Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τίνα Κεφαλά & Ελένη Θεοδωρακοπούλου προετοιμάζονται στο Καρπενήσι














Στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου προπονούνται δυο μεγάλα ονόματα του Ελληνικού στίβου. Πρόκειται για τις αθλήτριες του Δημήτρη Θεοδωρίδη, την μαραθωνοδρόμο Τίνα (Κωνσταντίνα) Κεφαλά και την «800αρα» Ελένη Θεοδωρακοπούλου. Μάλιστα η πρώτη θα εκπροσωπήσει τα Ελληνικά χρώματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Οι δυο αθλήτριες διαμένουν εδώ και μερικές ημέρες μαζί με τον προπονητή τους στο Ορειβατικό Καταφύγιο Βελουχίου στα 1875 υψόμετρο. Στο καταφύγιο στο Βελούχι είχε διαμείνει και τις προηγούμενες ημέρες ένα επίσης μεγάλο όνομα του στίβου που προετοιμάστηκε στο Καρπενήσι η Αγνή Δερβένη.
Οι αθλήτριες του Δημήτρη Θεοδωρίδη θα αναχωρήσουν από το Καρπενήσι την Πέμπτη14/6 και θα επιστρέψουν μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου (Θα διεξαχθεί στις 16 & 17 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο) για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους.

Έπιασε το Ολυμπιακό όριο στην Ολλανδία
Η Τίνα Κεφαλά έπιασε το Ολυμπιακό όριο για το Λονδίνο στον Μαραθώνιο του Έκσεντε στην Ολλανδία, σημειώνοντας χρόνο 2.41.01 μια επίδοση που είναι κάτω από το χαμηλό όριο των Ολυμπιακών, που είναι 2.43.00. Στο συγκεκριμένο αγώνα τερμάτισε στην 1η θέση στις γυναίκες και 15η στο σύνολο, με τον αγώνα να γίνεται κάτω από δυνατό αέρα. Ήταν ο δεύτερος αγώνας της καριέρας της, καθώς είχε τρέξει το 2010 στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, σημειώνοντας πολύ καλή επίδοση εξίσου με χρόνο 2.40.00.

Έχασε το Παγκόσμιο
Η Τίνα Κεφαλά, ενώ το 2010 είχε πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Νταεγού δεν κατάφερε να αγωνιστεί. Αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια αρκετά προβλήματα τραυματισμών.

1η Ελληνίδα
Η Κεφαλά έτρεξε και στον 28ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας και σημείωσε χρόνο 2.40.36 και ήταν η πρώτη Ελληνίδα, που τερμάτισε.

Ξεκίνησε με στιπλ
Η 35χρονη Ελληνίδα αθλήτρια ανήκει στην ΑΕΚ και μέχρι το 2009 αγωνίζονταν στα 3.000 μέτρα στιπλ. Το 2009 είχε τερματίσει 1η στο Βελιγράδι στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Ανώμαλου δρόμου. Πρώτη είχε τερματίσει και το 2010 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανώμαλου δρόμου.

Η 800αρα Θεοδωρακοπούλου
Η Ελένη Θεοδωρακοπούλου είναι 23 ετών και ανήκει και αυτή στην ΑΕΚ και κατάγεται από την Καλαμάτα. Αγωνίζεται στα 800 μέτρα. Το 2009 τερμάτισε στους Μεσογειακούς αγώνες στην 8η θέση και έχει ατομικό ρεκόρ 2.03.82 από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2011. Η αθλήτρια εντείνει στις προσπάθειες της για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 15 και 16 Ιουνίου. Θεωρείται από τα ταλέντα του Ελληνικού στίβου.

Εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό
Την Τρίτη (12/6) οι αθλήτριες θα παραβρεθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, όπου και θα μιλήσουν και θα γνωριστούν με τους μικρούς μαθητές-τριες του σχολείου. 






Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος