Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Θα περάσει από το Καρπενήσι η διαδρομή αλληλεγγύης


Την διαδρομή από τις Θερμοπύλες Φθιώτιδας έως την Ηγουμενίτσα είναι έτοιμοι να διανύσουν πολίτες από όλη την Ελλάδα. Σκοπός τους είναι να μεταφέρουν ένα μήνυμα αντίστασης προς την οικονομική εξαθλίωση και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, που κυριαρχούν σε όλον τον κόσμο.
Η πορεία θα αρχίσει στις 14 Ιουλίου από τις Θερμοπύλες και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Λαμία, Καρπενήσι, Άρτα, Ηγουμενίτσα, συνολικά 320 χιλιόμετρα. Την απόσταση αυτή οι πεζοπόροι αναμένεται να διασχίσουν σε 13 ημέρες με ένα μέσο περπάτημα 7-8 ώρες την ημέρα, οπότε και η άφιξη στην Ηγουμενίτσα αναμένεται στις 27 Ιουλίου.
Δεν χρειάζονται για την συμμετοχή ιδιαίτερες ικανότητες, αλλά θέληση και μια στοιχειώδη καλή φυσική κατάσταση. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην πορεία ή να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για το σκοπό της διοργάνωσης, αλλά και πρακτικά θέματα σχετικά με την ίδια την πεζοπορία, τον προτεινόμενο εξοπλισμό και άλλα σχετικά θέματα θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6978443183 (Αλέκος) και 6945704157 (Γιάννης), να στείλουν e-mail στη διεύθυνση thermopilesmarch@gmail.com
thermopilesmarch.blogspot.gr

Ρεπορτάζ: www.newsnow.gr