Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Cinema B.C.-Sporting B.C. 57-51

Στην 5λεπτη παράταση η ομάδα του Cinema κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό επί του Sporting με 57-51. Οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ (21-22 στο ημίχρονο και 44-44 στην κανονική διάρκεια). Το παιχνίδι οδήγησε στην παράταση ο Χρήστος Νικόπουλος με τρίποντο 7΄΄ πριν το τέλος του 4ου 10λεπτου.
Ο ημιτελικός του τουρνουά μπάσκετ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18/6 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 8 το απόγευμα. Περισσότεροι από 100 φίλαθλοι είδαν μια συναρπαστική σε εξέλιξη αναμέτρηση.
Το Cinema έδειξε την κλάση και την εμπειρία του στην παράταση και με ψυχραιμία στις προσπάθειες του πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης. «Όπλο» της ομάδας ήταν ξανά η πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Προηγήθηκε στο 4ο δεκαλέπτο, όμως «αυτοκτόνησε» και δέχτηκε την ισοφάριση λίγο πριν την λήξη. Η εμπειρία του Γαβριήλ Καραγρηγορίου και του Δημήτρη Λερογιάννη έδωσαν την σπουδαία νίκη-πρόκριση στο αήττητο Cinema, που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στον τελικό, καθώς πέρυσι αναδείχτηκε τρίτο.
Το Sporting προσπάθησε για δεύτερη φορά να κάμψει την αντίσταση του Cinema, όμως ηττήθηκε στις λεπτομέρειες όπως και στο ματς του ομίλου. Η ομάδα του Sporting ήταν κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και βγάζοντας πολύ καλές άμυνες στα τελευταία λεπτά έκανε την ανατροπή και με τρίποντο του αρχηγού του Νικόπουλου λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση.

4ο ματς του κρίνεται στην παράταση
Στο 1ο τουρνουά μπάσκετ μόλις μια αναμέτρηση κρίθηκε στην 5λεπτη παράταση (Γυμναστές-Καραπατάλια). Φέτος είναι η 4η αναμέτρηση που οδηγείται στην παράταση μετά τους αγώνες ΤΕΙ-Γρανίτσα, Πρωτέας-Krenti Bulls και τον προημιτελικό Άτλαντα-Μακρακώμη.

Πολιτικές παρουσίες
Το συγκλονιστικό ημιτελικό παρακολούθησαν αρκετά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής. Στο κλειστό βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Κλοεμένης Λάππας, ο Πρόεδρος της ΟΠΑΔΔΗΚ Παναγιώτης Γιαννιώτης και ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Πολονύφης.



Ιδανική επιστροφή Καραγρηγορίου


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επέστρεψε στα παρκέ ο Γαβριήλ Καραγρηγορίου του Cinema. Ήταν αυτός που «καθάρισε» την νίκη στην παράταση, σκοράροντας 22 πόντους και ένα 3ποντο. Σε παρατεταμένη φόρμα βρίσκεται ο αρχηγός Δημήτρης Λερογιάννης, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους και δυο τρίποντα.

Και πάλι Χαντζής


Ο Μιχάλης Χαντζής του Sporting ήταν ξανά αυτός που διατήρησε την ομάδα του κοντά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο έμπειρος μπασκετμπολίστας σκόραρε 17 πόντους. Από 8 πόντους πέτυχαν έκαστος ο αρχηγός Χρήστος Νικόπουλος (Πέτυχε και 2 τρίποντα) και ο σέντερ Κώστας Θάλλας, στην καλύτερη του εμφάνιση στο τουρνουά.

Χαλκιάς vs Γιαννόπουλος

 












Την ομάδα του Sporting καθοδήγησε από τον πάγκο ο Γιάννης Χαλκιάς, ενώ στον πάγκο της ομάδας βρέθηκε και το «στέλεχος» της Γιάννης Παρούτσας. Στον πάγκο του Cinema ήταν ξανά ο Θανάσης Γιαννόπουλος.

Δούλεψαν οι άμυνες
Δεν ήταν καθόλου παραγωγικό το πρώτο 10λεπτο, αφού κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και η προσοχή των ομάδων ήταν στραμμένη στην αμυντική λειτουργία. Το Cinema με ένα 2ποντο και ένα 3ποντο του Δημήτρη Λερογιάννη πήρε «κεφάλι» στο σκορ με 7-2. Το Sporting απάντησε και πέρασε μπροστά με 7-9, «τρέχοντας» και αυτό ένα σερί 5-0. Οι βυσσινί ολοκλήρωσαν το 1ο δεκάλεπτο βρισκόμενοι μπροστά με 8-10.

Οριακό προβάδισμα ξανά
Αν και το Cinema πήρε διαφορά 5 πόντων με 18-13 και 20-15 το Sporting αντέδρασε και προηγήθηκε με 21-22. 1.30 πριν την ολοκλήρωση του 2ου 10λεπτου ο Ίγκλι Οσμενάϊ σταμάτησε όμορφα προσπάθεια του Γιώργου Καμπερίδη.



Δεν έκανε αλλαγές
Με την ίδια 5αδα αγωνίστηκε το Cinema μέχρι λίγο πριν το τέλος του 2ου δεκαλέπτου. Η ομάδα αγωνίζονταν μόνιμα με τους : Καραγρηγορίου, Οσμενάϊ, Σαμαντά, Λερογιάννη, Κουτρομάνο. Ο Θανάσης Ζαγκότσης και ο Δημήτρης Σταμάτης αγωνίστηκαν στα τελευταία 2 λεπτά πριν το ημίχρονο.

Αλλαγή στην πρωτοπορία
Το Cinema πέρασε μπροστά στο σκορ  ξανά και πήρε προβάδισμα ακόμη και μέχρι 4 πόντους και 32-28. Το Sporting με αρκετές προσπάθειες μέσα από το καλάθι και από τις βολές αντέδρασε και μείωσε σε 34-33. Οι δυο ομάδες έπαιρναν εκατέρωθεν το προβάδισμα σε ένα αμφίρροπο 10λεπτο.

Εντυπωσιακό στοπ Καραγρηγορίου
Ο Γαβριήλ Καραγρηγορίου ανέκοψε προσπάθεια του Χρήστου Νικόπουλου, όταν ο δεύτερος έκανε το λέιπ άπ 1.01 πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου.

Φινάλε με τεχνική ποινή
00.03 πριν το τέλος του δεκαλέπτου ο Γαβριήλ Καραγρηγορίου κέρδισε φάουλ από τον Γιώργο Καμπερίδη, ο παίκτης του Cinema πέταξε με δύναμη την μπάλα πάνω στον παίκτη του Sporting μετά το φάουλ και του καταλογίστηκε η τεχνική ποινή από τον διαιτητή Σεραφείμ Λερογιάννη. Ο Καραγρηγορίου εκτέλεσε εύστοχα τις βολές και στην συνέχεια, στην άλλη μπασκέτα ο Καμπερίδης ήταν και αυτός εύστοχος.



Μίλησε ο αρχηγός


Ο αρχηγός του Sporting έδειξε την ψυχραιμία του και 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της 4ης περιόδου με 3ποντο ισοφάρισε σε 44-44 και πήγε την αναμέτρηση στην 5λεπτη παράταση. 





Τα τελευταία δραματικά λεπτά
Πέρασαν περίπου 3.5 λεπτά για να σημειωθεί κάποιο καλάθι στο 4ο δεκάλεπτο, εύστοχος ήταν ο Γαβριήλ Καραγρηγορίου που πέτυχε το 36-33. Το Cinema με 3ποντο του Δημήτρη Λερογιάννη προηγήθηκε με 41-37 2.35 πριν την λήξη. Ο Μιχάλης Χαντζής 2.20 πριν το τέλος απάντησε με 2ποντο και μείωσε σε 41-38. 1.20 πριν το τέλος ο Πάνος Κρουστάλλης με μια βολή μείωσε σε 42-39. 00.28 πριν το τέλος ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2 βολές έκανε το 43-39. 00.15 ο Μιχάλης Χαντζής ήταν ψύχραιμος και με καλάθι μείωσε σε 43-41. Ο Οσμενάϊ κέρδισε βολές και σκόραρε 1/2 για το 44-41. 00.07 πριν το τέλος ο Χρήστος Νικόπουλος με 3ποντο ισοφάρισε σε 44-44 και πήγε το ματς στην παράταση, ενώ οι αντίπαλοι του δεν ρίσκαραν να κάνουν φάουλ, παίζοντας καθαρή άμυνα. Στην τελευταία επίθεση ο Σαμαντάς σούταρε από μακρινή απόσταση, χωρίς να βρει στόχο. 



Αποβολή Κρουστάλλη


00.28 πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας το Sporting έχασε τον πανήψυλο Πάνο Κρουστάλλη, ο οποίος αποβλήθηκε συμπληρώνοντας 5 φάουλ.

Η εμπειρία του Καραγρηγορίου
Ο έμπειρος Γαβριήλ Καραγρηγορίου πήρε στις πλάτες του την ομάδα του και πέτυχε σχεδόν όλους τους πόντους της ομάδας του. Ο Αθηναίος μπασκετμπολίστας πέτυχε αρκετούς πόντους με βολές και ένα κρίσιμο  τρίποντο για το 56-49, που έδωσε ουσιαστικά την νίκη στην ομάδα του. Ενώ κέρδισε και αντιαθλητικό φάουλ από τον Σπύρο Ξαγάρα 1.13 πριν το τέλος.  Το Cinema αρχικά προηγήθηκε με 47-44 και 48-46. Στην συνέχεια διεύρυνε την διαφορά στο 56-49 και έφτασε στο τελικό 57-51. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ένα «στοπ» του Ίγκλι Οσμενάϊ στον Μιχάλη Χαντζή.





Εκτός Καμπερίδης-Λερογιάννης

 












3.53 πριν το τέλος της παράτασης ο Γιώργος Καμπερίδης αποβλήθηκε, καθώς συμπλήρωσε 5 φάουλ. Εκτός παρκέ έχοντας 5 φάουλ πέρασε και ο Δημήτρης Λερογιάννης του Cinema 1.49 πριν την ολοκλήρωση της παράτασης.

Τα δεκάλεπτα
8-10, 21-22, 34-33, 44-44, 57-51

Διαιτητές : Σεραφείμ Λερογιάννης-Νίκος Κατσιάρης-Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Cinema B.C. (Δημήτρης Λερογιάννης) : Σαμαντάς 3, Λερογιάννης 17(2), Σταμάτης 2, Καραγρηγορίου 22(1), Οσμενάϊ 6(1), Κουτρομάνος 7, Ζαγκότσης

Sporting B.C. (Χρήστος Νικόπουλος) : Ξαγάρας, Χαντζής 17, Αρκουμάνης Α., Αρκουμάνης Γ. 5, Νικόπουλος 8(2), Θάλλας 8, Σαπούνης, Κρουστάλλης 3, Καμπερίδης 5(1), Λάππας























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος