Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Είχε προετοιμαστεί στο Καρπενήσι ο Φορτούνης!

Μπήκε στο γήπεδο στην πρεμιέρα του Euro με την Πολωνία (1-1) ως αλλαγή και βελτίωσε αισθητά το μεσοεπιθετικό κομμάτι της Εθνικής. Με δική του μπαλιά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ανατράπηκε και κέρδισε το πέναλτι απέναντι στην Πολωνία. Ο λόγος για τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος προετοιμάστηκε το καλοκαίρι του 2009 στο Καρπενήσι με τον Α.Ο. Τρίκαλα, που αγωνιζόταν τότε στην Γ΄ Εθνική ως νεοφώτιστος.
Ο Φορτούνης είναι γεννημένος στις 16/10/1992. Κατάγεται από την Καλαμπάκα Τρικάλων και αγωνίστηκε μια σαιζόν στην S.L. με τον Αστέρα Τρίπολης (2010-2011), έχοντας 24 συμμετοχές και ένα εξαιρετικό γκολ στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ. Οι εμφανίσεις του ανάγκασαν την Γερμανική Καϊζερσλάουτερν να τον εντάξει στο δυναμικό της, με τον νεαρό άσο να αγωνίζεται φέτος στην Μπουντεσλίγκα (28 συμμετοχές). Βρίσκεται εν όψει της καινούργιας σαιζόν στο στόχαστρο του Ολυμπιακο.
Επιλέχθηκε από τον Φερνάντο Σάντος για την αποστολή της Εθνικής για το Euro, καταγράφοντας με την Πολωνία μόλις την 4η διεθνής συμμετοχή του με την ομάδα των ανδρών.
Μετά το τέλος του αγώνα με την Πολωνία δήλωσε: «Εγώ πάντα όταν μπαίνω να παίξω θέλω να βοηθάω. Δεν είχα καθόλου άγχος. Μπήκα να κάνω όσα μου είπε ο προπονητής μου. Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε καλά, όμως συνεχίσαμε πολύ καλύτερα ακόμα και με δέκα παίκτες. Αν ήμασταν τυχεροί θα μπορούσαμε να φύγουμε με τη νίκη, στην φάση του πέναλτι. Θα μπορούσαμε να πάρουμε το τρίποντο. Τώρα συνεχίζουμε.»

Αντιμέτωπος με Μυρίκη 
Ο Φορτούνης αντιμετώπισε την Μυρίκη μάλιστα σε φιλικό παιχνίδι, στο οποίο τα Τρίκαλα νίκησαν με σκορ 10-0!. Αγωνίστηκε σε όλη την επανάληψη σε φιλικό, που έγινε στις εγκαστάσεις του ξενοδοχείου Αλεξάνδρα στον δρόμο για το Μεγάλο Χωριό.