Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Cinema B.C.-Γρανίτσα 57-44

Ανεβάζοντας στροφές στην 3η και 4η περίοδο το Cinema B.C. έκανε εύκολο το έργο του απέναντι στην Γρανίτσα και πήρε την νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά με σκορ 57-44.
Ο προημιτελικός του τουρνουά μπάσκετ διεξήχθη την Παρασκευή 15/6 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε περίπου στις 8.30 το βράδυ. Περίπου 100 άτομα παρακολούθησαν και αυτό τον προημιτελικό.
Το Cinema άργησε αρκετά να βρει ρυθμό και ήταν κακό στα πρώτα δυο 10λεπτα, έκανε αρκετά λάθη και δεν μπορούσε εύκολα να βρει λύσεις στην επίθεση. Με όπλο την πολύ καλή του άμυνα, το «ξέσπασμα» στο 3ο δεκάλεπτο και με την βελτίωση της απόδοσης των αθλητών κατέκτησε την νίκη, που οδηγεί στην 4αδα. Σε αυτό το σημείο βγήκαν και οι δουλεμένοι αυτοματισμοί της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι. Επόμενος αντίπαλος του Cinema είναι μια ομάδα που αντιμετώπισε στον 2ο όμιλο και πρόκειται για το Sporting.
Η Γρανίτσα του εκκωφαντικού Λάμπρου Γούλα παρότι πάλεψε και βελτιώθηκε πολύ στην αμυντική της λειτουργία δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Τα πήγε εξαιρετικά στην αρχή, όμως η καθίζηση σε πολύ κρίσιμα σημεία επέφεραν την ήττα. Κινητήριος μοχλός και σε αυτό το ματς ήταν ο Λάμπρος Γούλας που πέτυχε σχεδόν όλους τους πόντους της ομάδας του. Η παρουσία της στο τουρνουά κρίνεται άκρως επιτυχημένη.

Έφυγαν πρόωρα
Το ενδιαφέρον του κόσμου προσέλκυσε και αυτός ο προημιτελικός. Βέβαια αρκετοί αποχώρησαν πρόωρα γύρω στα 3 με 4 λεπτά πριν το τέλος, αφού η πρόκριση είχε κριθεί.



Αποκάλυψη του τουρνουά ο Λάμπρος Γούλας


Εντυπωσιακός ήταν ξανά ο Λάμπρος Γούλας της Γρανίτσας, ο οποίος έπαιζε ξανά μόνος του στην επίθεση σταμάτησε στους 34 πόντους, σκοράροντας και 4 τρίποντα. Οι συμπαίκτες του σκόραραν μόλις 10 πόντους και 6 από αυτούς τους σημείωσε ο Δημήτρης Γούλας. Ο Λάμπρος Γούλας είναι η αποκάλυψη του 2ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και εκτός αν συμβούν εξωπραγματικά πράγματα θα χάσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης. Σκόραρε στην διοργάνωση 219 πόντους με μέσο όρο 36,5 πόντους! Θα τον ζήλευαν ακόμη και επαγγελματίες.

Πυροβολεί ο Ίγκλι


Την εκτελεστική του δεινότητα έξω από τα 6,25 έδειξε ξανά ο ταλαντούχος Ίγκλι Οσμενάι. Ο 17χρονος μπασκετμπολίστας του Cinema σκόραρε 20 πόντους, βάζοντας και 3 τρίποντα. Ο Δημήτρης Λερογιάννης σκόραρε 14 πόντους και ήταν αυτός που έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 3ο δεκάλεπτο.

Επανεμφάνιση Σαμαντά


Ο Άγγελος Σαμαντάς ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο χέρι και αγωνίστηκε μετά από αρκετό καιρό. Ο πλέι μέικερ του Cinema είχε χτυπήσει στην αναμέτρηση με τον Sporting. Για ακόμη ένα παιχνίδι απουσίαζε ο ικανότατος Γαβριήλ Καραγρηγορίου.

Γιαννόπουλος vs Τάκης

 












Στον πάγκο του Cinema βρέθηκε για άλλη μια φορά ο Θανάσης Γιαννόπουλος. Η Γρανίτσα δεν είχε αριθμητικό πρόβλημα στον προημιτελικό…με τον Νίκο Τάκη να δίνει οδηγίες από τον πάγκο.

Στο κλειστό σταθερά το ιατρικό τιμ
Και σε αυτό τον προημιτελικό παραβρέθηκαν γιατρός και άτομα του ΕΚΑΒ Καρπενησίου.


Χαμηλό σκορ
Δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά οι δυο ομάδες, καθώς 6.20 πριν το τέλος της 1ης περιόδου το σκορ ήταν μόλις 2-2. Το Cinema «έτρεξε» ένα σερί 10-0 και προηγήθηκε με 12-2. Η Γρανίτσα αντεπιτέθηκε και μείωσε σε 11-6.


Ισοφάριση με Γούλα
Το Cinema δεν βρήκε διαδρόμους στην επίθεση, αφού η Γρανίτσα ήταν πολύ καλή αμυντικά. Μάλιστα προηγήθηκε με καλάθι του Δημήτρη Γούλα με 13-15. Το Cinema πήρε το προβάδισμα με 20-17 και ο Λάμπρος Γούλας με 3 εύστοχες βολές ισοφάρισε σε 22-22.




Βρήκε τον καλό του εαυτό το Cinema


Με ηγέτη τον  αρχηγό του Δημήτρη Λερογιάννη το Cinema βελτιώθηκε και «έχτισε» σιγά-σιγά μια σημαντική διαφορά που έβαλε μπροστά την ομάδα του ακόμη και με 16 πόντους και με 41-25. Αρχικά ο Λάμπρος Γούλας πέτυχε το 24-25, όμως με ένα σερί 12-0 η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Cinema. Η Γρανίτσα πέτυχε μόλις 5 πόντους και βρήκε απέναντι της την πολύ καλή άμυνα του Cinema και έμεινε στο -14 και στο 41-27.


Τα κοψίματα του Cinema
Δυο όμορφα κοψίματα επεφύλασσε η 3η περίοδος 6.48 πριν την λήξη του 10λεπτου  ο Δημήτρης Λερογιάννης έκοψε όμορφα προσπάθεια του Στέφανου Γούλα, ενώ 5.40 πριν το τέλος του 10λεπτου ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος έκοψε θεαματικά τον Δημήτρη Γούλα.

Τεχνική ποινή και +13
Ο Λάμπρος Γούλας διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Σεραφείμ Λερογιάννη και του καταλογίστηκε τεχνική ποινή 3.07 πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Ο Δημήτρης Λερογιάννης από την γραμμή των βολών πέτυχε το 38-25.



Έφτασε…στο +23-Μείωσε με βολές η Γρανίτσα
Το Cinema συνέχισε τον αγώνα όπως ολοκλήρωσε και στο 3ο δεκάλεπτο και μάλιστα με τρίποντο του Ίγκλι Οσμενάϊ έφτασε στο 50-27 και στο +23. Ο Λάμπρος Γούλας κέρδισε δυο φορές φάουλ σε προσπάθειες 3 πόντων καθώς και άλλα φάουλ και κατάφερε να «μαζέψει» την διαφορά στο τελικό 57-44 μετά από αρκετές εύστοχες βολές.



Αποβολή Στέφανου Γούλα


4.47 πριν την ολοκλήρωση του προημιτελικού ο Στέφανος Γούλας της Γρανίτσας συμπλήρωσε 5 φάουλ και αποβλήθηκε. Μάλιστα είχε «φορτωθεί» 3 φάουλ από την πρώτη κιόλας περίοδο.

Ξεσήκωσε το κοινό
Το παιχνίδι είχε διακοπεί ο Λάμπρος Γούλας είχε κερδίσει φάουλ και εκτός χρόνου σούταρε από το κέντρο σχεδόν και δεξιά και πέτυχε ένα εκπληκτικό καλάθι. Βέβαια η φάση ουσιαστικά ήταν σαν να μην έγινε ποτέ, όμως σκόρπισε τον ενθουσιασμό του κοινού και κέρδισε και το χειροκρότημα όλων.

Καταχειροκροτήθηκε ο Γούλας


Λιγότερο από ένα λεπτό απέμενε για να τελειώσει από το παιχνίδι και ήταν η μοναδική στιγμή στο τουρνουά, που ο Λάμπρος Γούλας πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο 31χρονος εντυπωσιακός παίκτης της Γρανίτσας αποχώρησε σαν αλλαγή κάτω από τα έντονα χειροκροτήματα φιλάθλων, συμπαικτών αλλά και αντιπάλων.


Δεν σκόραρε ο Χειλάς


Άλλη μια συμμετοχή κατέγραψε στο ενεργητικό του ο Κώστας Χειλάς του Cinema. Αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού κάτω από τις επευφημίες του κοινού. Δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε σε προσπάθεια που έκανε, άλλά ούτε από την γραμμή των βολών (0/2).


Τα δεκάλεπτα
11-6, 22-22, 41-27, 57-44

Διαιτητές : Σεραφείμ Λερογιάννης – Γιάννης Χαλκιάς – Δημήτρης Κουρλός

Συνθέσεις Ομάδων

Cinema B.C. (Δημήτρης Λερογιάννης) : Σαμαντάς 1, Λερογιάννης 14, Βλάχος 2, Σταμάτης 6, Φακίτσας, Οσμενάϊ 20(3), Πανάρας, Κουτρομάνος 12, Ζαγκότσης 2, Χειλάς

Γρανίτσα (Θωμάς Σκόνδρας) : Γούλας Σ. 2, Γούλας Λ. 34(4), Γούλας Δ. 6, Σκόνδρας 2, Καρδαμπίκης, Τάκης, Μπισμπίκης, Ζήκας






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος