Μέσος), οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί με την Εθνική Νέων από την περασμένη Δευτέρα. Θα χάσουν σημαντικό μέρος της προετοιμασίας, ενώ είναι αμφίβολο εάν θα παίξουν στις 19/7 λόγω της τελικής φάσης του Euro U19.


Η νέα φανέλα του Αστέρα
Στις 20/6 οι Αρκάδες παρουσίασαν την νέα τους φανέλα, που θα φορεθεί στα Ευρωπαικά παιχνίδια. Είναι τρεις εντυπωσιακές εμφανίσεις. Η μια είναι σκούρα μπλε με χοντρές λεπτές ρίγες, η δεύτερη είναι μπλε με πιο σκούρες ρίγες, ενώ η τρίτη είναι καφέ.


Γιώργος Μποροβήλος: «Όραμα των Μπάκου-Καυμενάκη»
Κατά το ξεκίνημα της προετοιμασίας ο πρόεδρος(πρώην διεθνής διαιτητής) Γιώργος Μποροβήλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Αστέρας είχε την ευτυχία να συμμετέχει σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Βλέπουμε το όραμα των κ.κ. Μπάκου, Καυμενάκη, που αποκλειστικά δικό τους δημιούργημα είναι αυτή η ομάδα, σε σωστό χρόνο να ενηλικιώνεται και να συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στην αρχή ο στόχος μας ήταν να πιστοποιήσει την παρουσία της στις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, τώρα ο στόχος μας είναι να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων.»
Ο Αστέρας αποτελεί δημιούργημα των μεγαλομετόχων και ιδιοκτητών του Γιάννη Καυμενάκη και Δημήτρη Μπάκου. Γενικός Αρχηγός του συλλόγου είναι ο αδερφός του κ. Μποροβήλου, Δημήτρης, ο οποίος εκπροσώπησε την ομάδα στην Ευρωπαϊκή κλήρωση. Μπάκος και Καυμενάκης δραστηριοποιούνται στο Ντουμπάι (Μεταφορά καυσίμων)


«Κυνηγά» 4-5 μεταγραφές
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη «κυνηγά» 4-5 μεταγραφές, για να δυναμώσει το ρόστερ της. Κάνει προσπάθειες για την απόκτηση τους, ώστε να τους έχει διαθέσιμους ο έμπειρος τεχνικός στην προετοιμασία. Οι θέσεις, στις οποίες θα αποκτηθούν παίχτες είναι αυτές του κεντρικού αμυντικού (Αντικαταστάτης του Πουλίδο), του αριστερού χαφ και του επιθετικού, που θα πλαισιώνει τον Περόνε. Βάση δόθηκε στα νέα παιδιά, αφού αρκετοί παίχτες της ομάδας νέων συμμετέχουν στις προπονήσεις, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες.

Το προφίλ του Αστέρα


Έτος Ίδρυσης: 1931
Έδρα: Γήπεδο Αστέρα Τρίπολης (Χωρητικότητα: 7500 θέσεις)
Πρόεδρος: Γιώργος Μποροβήλος
Χρώματα: Κίτρινο-Μπλε
Τίτλοι: 1 πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής (2007), 1 πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής(2006), 1 πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής(2005), 8 πρωταθλήματα Αρκαδίας (1958, 1959, 1960, 1961, 1962, 1988, 1990, 2003), 3 κύπελλα Αρκαδίας (1990, 2004, 2005)


Οι ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ, που βρίσκονται στο Καρπενήσι
Ονοματεπώνυμο
Θέση
Ηλικία
Γιώργος Μπαντής
Τερματοφύλακας
27
Γιώργος Γεωργακόπουλος
Τερματοφύλακας
20
Χρήστος Πιπίνης
Αμυντικός
28
Λαουτάρο Φορμίκα
Αμυντικός
26
Σάββας Τσαμπούρης
Αμυντικός
26
Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι
Αμυντικός
30
Θανάσης Κωστούλας
Αμυντικός
36
Φερνάντο Ουσέρο
Μέσος
28
Ρούμπεν Ράγιο Σέρνα
Μέσος
26
Χίμο Ναβάρο
Μέσος
24
Λεάντρο Αλβάρες
Μέσος
31
Έγκον Ενρίκε Μάρτινς
Μέσος
24
Εμμάνουελ Περόνε
Επιθετικός
29



























Χρήση φωτογραφιών: www.goalday.gr
Φωτογραφίες από την προπόνηση : Παναγιώτης Κολλημένος