Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Αρνητικό ξεκίνημα για τις ομάδες της Ευρυτανίας στο Karpenisi Cup

Δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι 4 ομάδες από την Ευρυτανία που μετέχουν στο τουρνουά Ακαδημιών Karpenisi Cup. Η Ευρυτανία έχει εκπροσώπηση σε 3 από τις 4 κατηγορίες. Αγωνίζονται στην κατηγορία U18 η ομάδα νέων της ΕΠΣΕ, στην κατηγορία U15 η ομάδα παίδων της ΕΠΣΕ, που κατέλαβε την πρώτη θέση στο τουρνουά Karpenisi Summer Soccer Time και οι δυο ομάδες της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 στην κατηγορία U11.
Σε συνολικά 6 αναμετρήσεις επετεύχθη μόλις μια νίκη στην τοπική αναμέτρηση των δυο ομάδων της Ακαδημίας και δυο ισοπαλίες. Η μια ισοπαλία στο ματς των νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας κόντρα στην Χρυσούπολη και η άλλη από το Καρπενήσι 2002 απέναντι στην Ακαδημία Batista 2 με σκορ 2-2.

Δεν πρόλαβαν να ξεκουραστούν
Στις 11.30 ολοκλήρωσαν τον τελικό στο προηγούμενο τουρνουά και μισή ώρα αργότερα πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσουν την επιτυχία τους και κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο Karpenisi Cup. Οι παίδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έχοντας πολλές αλλαγές στην σύνθεση τους και με πολλές απουσίες ηττήθηκαν από τον Αετό Βασιλικών με σκορ 2-0. Η αναμέτρηση έγινε την Κυριακή 24/6 στις 12 το μεσημέρι. Ελαφρυντικό πέραν από τις απουσίες είναι και η κόπωση, που υπήρχε, αλλά και η έλλειψη χρόνου για προετοιμασία για το παιχνίδι. Αρχικά το ματς είχε προγραμματιστεί την ώρα του τελικού, μετά από αίτημα της Ευρυτανίας η ώρα διεξαγωγής άλλαξε.
Οι παίδες έχουν να δώσουν άλλους τρεις αγώνες, ώστε να καταφέρουν να ανεβούν βαθμολογικά.

Απογοήτευσαν οι νέοι
Στην κατηγορία U18 αγωνίστηκαν οι νέοι της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Έχουν στην σύνθεση τους αρκετά πρωτοκλασάτα ονόματα με 2 παίκτες (Γενιτσαρόπουλος, Κουτσουπιάς) με γεμάτη σεζόν στην Δ΄ Εθνική με τον ΑΠΟΚ και όλους τους υπόλοιπους να πρωταγωνιστούν στα γήπεδα της Α΄ τοπικής κατηγορίας Ευρυτανίας. Υπήρξε έλλειψη συνοχής και δέσιμο στην ομάδα, η οποία δεν είχε αγωνιστεί ξανά μαζί και ούτε είχε προετοιμαστεί για το τουρνουά, όπως έκαναν οι παίδες, που ακολούθησαν ένα συνεχές πρόγραμμα προπονήσεων.
Την ομάδα καθοδήγησε ο γυμναστής Γιάννης Χαλκιάς και φυσικά παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας της ένωσης Διονύσης Βονόρτας.
Στις 12.30 το πρωί της Κυριακής 24/6 η ΕΠΣ Ευρυτανίας ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 από τον Προφήτη Ηλία. Το απόγευμα στις 18.00 αγωνίστηκε με την Χρυσούπολη. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς και πήρε στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου αριθμητικό πλεονέκτημα το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1 με κεφαλιά του αριστερού μπακ Άγγελου Παχή. Το γκολ προήλθε από σέντρα του Χάρη Κουτσουπιά από δεξιά. Στο δεύτερο μέρος οι Αθηναίοι αγωνίστηκαν με 10, όμως η ομάδα της Ευρυτανίας δεν μπορούσε να απειλήσει. Αρκετοί φίλοι των παιδιών είδαν το παιχνίδι από την εξέδρα.
Την Δευτέρα στις 12 με νίκη επί της ΕΠΣΑΝΑ θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό της Τρίτης, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό την ίδια ημέρα

Οι 3 αγώνες της Ακαδημίας
Στις 11.15 το πρωί της Κυριακής η Ακαδημία Καρπενησίου επικράτησε του Καρπενήσι 2002 με 1-0. Πρόκειται για τις δυο ομάδες της Ακαδημίας που αγωνίζονται στην κατηγορία Junior(U11). Οι νικητές είναι γεννημένοι το 2001 και η ηττημένοι το 2002. Στις 17.00 το απόγευμα το Καρπενήσι 2002 απέσπασε ισοπαλία στην Ακαδημία Batista 2 με σκορ 2-2. Τα γκολ των παικτών που είναι γεννημένοι το 2002 και ύστερα πέτυχαν οι:  Νάσος Τριανταφυλλόπουλος (Γιός του προπονητή του Αίολου Νίκου) και Χριστόφορος Μακρυπίδης. Αντίθετα η Ακαδημία Καρπενησίου στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής που έχει μεγαλύτερα παιδιά ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την Ακαδημία Batista 1. Παρών στις αναμετρήσεις ήταν ο ιδιοκτήτης των Ακαδημιών και παλαίμαχος παίκτης Ολυμπιακού και ΑΕΚ, αλλά και της Εθνικής Ελλάδας Ντάνιελ Μπατίστα. 
































Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος & Δημήτρης Κοκοτίνης