Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Αποχαιρέτησε τον ΟΦΗ και το Ηράκλειο ο Γεωργίου

Συνέντευξη στην αξιόλογη ιστοσελίδα του ΟΦΗ www.gentikoule.gr παραχώρησε ο πρώην πλέον αρχηγός των Κρητικών Γιώργος Γεωργίου. Ανήκει πλέον στον Λεβαδειακό του Γιώργου Παράσχου. Μεταξύ άλλων τόνισε πως στο μέλλον θέλει να επιστρέψει στον ΟΦΗ.
Δηλώνει αρκετά δεμένος με την Ηρακλειώτικη ομάδα και συγκινημένος για την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο του. Αναφέρεται στα προβλήματα της ομάδας και στους λόγους της αποχώρησης του.
Ενώ ο 33χρονος στόπερ αποχώρησε από το Ηράκλειο μαζί με την σύζυγο του Γεωργία Γιαννιώτη, ώστε να βρει σπίτι στην Λιβαδειά. Εν συνεχεία θα ταξιδέψει για το Καρπενήσι.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο www.gentikoule.gr:

Γιώργο, ήσουν 1, 5 χρόνο στον ΟΦΗ όμως όλοι ένιωθαν ότι βρισκόσουν εδώ για χρόνια… 
«Τι να πω, είναι το λιγότερο χρονικό διάστημα που έχω μείνει σε μια ομάδα όμως λες και βρισκόμουν για χρόνια στον ΟΦΗ. Σαν να ήμουν μια ζωή εκεί. Εγώ και η οικογένεια μου συγκινηθήκαμε αρκετά τώρα που φεύγαμε, δεθήκαμε φοβερά με την ομάδα και τους ανθρώπους. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την αγάπη που μου έδειξε αλλά και στους ανθρώπους που με έφεραν στην ομάδα (Μαχλά, Αναστόπουλο) και μου έδωσαν την δυνατότητα να ζήσω ανεπανάληπτες στιγμές. Δεν το πιστεύαμε ότι φεύγουμε από το Ηράκλειο και τον ΟΦΗ. Σκοπεύαμε να μείνουμε μια ολόκληρη ζωή και ξαφνικά αλλάζει ο προγραμματισμός μας».

Η ομάδα αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα και εσείς δείχνατε να τα… σβήνετε το πρωί της άλλης ημέρας. Πως το κάνατε; 
«Το δέσιμο που υπήρχε στην ομάδα ήταν απίστευτο. Και για αυτόν τον λόγο παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, η ομάδα συνέχιζε να έχει αυτήν την πορεία. Πιστεύω ότι δεν θα άντεχε καμία άλλη ομάδα με αυτά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα παιδιά, οι Βεζυρίδης, Πίτσος, Μπούρμπος, Βερόν, Καμπάνταης και όλα τα άλλα δεν ξέρω πως θα είχε καταλήξει η ομάδα. Όλα τα παιδιά είχαμε φοβερή χημεία και αυτή η ομάδα χρωστάει πολλά σε αυτά τα παιδιά. Αυτοί είναι που κράτησαν ψηλά την ομάδα».

Τι θυμάσαι από το τελευταίο σου παιχνίδι με την φανέλα του ΟΦΗ; 
«Εκείνη την ημέρα αν με έβαζαν να υπογράψω νέο συμβόλαιο, θα υπέγραφα εφ’ όρου ζωής. Είναι τέτοιο το δέσιμο που έχω με την ομάδα που δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς. Αυτή η αναγνώριση που υπήρξε προς το πρόσωπο μου με το να φωνάζει το όνομα μου όλο το γήπεδο ήταν κάτι πραγματικά απίστευτο».

Έγινε προσπάθεια για να μείνεις στην ομάδα; 
«Δυστυχώς, δεν υπήρχε τίποτα. Τα πράγματα είναι χειρότερα από κάθε άλλη χρονιά. Κανένας δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει και αν η ομάδα θα έχει την δυνατότητα να κάνει μεταγραφές. Εγώ προσπαθούσα να βρω λόγους για να μείνω στην ομάδα και δεν τους έβρισκα. Και όχι μόνο εγώ αλλά και όλα τα παιδιά που ήταν στην ομάδα».
 
Πάντως, το δέσιμο σου με τον κόσμο ήταν κάτι το μοναδικό… 
«Αυτός ο κόσμος δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Βλέπω στο ίντερνετ κάποια βίντεος από το «Γεντί Κουλέ» και με πιάνει ανατριχίλα. Πραγματικά, δεν μπορώ να πιστέψω όλα όσα έζησα αυτόν τον 1, 5 χρόνο που βρισκόμουν στον ΟΦΗ».

Τι γεύση σου αφήνει η πορεία της προηγούμενης χρονιάς; 
«Ήταν κάτι απίστευτο ότι περάσαμε. Αγγίξαμε πράγματα που δεν τα φανταζόμασταν καν ότι μπορούμε να τα πλησιάσουμε. Όλοι ήμασταν μια παρέα και μια ψυχή. Ήμασταν 15 άτομα μέσα σε ένα δωμάτιο. Είχαμε φοβερό κλίμα και με την βοήθεια του κόσμου πιάσαμε κάποια πράγματα που δεν πιστεύαμε ότι μπορούμε να τα πλησιάσουμε. Ξεκινήσαμε προετοιμασία 14 παίκτες και ήταν πραγματικά συγκλονιστικές αυτές οι στιγμές».

Από τα πλέι – οφ του προηγούμενου καλοκαιριού, τι σου μένει; 
«Όλοι δείξαμε ότι είχαμε ψυχή και καρδιά για να πάμε τον ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ. Πιστεύαμε στην αρχή από τις δικές μας δυνατότητες και ότι θα πάρουμε την άνοδο. Ξέραμε ότι αυτά τα παιχνίδια θα παίζονταν στις λεπτομέρειες όμως καταφέραμε και πήραμε την πρώτη άνοδο γιατί γνωρίζαμε ότι διαφορετικά τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για την ομάδα. Πήγαμε εκεί χωρίς προπονήσεις και κατορθώσαμε να τερματίσουμε πρώτοι».

Το μέλλον θα σε βρει ξανά… στον δρόμο του ΟΦΗ; 
«Θέλω να επιστρέψω κάποια στιγμή στον ΟΦΗ. Θέλω να ζήσω τις στιγμές που ζήσαμε φέτος και να δω την ομάδα να πηγαίνει ψηλά όπως θέλει ο κόσμος της».

Αποχαιρέτησε τους φίλους του (Ρεπορτάζ του www.cretesports.gr)
Ο πρώην πλέον αρχηγός και παίκτης του ΟΦΗ αποχαιρέτησε με… κρύα καρδιά τις προηγούμενες ημέρες τους αληθινούς φίλους που έκανε στην πόλη μας και στις 8.20π.μ. σήμερα (11/06) «πέταξε» με τη σύζυγό του Γεωργία για την Αθήνα.  Από κει θα μεταβεί οδικώς στη Λιβαδειά προκειμένου να βρει το νέο του σπίτι (ο δυναμικός αμυντικός θα συνεχίσει την καριέρα του στον Λεβαδειακό τα επόμενα δύο χρόνια, αρχίζοντας προετοιμασία στις 2 Ιουλίου) και στη συνέχεια στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Καρπενήσι, όπου τον περιμένουν οι δύο πανέμορφες κόρες του.  Ο πολύπειρος στόπερ δεν παρέλειψε να επισκεφθεί το Σάββατο το πρωί (09/06) τη μπουτίκ της κρητικής ομάδας χαιρετώντας τα παιδιά του «Οfi Crete FC Official Store» τα οποία του ευχήθηκαν καλή τύχη και υπογράφοντας αυτόγραφα, ενώ έντονη ήταν η συγκίνησή του διαβάζοντας το γράμμα που του έδωσε τις προηγούμενες ημέρες ένας φίλαθλος του ΟΦΗ, με το οποίο τον ευχαριστούσε για όσα πρόσφερε τον 1,5 χρόνο της παρουσίας του στην κρητική ομάδα.  To ίδιο συναίσθημα ένιωσε και με το κάδρο που του χάρισε ο... κολλητός του Μιχάλης Μυλωνάκης με τους δυο τους να πανηγυρίζουν στη φωτογραφία το γκολ του δυναμικού αμυντικού με τη φανέλα του ΟΦΗ, στην πρεμιέρα της Super League κόντρα στον Ατρόμητο στο "Γεντί Κουλέ". 
Ήταν το πρώτο τέρμα της κρητικής ομάδας μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία.


Φωτογραφίες: www.gentikoule.gr, www.cretesports.gr