Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Γυμναστές-Krenti Bulls 37-52

Με κεκτημένη φορά οι Krenti Bulls επιβλήθηκαν 52-37 των Γυμναστών και παρέμειναν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά.
Το παιχνίδι έγινε την Τετάρτη 6/6 στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ και ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Ήταν ντέρμπι μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Η προσέλευση του κοινού κρίνεται ικανοποιητική.
Οι Γυμναστές επέστρεψαν στις ήττες, ύστερα από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα.
Αγωνίστηκαν αποκλειστικά με Ευρυτάνες μπασκετμπολίστες, οι οποίοι προσπάθησαν φιλότιμα, αλλά δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τον αντίπαλο τους μέχρι το τέλος. Στα θετικά για αυτούς ότι πανηγύρισαν την πρόκριση τους, καθώς ευνοούνται από όλες τις ισοβαθμίες (Αυτό δεν θα συνέβαινε εάν είχαν χάσει για 24 πόντους). Θα επιδιώξουν να κερδίσουν τον Πρωτέα, για να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.
Οι Krenti Bulls έκαναν άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση, που διατηρεί τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση. Το παιχνίδι με την Μακρακώμη είναι κομβικής σημασίας για αυτούς. Με νίκη θα βρεθούν στην 2η θέση, ενώ με ήττα θα γνωρίσουν τον αποκλεισμό, μένοντας 5οι.
Και οι δυο ομάδες έχουν 3 νίκες και 2 ήττες (8 συνολικά βαθμούς).

Δυο τεχνικές ποινές
Με δυο τεχνικές ποινές παρατηρήθηκαν οι Γυμναστές. Προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου τιμωρήθηκε ο Γιάννης (Κ) Φλωράκης, ενώ στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου σειρά είχε ο Γιάννης (Ε) Φλωράκης.





Μόλις δυο τρίποντα
Αρνητικό ρεκόρ τριπόντων σημειώθηκε στον αγώνα. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα και τα σημείωσαν οι: Νίκος Βούρτσας και Γιάννης (Ε) Φλωράκης.

Οδηγίες Η. Τσιγαρίδα-Καλαμπάκα

 












Την καθοδήγηση των Krenti Bulls ανέλαβε ο γυμναστής Ηλίας Τσιγαρίδας, ενώ από πλευράς Γυμναστών οδηγίες έδινε ο Χρήστος Καλαμπάκας, όταν βρισκόταν εκτός του παρκέ. Παρών για άλλη μια φορά από πλευράς Κρέντης ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης.

Χωρίς τα αστέρια τους
Οι Γυμναστές έπαιξαν χωρίς τους 4 πρωτοκλασάτους αθλητές τους. Δεν ταξίδεψαν στο Καρπενήσι οι: Χρήστος Μπαρούχας, Σωκράτης Καραντινός, Βασίλης Μπόσμος και Παναγιώτης Ζωγόπουλος.
Από πλευράς Κρέντης έλλειπαν δυο σημαντικά στελέχη, ο Κώστας Μάκκας και ο Παναγιώτης Βλάχος. Μόλις 7 μπασκετμπολίστες είχαν διαθέσιμους οι νικητές, έναντι 9 των αντιπάλων τους.
Στα αξιοσημείωτα πως Χρήστος Καλαμπάκας και Δημήτρης Τσιγαρίδας αγωνίστηκαν κόντρα στην ποδοσφαιρική Κρέντη, στην οποία ανήκουν.

Ξεχώρισε ο Ι. (Ε) Φλωράκης


Το βάρος στο σκοράρισμα από πλευράς Γυμναστών «τράβηξε» ο Γιάννης Φλωράκης του Ελπιδοφόρου. Ο 32χρονος σημείωσε 21 πόντους, έχοντας και ένα τρίποντο. Μόλις 4 άτομα από πλευράς ηττημένων βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι.

«Όλα τα λεφτά» ο Λάππας


Ο 30χρονος σέντερ Μιχάλης Λάππας ήταν ξανά εντυπωσιακός και είχε καθοριστική συμβολή, ώστε να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της Κρέντης. Πέτυχε 21 πόντους και ήταν ανίκητος κάτω από το καλάθι. Είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ των «ταύρων». Τον ακολούθησε με 13 ο αρχηγός Νίκος Βούρτσας, ο οποίος είχε διάρκεια στην απόδοση του σε όλον τον αγώνα.

Αναγνωριστικό 10λεπτο


Με ισοπαλία έληξε το πρώτο δεκάλεπτο. Οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες με 12-12. Οι Γυμναστές προηγήθηκαν με 8-4 χάρης στις προσπάθειες του Πάνου Γαλάνου, ενώ οι Krenti Bulls πήραν το προβάδισμα με αντεπίθεση, κάνοντας το 10-12 με τρίποντη «βόμβα» του Νίκου Βούρτσα. Ο Γιάννης (Κ) Φλωράκης χάρης στην εμπειρία του πραγματοποίησε το 12-12.


Ανέβηκε η Κρέντη
Οι «ταύροι» ήταν καλύτεροι στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήραν τα ηνία του αγώνα. Προηγήθηκαν αρχικά 16-20, με τους Γυμναστές να βρίσκονται ωστόσο κοντά στο σκορ. Με καλάθια των αδερφών Νίκου & Γιώργου Βούρτσα έφτασαν την διαφορά στο +7, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.


Ξεχώρισε η τάπα του Ντάλλα
Μια τάπα του Σωτήρη Ντάλλα στον Γιάννη (Κ) Φλωράκη ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το πρώτο δεκάλεπτο.

 

Τραυματισμός Γ. Βούρτσα
Ο Γιώργος Βούρτσας 7΄36΄΄ πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου τραυματίστηκε, πέφτοντας στο παρκέ, ωστόσο λίγο αργότερα πέρασε εντός γηπέδου.


«Μίλησε» η κλάση
Η ικανότητα του Μιχάλη Λάππα στην τρίτη περίοδο έδωσε στην ομάδα του την νίκη, καθώς σε εκείνο το διάστημα χάρης σε αυτόν οι Κρεντιώτες ήταν ανώτεροι . Με ένα επιμέρους σκορ 6-20 οι Krenti Bulls προηγήθηκαν αρχικά με 25-41, ενώ στους +16 έκλεισε και το δεκάλεπτο για αυτούς (27-43), με την διαφορά να φτάνει στην ύψιστη τιμή της.


Το θέμα..της διαφοράς


Οι Γυμναστές προσπάθησαν για μείωση του σκορ, αλλά δεν τα κατάφεραν παρά μόνο μέχρι τους 14 πόντους (33-47). Η διαφορά έφτασε μέχρι και στο +18 με προσπάθεια του Γιώργου Βούρτσα.
Στο φινάλε η ομάδα του Γιάννη (Κ) Φλωράκη έπαιξε με αργό τέμπο, ώστε να μην χάσει με διαφορά άνω των 24 πόντων, καθώς αυτή δεν θα την ευνοούσε σε τριπλή ισοβαθμία με τους Krenti Bulls και το Sporting.

Έχασε την ευκαιρία ο Φεγγούλης
Για άλλη μια φορά ο 11χρονος Γιάννης Φεγγούλης πέρασε στο παρκέ στα τελευταία δευτερόλεπτα, γνωρίζοντας την αποθέωση. Έχασε την ευκαιρία με λέι απ να χριστεί σκόρερ, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι, που αγωνίστηκε.




Τα δεκάλεπτα
12-12, 21-28, 27-43, 37-52

Διαιτητές: Θεοδόσης Κόκκοτος & Γιάννης Χαλκιάς

Συνθέσεις Ομάδων

Γυμναστές (Γιάννης (Κ) Φλωράκης): Φλωράκης Ι.(Κ) 5, Τσιγαρίδας, Καλαμπάκας, Φλωράκης Ι.(Ε) 21(1), Κόγιας 2, Κουτούμπας, Γαλανός 9

Krenti Bulls (Νίκος Βούρτσας): Βούρτσας Ν. 13(1), Ντάλλας Σ. 2, Λάππας Μ. 21, Κουτσιούμπας 8, Βούρτσας Γ. 8, Βούρτσας Λ., Φεγγούλης




















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Δημήτρης & Παναγιώτης Κολλημένος