Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Μήνυμα σε Πιλάβιο στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

Την Παρασκευή 1/6 πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή), που βρίσκεται στην Λεωφόρο Κηφησιάς και ξεκίνησε στις 10:30.
Ο οικονομικός και διοικητικός υπολογισμός εγκρίθηκαν, ωστόσο ο πρόεδρος Σοφοκλής Πιλάβιος έλαβε ηχηρό μήνυμα από τις ενώσεις.
Η Γενική Συνέλευση περιείχε επιθέσεις προς τον κ. Πιλάβιο με κύριο εκφραστή τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκο Τζώρτζογλου. Οι εκλογές της ΕΠΟ θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2012, με την αντιπολίτευση να έχει γίνει πολύ ισχυρή. Ως γραμματείς ορίστηκαν οι κ.κ.κ. Αποστολόπουλος, Παππάς και Βακάλης.

Η ομιλία Πιλάβιου

Η Γ.Σ. ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, ο οποίος είπε: «Με το καθημερινό μας έργο, ως υπεύθυνη Ομοσπονδία, περάσαμε με επιτυχία από εξαιρετικά δύσκολους κάβους και πολύ μεγάλες φουρτούνες. Το τιμόνι όμως κρατήθηκε σταθερό, παρά το γεγονός ότι κάποιοι είχαν βγει, για πολύ γνωστούς λόγους, στα κάγκελα και φώναζαν, επίσης για γνωστούς λόγους, «στρίψε από δω» ή «στρίψε από κει». Αν τους ακούγαμε τότε, τώρα θα καταμετρούσαμε τα απομεινάρια από ένα ναυάγιο. Εκείνοι αυτό ήθελαν. Όμως, με τη σταθερότητα, με την ισορροπία, με τη νηφάλια και ψύχραιμη προσέγγιση, με την αποδοκιμασία των ακροτήτων, με τον σεβασμό στη νομιμότητα και στη διάκριση των εξουσιών και πάνω απ' όλα με πίστη στις δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα. Για αυτό είναι σημαντικό η ηγεσία να λειτουργεί υπεύθυνα και συνεκτικά. Να αθροίζει και να πολλαπλασιάζει και όχι να αφαιρεί ή να διαιρεί. Προσωπικά, αυτή την «αριθμητική» ξέρω και αυτή έβαλα σε εφαρμογή».

Πήρε τον λόγο ο Χατζηαποστόλου

Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου πήρε τον λόγο ως εκπρόσωπος της ΕΠΣ Κιλκίς και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γενικότερα υπάρχει μία δυσλειτουργία στο ΔΣ της ΕΠΟ, κάτι που έχει να κάνει με δυστοκία λήψης αποφάσεων. Συζητούνται θέματα, υλοποιούνται, αλλά ποτέ δεν καταγράφονται οι αντίθετες απόψεις. Αυτό είναι μειονέκτημα. Πέρυσι τέτοια εποχή κάναμε δύο Γενικές Συνελεύσεις. Από τις 22/7 μέχρι σήμερα μία νέα ποδοσφαιρική περίοδος, ζήσαμε κάποια πράγματα που έτσι όπως ωραιοποιήθηκαν από τον πρόεδρο ήταν σαν να ζούσαμε σε άλλη χώρα».





Επίθεση από Παλάσκα-Τζώρτζογλου

 












Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας Μανώλης Παλάσκας δήλωσε: «Δεν θα ψηφίσω τον διοικητικό απολογισμό της ΕΠΟ για λόγους αξιοπρέπειας», ενώ επίθεση στον Σοφοκλή Πιλάβιο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, λέγοντας: «Στην τελευταία ΓΣ της τετραετίας που θα είναι και ένα exit poll ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, στα κυριότερα θέματα δεν άκουσα λέξη. Λέξη για τα στημένα, τα πλαστογραφημένα έγγραφα, τη φράση «ο φερόμενος αρχηγός της Μαφίας έλεγε στον πρόεδρο». Παίρνατε εντολές από φερόμενη Μαφία και τον αρχηγό της Αχιλλέα Μπέο. Κάνατε ή δεν τα κάνατε; Είναι ψέματα;»

Οι υπόλοιποι ομιλούντες


Τον λόγο πήραν επίσης οι: Γιάννης Σιγάλας (ΕΠΣ Κυκλάδων), Δημήτρης Τραχανάς (ΕΠΣ Πρέβεζας- Λευκάδας), Γιάννης Καλύβας (Μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, προερχόμενος από ΕΠΣ Φωκίδας), Γιάννης Αποστολόπουλος (ΕΠΣ Αργολίδας), Ζήσης Γρηγορίου (ΕΠΣ Λάρισας) και ανέφεραν τα μεγάλα προβλήματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τη δυσλειτουργία των επιτροπών της Ομοσπονδίας. Μάλιστα ο κ. Γρηγορίου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι Ενώσεων, ζήτησε «ισχυροποίηση των Γενικών Συνέλευσεων» και να διαρκούν δύο ημέρες.
Ο Αρης Κουλούρης (ΕΠΣ Ηλείας), είπε: «Ψηφίζω τον Αύγουστο να κάνουμε νέα Γ.Σ. για να πούμε προτάσεις. Καταργείστε τις αμοιβές στις επιτροπές για να φτιάξουμε τα γήπεδα».
Ενώ ο Γιώργος Σταράκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου), από την πλευρά του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η φετινή Γ.Σ. είναι με τη μεγαλύτερη μουρμούρα. Σήμερα φοβάμαι ότι ρίχνουμε στον Καιάδα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ειδικά το κρητικό που καταργούμε τους ομίλους. Θα ήθελα να σας δείξω τη θλίψη, την απογοήτευση των ανθρώπων των ομάδων. Μας στέλνετε με αεροπλάνα και βαπόρια, αυτή την εποχή που ζούνε 3 εκατ. άνθρωποι κάτω από τα όρια της φτώχειας, να παίξουμε στην Αθήνα. Με αυτή την απόφαση μας δίνετε να πιούμε κώνειο».

Οικονομικός υπολογισμός
Υπερψηφίστηκε από της ενώσεις με 56 ψήφους υπέρ, ενώ μια ήταν απούσα (ΕΠΣ Δράμας). Επιπλέον ομόφωνα εγκρίθηκαν και όλες οι εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας προς τις ΕΠΣ μέλη, σε ό,τι αφορά τις τροποποιήσεις των κανονισμών της ΕΠΟ.

Ο διοικητικός απολογισμός


Διαφορετικά ήταν τα πράγματα στον διοικητικό απολογισμό, όπου υπήρξαν μεγάλες διαρροές. 32 ενώσεις (Σε σύνολο 57) ψήφισαν «ναι», 14 ενώσεις ψήφισαν «όχι», 9 δήλωσαν «παρών» και δυο ήταν απούσες.
Αρνητικά ψήφισαν οι ακόλουθες ΕΠΣ: Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Ηπείρου, Ηρακλείου, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Φωκίδας, Άμμου και Δρόμου
Παρών ψήφισαν οι:  Super League και οι ΕΠΣ: Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Λασιθίου, Πειραιά, Ρεθύμνης, Σάμου, Φλώρινας, Χανίων, ενώ απούσες ήταν οι ΕΠΣ Δράμας(Δεν έχει διοίκηση) και Σάλας
«Ναι» ψήφισε η δικιά μας ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Το θέμα των αδειοδοτήσεων
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ άφησε ανοικτό «παράθυρο» για τις ομάδες που δεν έλαβαν αδειοδότηση, ενώ τόνισε πως θα γίνει εμβόλιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για να δώσει άδεια συμμετοχής σε επαγγελματικές κατηγορίες των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλα

Παπαντζίμας-Βονόρτας από την ΕΠΣΕ

 












Την ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησε ως τακτικό μέλος ο αντιπρόεδρος της Γιώργος Παπαντζίμας, όπως και ο γενικός γραμματέας Διονύσης Βονόρτας ως αναπληρωματικός μέλος. Δεν κατάφερε να δώσει το παρών ο πρόεδρος Δημήτρης Πεταρούδης.

Ρεπορτάζ: www.onsports.gr