Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αποκλειστικό: Μπασκετμπολίστες-«φαντάσματα» οι Μπόσμος και Ζωγόπουλος!

 












Δυο από τους τέσσερις μπασκετμπολίστες των Γυμναστών αποδείχτηκαν τελικά «φαντάσματα». Από τους 4 αθλητές εκτός Ευρυτανίας, που έχουν αγωνιστεί με την φανέλα της ομάδας και διαμένουν στην Αιτωλοακαρνανία μόνο οι δυο εμφανίστηκαν με τα κανονικά τους ονόματα.
Πρόκειται για τον 33χρονο Χρήστο Μπαρούχα του Α.Ο. Αγρινίου (1,93, Νο12 στους Γυμναστές, Πρωταθλητής στην Γ΄ Εθνική και αγωνίστηκε παλαιότερα στον Παναιτωλικό) και τον 28χρονο Σωκράτη Καραντινό (1,83, Νο9), ο οποίος έχει αγωνιστεί παλαιότερα στον Παναιτωλικό και πέρυσι έπαιξε στην Α2΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με τον Λόρδο Βύρωνα Μεσολογγίου.
Στην πόλη του Καρπενησίου ήδη υπήρξαν «ψίθυροι» μετά την μεγάλη νίκη των Γυμναστών με 79-71, που τους οδήγησε στην πρόκριση στα ημιτελικά.
Ψάξαμε αποκλειστικά σαν ''Evrytania Sport'' στο Google και σε αρχειακό φωτογραφικό υλικό…ανακαλύψαμε πως Βασίλης Μπόσμος και Παναγιώτης Ζωγόπουλος δεν αγωνίζονται στους Γυμναστές, όπως είναι δηλωμένοι. Αντίθετα με τα ονόματα τους αγωνίζονται δυο άλλοι αθλητές, τους οποίους παραθέτουμε παρακάτω.
Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της ομάδας και όχι των αθλητών. Τα συμπεράσματα βγάλτε τα μόνοι σας…

Η θέση της οργανωτικής επιτροπής
Σε επικοινωνία, που είχαμε με τον Βαγγέλη Βλάχο μας τόνισε πως η οργανωτική επιτροπή του «2ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου» είχε ζητήσει επανειλημμένως ταυτότητες των αθλητών, αλλά αρνούνταν να τις προσκομίσουν. Λόγω καλοπιστίας δεν τις είχαν απαιτήσει άμεσα, αλλά έδωσαν χρόνο για να γίνει αυτό μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (15-6) και πριν την έναρξη των ημιτελικών (Δευτέρα 18-6).


Τι μέλλει γενέσθαι
Οι εκπρόσωποι των ομάδων του τουρνουά θα συγκεντρωθούν αύριο στις 12 στο Δημαρχείο Καρπενησίου, ώστε να γίνει έλεγχος των ταυτοτήτων. Τα νέα δεδομένα ανατρέπουν την υπάρχουσα κατάσταση. Ύστερα από την αποκάλυψη της ιστοσελίδας μας θα πραγματοποιηθεί αναλυτική διερεύνηση στην συνάντηση, που θα υπάρξει. Οι Γυμναστές πιθανολογείται να τιμωρηθούν με αποκλεισμό.

Οι δυο παράνομοι αθλητές
* Αριστερά είναι η φωτογραφία του παράνομου αθλητή και δεξιά του δηλωμένου στην ομάδα:

Βαγγέλης Κούσουλας





Υπήρξε μπασκετμπολίστας του Παναιτωλικού και συμπαίχτης του Καραντινού και του Μπαρούχα. Είναι 29 χρονών (Γεννημένος στις 17/3/1983) και έχει ύψος περίπου 1,95. Αγωνίστηκε φέτος στην Α2΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με τον Αίαντα Οινιάδων Αιτωλοακαρνανίας.
Στο τουρνουά συστήθηκε ως Μπόσμος (Φανέλα Νο13) και πέτυχε σε τρία ματς με Sporting, Μακρακώμη και Αστέρα 46 πόντους, έχοντας και ένα τρίποντο.
Ο κανονικός Βασίλης Μπόσμος είναι γεννηθείς το 1984, αγωνίστηκε φέτος στον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου στην Α2΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Είναι ύψους 2,00 και είναι σέντερ. Στο παρελθόν έπαιξε στην Δόξα Άρτας και στον Κρόνο Ιωαννίνων. 


Παναγιώτης Μπιτινής














Πρόκειται για έναν μπασκετμπολίστα 19 ετών (Γεννημένος στις 28/11/1993), ο οποίος αγωνίστηκε φέτος στην Α2΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με τον Αίαντα Οινιάδων ως συμπαίχτης του Κούσουλα. Είναι φοιτητής στην πόλη του Μεσολογγίου και έχει ύψος 1,94. Η προηγούμενη ομάδα του ήταν το Νέο Σχολείο ΓΕΑ (Α΄ ΕΣΚΑ-Κ), η οποία εδρεύει στο Ναύπλιο, που είναι ο τόπος καταγωγής του.
Στο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου τον γνωρίσαμε ως Ζωγόπουλο (Φανέλα Νο10 απέναντι στον Αστέρα και στην Μακρακώμη και με το Νο12 απέναντι στο Sporting). Πέτυχε σε τρία παιχνίδια 51 πόντους με 5 τρίποντα.
Ο κανονικός Παναγιώτης Ζωγόπουλος αγωνίστηκε φέτος στην Γ΄ Εθνική με τον Ολυμπιονίκη Αρχαίας Ολυμπίας, που εδρεύει στην Ηλεία. Ήταν ο τέταρτος σκόρερ της ομάδας του με 196 πόντους, έχει ύψος 1,89 και είναι 25 χρονών.




Φωτογραφίες: www.trikoupisbc.gr, www.assist.gr