Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Μικτή Ευρυτανίας-Κέρκυρα 0-2

Πετυχαίνοντας δυο γκολ στο πρώτο από τα τρία μέρη του φιλικού η ομάδα της Κέρκυρας επιβλήθηκε μόλις με 0-2 της μικτής ομάδας της Ευρυτανίας. Αυτό ήταν το πρώτο φιλικό των Φαιάκων και στο οποίο βγήκαν τα πρώτα συμπεράσματα, κυρίως για τους νεοαποκτηθέντες.
Το φιλικό διεξήχθη το Σάββατο (21-7) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγο πριν τις 7. Έγινε με την παρουσία μόλις 50 φιλάθλων.
Η Κέρκυρα του Άκη Μάντζιου, όπως ήταν φυσικό ήταν εμφανώς καλύτερη από τον αντίπαλο της και κυριάρχησε και στα 90 λεπτά του φιλικού. Πέτυχε δυο γκολ στο πρώτο 25λεπτο και στην συνέχεια, αν και απώλεσε αρκετές ευκαιρίες δεν μπόρεσε να διευρύνει το προβάδισμα της. Ήταν αρκετά κακή από το 30΄ μέχρι το 60΄, ενώ στο τελευταίο μισαώρο ήταν αρκετά άστοχη επιθετικά, αφού έβγαλε πολλές φάσεις, όμως οι νησιώτες σούταραν επανειλημμένα εκτός εστίας.
Η μικτή Ευρυτανίας κατέβηκε με προπονητή τον Βασίλη Φούκα και έδειξε αρκετά καλά στοιχεία. Είχε στην αποστολή της μόλις 15 ποδοσφαιριστές. Η αμυντική λειτουργία λειτούργησε άψογα και περιόρισε αρκετά τον ισχυρότερο αντίπαλο. Υπήρχαν αρκετές απουσίες σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά με τον Αστέρα Τρίπολης, όμως οι επίλεκτοι της περιοχής του Καρπενησίου τα πήγαν πολύ καλά. Επιθετικά προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι μέσα από αντεπιθέσεις, έχοντας μια αξιόλογη στιγμή με τον Κώστα Καλύβα.

Σε 3 μέρη το ματς
Έπειτα από επιθυμία του προπονητή της Κέρκυρας Άκη Μάντζιου το φιλικό παιχνίδι είχε διάρκεια 3 30λεπτα. Κάτι ανάλογο έγινε και στα προηγούμενα 3 φιλικά της μικτής απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Ελάχιστος κόσμος
Περίπου 50 φίλαθλοι παρακολούθησαν το φιλικό. Πρόκειται σίγουρα για αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης κόσμου σε φιλικό, που δίνει ομάδα Super League στο Καρπενήσι.


Χωρίς αρκετούς
Δεν φόρεσαν την φανέλα της Ευρυτανίας αρκετοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές. Δεν αγωνίστηκαν μεταξύ των άλλων οι : Άλεξ Μπακαλίδης του Αίολου, Δημήτρης Κουρλός και  Βασίλης Ντουφεκιάς του ΑΠΟΚ.

Με προπονητή Φούκα


Προπονητής της μικτής ομάδας της Ευρυτανίας ήταν ο Βασίλης Φούκας που καθοδηγεί την Μυρίκη. Στα προηγούμενα φιλικά την μικτή είχε κατεβάσει ο ποδοσφαιριστής του Αίολου Μάκης Χρυσικός. Στην βασική 11αδα ξεκίνησαν 6 παίκτες της Μυρίκης. Από τον πάγκο της Ευρυτανίας είδε τον αγώνα ο πρώην παράγοντας του ΑΠΟΚ Χρήστος Γιαννίτσαρης (Έκανε ως συνήθως το «ζέσταμα» στον Ρεσίτη) και ο εκπρόσωπος τύπου της κίνησης σωτηρίας του ΑΠΟΚ και υπάλληλος του ξενοδοχείου Μοντάνα Γιώργος Λαθύρης.

Στο Καρπενήσι ο Οφρυδόπουλος


Στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας βρέθηκε ο τεχνικός διευθυντής της Κέρκυρας Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Ο άλλοτε παίκτης του Ιωνικού παρακολούθησε το φιλικό από την κερκίδα.


Δοκιμάστηκαν δυο γκολκίπερ

 












Η ομάδα της Κέρκυρας δοκίμασε στο φιλικό δυο τερματοφύλακες. Στο δεύτερο και στο τρίτο μέρος αγωνίστηκαν οι : Βασίλης Χρόνης (21 ετών) και Γιάννης Ριγανάς (23 ετών)

Κορυφαίος ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος


Ο κεντρικός αμυντικός της Μυρίκης Κώστας Γενιτσαρόπουλος ήταν ο κορυφαίος της Ευρυτανίας. Είχε σωστές τοποθετήσεις και ανέκοψες αρκετές επιθετικές προσπάθειες της Κέρκυρας.

Με φανέλες του ΑΠΟΚ και όχι της ΕΠΣ
Η μικτή Ευρυτανίας αγωνίστηκε με φανέλες του ΑΠΟΚ και όχι της ΕΠΣ Ευρυτανίας, όπως είχε κάνει στα προηγούμενα φιλικά. Αρχικά ήταν να φορέσει φανέλες της Μυρίκης, όμως κόκκινες εμφανίσεις είχε και η Κέρκυρα.

Βασικοί οι «Καρδιτσιώτες»

 












Στην βασική 11αδα της μικτής ξεκίνησαν να δυο νέα αποκτήματα του Α.Ο. Καρδίτσας και πρώην παίκτες του ΑΠΟΚ. Όλο το παιχνίδι έπαιξε ο ικανότατος γκολκίπερ Δημήτρης Ρεσίτης και μια ώρα αγωνίστηκε ο μεσοεπιθετικός Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος.

Ενός λεπτού σιγή
Πριν την έναρξη του φιλικού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Γιάννη Κωστούλα. Ο ποδοσφαιριστής έχασε πριν περίπου 10 ημέρες την μάχη της ζωής, αφού χτυπήθηκε από την επάρατη νόσο.



Έπαιξαν όλοι
Εκτός από τον Τάσο Βενέτη όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ πήραν χρόνο συμμετοχής, συμπεριλαμβανομένων του Ανέστη Αγρίτη και του Γιώργου Μπάρκογλου.

Α΄ μέρος

Γρήγορο προβάδισμα με Βασιλόγιαννη


Μόλις στο 8ο λεπτό η ομάδα της Κέρκυρας πήρε το προβάδισμα στο σκορ, αφού μετά από όμορφο συνδυασμό ο 21χρονος μεσοεπιθετικός Ανδρέας Βασιλόγιαννης με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Κυκλοφορία Φαιάκων
Η ομάδα της Κέρκυρας κυκλοφορούσε την μπάλα, είχε την υπεροχή, όμως 3-4 φορές απείλησε με αξιώσεις τα καρέ των γηπεδούχων.

Δεύτερο τέρμα 


Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος ο 24χρονος επιθετικός Δημήτρης Διαμαντόπουλος με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρμα του ΑΟΚ. Το δεύτερο τέρμα προήλθε και αυτό από την αριστερή πλευρά.

Οι καλύτερες φάσεις
8΄ : Ο Αρμένης έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Βασιλόγιαννης από κοντά στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων πέτυχε το 0-1.
14΄ :  Ο Νάστος με μπαλιά τροφοδότησε μέσα στην περιοχή και αριστερά τον Τσοκάνη, που σούταρε χαμηλά λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη.
15΄ : Ο Ζουμπουλάκης έβγαλε σέντρα από δεξιά και το σουτ του Διαμαντόπουλου από καλή θέση πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της μικτής.
26΄ : Ο Καραπέτσας σέντραρε από αριστερά και ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο τελικό 0-2.

Β΄ μέρος

Δεν βρήκε ρυθμό η Κέρκυρα
Δεν κατάφερε να βρει ρυθμό η ομάδα της Κέρκυρας στο δεύτερο μέρος και ελάχιστες φορές απείλησε την εστία του Ρεσίτη. Όλες οι προσπάθειες τους δεν βρήκαν στόχο.

Απείλησε μόνο ο Καραπέτσας


Κύριος εκφραστής των επιθέσεων των Φαιάκων ήταν ο 22χρονος ομογενής νεοαποκτηθείς μέσος Θοδωρής Καραπέτσας.

Ευκαιρία για τους Ευρυτάνες


Λίγο έλλειψε η ομάδα της Ευρυτανίας να μειώσει τον δείκτη του σκορ, όμως η κεφαλιά του Κώστα Καλύβα εξουδετερώθηκε εύκολα από τον πορτιέρο Χρόνη.

Οι καλύτερες φάσεις
40΄ : Πλασέ του Σταμόγιαννου από καλή θέση και αριστερά πέρασε πάνω από την εστία του Ρεσίτη.
49΄ : Ο Κατσαδούρος βρήκε τον Γενιτσαρόπουλο Α., ο οποίος σέντραρε από αριστερά, ο Καλύβας πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, που μπλόκαρε εύκολα ο Χρόνης.
51΄ : Ο Καραπέτσας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως σούταρε άτσαλα άουτ από το δεξί δοκάρι της Ευρυτανίας.
56΄ : Ο Ζουμπουλάκης από δεξιά σέντραρε και η κεφαλιά του Καραπέτσα έφυγε πάνω από την εστία του Ρεσίτη.

Γ΄ μέρος

Ντεμπούτο Ντιέγκο Λεόν


Ο 28χρονος  νεοαποκτηθείς Ισπανός μέσος της Κέρκυρας Ντιέγκο Λεόν πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την ομάδα της Κέρκυρας, καθώς αγωνίστηκε για 30 λεπτά.

Από linesman παίκτης

 












Ο Γιάννης Ζαλοκώστας της Μυρίκης για 60΄ λεπτά ήταν δεύτερος βοηθός, όμως άλλαξε και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο σαν ποδοσφαιριστής. Χρέη βοηθού εκτέλεσε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος.

Αντίπαλοι τα ξαδέρφια

 












Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας της Κέρκυρας και ο Δημήτρης Κατσαδούρος της Ευρυτανίας βρέθηκαν αντίπαλοι στο τελευταίο ημίωρο. Οι δυο τους έχουν καταγωγή από τον Τριπόταμο Ευρυτανίας και είναι 2α ξαδέρφια. Πριν την έναρξη του 30λεπτου είχαν εγκάρδιο χαιρετισμό και ασπασμό.


Ανέβασε στροφές
Ο ΑΟΚ βελτίωσε πολύ την απόδοση του και ανέβασε στροφές, βγάζοντας αρκετούς όμορφους συνδυασμούς.

Απρόσεκτοι


Οι Κερκυραίοι ήταν απρόσεκτοι στην τελική προσπάθεια, έχασαν αρκετές φορές τον στόχο, αλλά και βρήκαν απέναντι τους τον πολύ καλό Ευρυτάνα γκολκίπερ της Καρδίτσας Δημήτρη Ρεσίτη.

Οι καλύτερες φάσεις
66΄ : Ο Λεόν εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Χάμπλ στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά από κοντά, ο Ρεσίτης απέκρουσε με τα πόδια από την δεξιά του γωνία σε νέο κόρνερ.
70΄ : Ο Γιάντσης σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Αγρίτη από κοντά πέρασε πάνω από την εστία της Ευρυτανίας.
78΄ : Ο Μπουκουβάλας έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Κούδας έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο αφύλακτος Μπάρκογλου εξ επαφής έκανε την προβολή, η οποία πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
81΄ : Ο Αγρίτης εκτός περιοχής έκανε ψηλοκρεμαστό πλασέ, ο Ρεσίτης δεν αιφνιδιάστηκε και απέκρουσε σε κόρνερ από το αριστερό του «παραθυράκι».
82΄ : Σουτ του Μπάρκογλου από καλή θέση απέκρουσε όμορφα με τα πόδια ο τερματοφύλακας των «μπλε».
84΄ : Ο Χάμπλ έδωσε στον Λεόν, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια της Ευρυτανίας.
86΄ : Σουτ του Αγρίτη από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε στόχο και κατέληξε πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

Συνθέσεις Ομάδων

Μικτή Ευρυτανίας (Βασίλης Φούκας) : Ρεσίτης, Πασσάς, Σταμούλης(70΄ Αθανασόπουλος), Ζαραβέλης Χ., Κολόκας, Ζαραβέλης Κ.(75΄ Τσιλιμέκης Θ.), Γενιτσαρόπουλος Κ., Κατσαδούρος, Καλύβας Κ.(63΄ Ζαλοκώστας Ι.), Μπουμπουρής Α.(76΄ Αντωνίου), Γενιτσαρόπουλος Α.(61΄ Παχής)

Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος) : Αναστασόπουλος(31΄ Χρόνης, 61΄ Ριγανάς), Ζουμπουλάκης(61΄ Μπουκουβάλας), Ζιάμπαρης(31΄ Κοντοδήμος, 72΄ Λάμπρου), Πετρούσης(43΄ Κρητικός), Αρμένης(31΄ Γιάντσης, 72΄ Παπαδήμας), Ηλιάδης(43΄ Χάμπλ), Νάστος(31΄ Γεωργακόπουλος, 61΄ Ντιέγκο Λεόν), Καραπέτσας(61΄ Κούδας), Βασιλόγιαννης(31΄ Καραλής, 61΄ Αγρίτης), Τσοκάνης(31΄ Σταμόγιαννος, 61΄ Μπάρκογλου), Διαμαντόπουλος(31΄ Γκούμας, 61΄ Χαροντάκης)

Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Στέλιος Σώμαλης
2ος Βοηθός : Γιάννης Ζαλοκώστας(1΄-60΄) & Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (60΄-90΄)

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος