Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων για τα θερινά τουρνουά

Στις 10 Μαΐου 2012 συνεδρίασε στον χώρο το κλειστού κολυμβητηρίου Καρπενησίου το Δ.Σ. του Νομικού Προσωπικού με την επωνυμία «Οργανισμός Περιβάλλοντος Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Καρπενησίου» (Ο.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ.)
Υπήρξε απαρτία, καθώς παραβρέθηκαν 9 από τα 11 άτομα.
Το θέμα της συζήτησης της ημερήσιας διάταξης ήταν η παραχώρηση των γηπέδων του προπονητικού κέντρου για τα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού.
Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Γιαννιώτης εισηγούμενος το θέμα, είπε ότι στο Νομικό μας Πρόσωπο όπως κάθε χρόνο έχουν σταλεί αιτήματα για παραχώρηση γηπέδων στο Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Καρπενησίου.
Συγκεκριμένα έχουν στείλει αιτήσεις παραχώρησης γηπέδων οι εταιρείες: ELEONAS SPORT, SPORT TEAM, PENTAGON και AGENDA SPORT ACTION, για να διοργανώσουν αθλητικές εκδηλώσεις.
H εταιρεία ELEONAS SPORT ζητά την ενοικίαση των τριών γηπέδων του Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Καρπενησίου για το διάστημα 16/6/2012 μέχρι 15/8/2012, για να διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου και να προετοιμάζονται επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου. Για το χρονικό αυτό διάστημα προσφέρει για ενοίκιο το ποσό των 30.000,00 ευρώ.
Η εταιρεία SPORT TEAM ζητά να της παραχωρηθούν γήπεδα και μέρος των κλειστών εγκαταστάσεων του Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Καρπενησίου κατά την περίοδο 21-24 Ιουνίου 2012.
Η εταιρεία PENTAGON ζητά να της παραχωρηθούν γήπεδα και μέρος των κλειστών εγκαταστάσεων του Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Καρπενησίου κατά την περίοδο 24-26 Ιουνίου 2012.
Η εταιρεία AGENDA SPORT ACTION ζητά να της παραχωρηθούν γήπεδα και μέρος των κλειστών εγκαταστάσεων του Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Καρπενησίου κατά την περίοδο 27-29 Ιουνίου 2012.
Επίσης έχει σταλεί αίτημα και από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου
Καρπενησίου ( Α.Λ.Α.Κ.) για την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ και του εξωτερικού χώρου αυτού, καθώς και του χώρου στάθμευσης στην είσοδο του
Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Καρπενησίου για την πραγματοποίηση του 2ου Ασφάλτινου Ράλλυ Σπρίντ Καρπενησίου στις 2-3 Ιουνίου 2012.
Επειδή δε στο αίτημά της η Α.Λ.Α.Κ. ζητά να της διατεθεί και ο πεζόδρομος στη Κοσμά Αιτωλού, το Νομικό μας Πρόσωπο δεν είναι αρμόδιο να αποφασίσει γι΄αυτό, αλλά ο Δήμος Καρπενησίου.
Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος πρότεινε την δωρεάν παραχώρηση χώρων του Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Καρπενησίου στην Α.Λ.Α.Καρπενησίου. Και για τις προαναφερόμενες εταιρείες SPORT TEAM, PENTAGON, AGENDA SPORT ACTION το τίμημα του ενοικίου να ανέρχεται στο ποσό των 2.500,00 ευρώ για συμμετέχοντες μέχρι (500) πεντακόσια άτομα, εάν δε οι συμμετέχοντες ξεπεράσουν
τους πεντακόσιους το τίμημα να ανέρχεται στα 4.000,00 ευρώ.
Όσον δε αφορά το αίτημα της εταιρείας ELEONAS SPORT, για ενοικίαση στην εταιρεία των γηπέδων του Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Καρπενησίου προτείνει την απόρριψή του, διότι όπως είπε πολιτική του Ο.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ. είναι η ιδία διαχείριση του Κέντρου, προκειμένου να υπάρξει η βέλτιστη ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή.
Αποφασίζει ομόφωνα και εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για την παραχώρηση γηπέδων στις εταιρείες SPORT TEAM, PENTAGON και AGENDA SPORT ACTION, για να διοργανώσουν αθλητικές εκδηλώσεις.
Στην εταιρεία SPORT TEAM να της παραχωρηθούν γήπεδα και μέρος των
κλειστών εγκαταστάσεων του Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Καρπενησίου κατά την περίοδο 21-24 Ιουνίου 2012.
Στην εταιρεία PENTAGON να της παραχωρηθούν γήπεδα και μέρος των κλειστών εγκαταστάσεων του Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Καρπενησίου κατά την περίοδο 24-26 Ιουνίου 2012.
Στην εταιρεία AGENDA SPORT ACTION να της παραχωρηθούν γήπεδα και μέρος των κλειστών εγκαταστάσεων του Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Καρπενησίου κατά την περίοδο 27-29 Ιουνίου 2012.
Όσον δε αφορά το αίτημα της εταιρείας ELEONAS SPORT, για ενοικίαση στην εταιρεία από 16/6/2012 μέχρι 15/8/2012 των γηπέδων του Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Καρπενησίου, εισηγείται την απόρριψή του, διότι ο Ο.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ. δεν παραχωρεί την διαχείριση του Κέντρου σε τρίτους, αλλά την ασκεί ο ίδιος ο Οργανισμός.
Επίσης για την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου ( Α.Λ.Α.Κ.),εισηγείται την δωρεάν παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ και του εξωτερικού χώρου αυτού, καθώς και του χώρου στάθμευσης στην είσοδο του Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Καρπενησίου για την πραγματοποίηση του 2ου Ασφάλτινου Ράλλυ Σπρίντ Καρπενησίου στις 2-3 Ιουνίου 2012(Τελικά δεν πραγματοποιήθηκε).
Για τις εταιρείες SPORT TEAM, PENTAGON, AGENDA SPORT ACTION το
τίμημα του ενοικίου να ανέρχεται στο ποσό των 2.500,00 ευρώ για συμμετέχοντες μέχρι (500) πεντακόσια άτομα, εάν δε οι συμμετέχοντες ξεπεράσουν τους πεντακόσιους το τίμημα να ανέρχεται στα 4.000,00 ευρώ.