Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ημέρα μπάσκετ στο Καρπενήσι με την διεξαγωγή τουρνουά από την ΠΑΚ

Με απόλυτη επιτυχία από την Π.Α.Κ. διοργανώθηκε το Σάββατο 2/6 τουρνουά καλαθοσφαίρισης στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου. Συμμετείχαν συνολικά 4 ομάδες και την πρώτη θέση κατέλαβε  μια από τις ομάδες της Π.Α.Κ.
Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 10.30 περίπου το πρωί και ολοκληρώθηκαν στις 4.30 το απόγευμα. Συμμετείχαν αρκετοί μικροί αθλητές και αθλήτριες και την όμορφη διοργάνωση παρακολούθησαν περίπου 100 οπαδοί, μεταξύ των οποίων αρκετοί γονείς, αλλά και πλήθος μικρών καλαθοσφαιριστών.
Το τουρνουά διοργανώθηκε από την Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης και συμμετείχαν 3 ομάδες της Π.Α.Κ. και η ομάδα του Άρη Σπερχειάδας.
Νικητής της διοργάνωσης αναδείχτηκε η Π.Α.Κ. 3 του Γιάννη Χαλκιά, που επικράτησε στον μεγάλο τελικό του Άρη Σπερχειάδα του Δημήτρη Έλληνα με σκορ 18-22. Στο μικρό τελικό η Π.Α.Κ. 3 του Φώντα Ζαχαρόπουλου επικράτησε της Π.Α.Κ. 1 της Κατερίνας Μπαλωμένου μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και δυο παρατάσεις με σκορ 25-23.
Οι μικροί αθλητές των ομάδων παρέλαβαν μετά την λήξη των αγώνων αναμνηστικά βραβεία για την συμμετοχή τους στο τουρνουά.
Οι 3 προπονητές της Π.Α.Κ. είχαν ο καθένας από μια ομάδα και οι ομάδες του Καρπενησίου έδειξαν ξανά αρκετά καλά στοιχεία και ότι το μπάσκετ στον νομό μας έχει μέλλον.
Στα αξιοσημείωτα ότι η νικήτρια ομάδα της Π.Α.Κ. είχε στην σύνθεση της αρκετές μικρές αθλήτριες, οι οποίες έδειξαν πολύ καλά στοιχεία.
Οι μικροί αθλητές-τριες πήραν πολλές σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον, αφού πρώτη φορά αγωνίστηκαν σε κάποια διοργάνωση. Αγωνίστηκαν μαθητές-τριες  της Τρίτης και Τετάρτης Δημοτικού.
Τους αγώνες σφύριξαν οι προπονητές της Π.Α.Κ. Γιάννης Χαλκιάς, Φώντας Ζαχαρόπουλος και Κατερίνα Μπαλωμένου.

Τα αποτελέσματα του τουρνουά
Ημιτελικοί
Π.Α.Κ. 1-Π.Α.Κ. 2  15-33
Π.Α.Κ. 3-Άρης Σπερχειάδας 18-22

Μικρός Τελικός
Π.Α.Κ. 1-Π.Α.Κ. 3 (20-20) (23-23) 23-25

Μεγάλος Τελικός
Π.Α.Κ. 2-Άρης Σπερχειάδας 26-23




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος