Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Κύριο θέμα της συνέντευξης τύπου το αθλητικό κέντρο Καρπενησίου

Την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του τουρνουά «Karpenisi Summer Soccer Time».
Κύριος ομιλητής της συνέντευξης ήταν ο υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας των εταιριών, που διοργανώνουν το τουρνουά Νίκος Χαραλαμπίδης. Ο κ. Χαραλαμπίδης παράλληλα είναι και συνάδελφος δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Φως”, αλλά και εκπρόσωπος τύπου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.
Παρών στην συνέντευξη τύπου ήταν ο  Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Κλεομένης Λάππας, ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Καρπενησίου Χρήστος Τσάμπρας και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Διονύσης Βονόρτας.

Τα οφέλη του τουρνουά
Ο κ. Χαραλαμπίδης στάθηκε στα πολλαπλά οφέλη, που έχει το τουρνουά για την πόλη του Καρπενησίου, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στο ποδοσφαιρικό χάρτη. Συνολικά περισσότερα από 600 άτομα μαζί με τους συνοδούς και τους προπονητές διαμένουν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη του Καρπενησίου. Παράλληλα αναφέρθηκε στο φυσικό περιβάλλον του Καρπενησίου και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που διαθέτει.

Συμφέρει η Ελλάδα για προετοιμασία
Ο Χρήστος Τσάμπρας από την μεριά του αναφέρθηκε ότι το αθλητικό κέντρο από το 2001 και έπειτα δεν έχει χρηματοδοτηθεί ούτε με ένα ευρώ από την γενική γραμματεία αθλητισμού. Παράλληλα το Καρπενήσι έχει φύγει από τις εποχές του 80΄ που ήταν ξεχασμένο και εκτός χάρτη. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα συμφέρει από πλευράς οικονομικού για την προετοιμασία των ομάδων και φέτος έχουν πέσει αρκετά οι τιμές. Αρνητικός παράγοντας για τις ομάδες είναι μόνο η έλλειψη φιλικών. Στο εξωτερικό μπορούν να βρουν σε μια μικρή ακτίνα πολλές ομάδες, για να δώσουν φιλικά.

Με προβλήματα το αθλητικό
Ο Αντιδήμαρχος Κλεομένης Λάππας αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα, που υπάρχουν στο αθλητικό κέντρο. Επίσης ανέφερε τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης του κέντρου, που χρηματοδοτούνται από τον Δήμο Καρπενησίου.

Κοντά η ΕΠΣ
Από την άλλη ο Διονύσης Βονόρτας από πλευράς ΕΠΣ θα είναι κοντά σε οτιδήποτε χρειαστεί ο Δήμος Καρπενησίου για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Οι λόγοι ματαίωσης του σεμιναρίου
Στο Καρπενήσι είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί και σεμινάριο προπονητικής. Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου έφεραν πίσω το τέλος της σχολικής περιόδου και αρκετές ομάδες αποσύρθηκαν από το τουρνουά και τα συνέπεια μειώθηκε ο αριθμός των προπονητών των Ακαδημιών της Liverpool που θα έρχονταν στο Καρπενήσι. Ο κ. Χαραλαμπίδης δεσμεύτηκε για την διεξαγωγή του σεμιναρίου σε νέα ημερομηνία τους προσεχείς μήνες και με την συμμετοχή όσων προπονητών από την Ευρυτανία επιθυμούν.  



Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος