Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Μικτή Ευρυτανίας-Αστέρας Τρίπολης 0-5

Σε ρυθμούς ρελαντί και με παίχτες της ομάδας νέων ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε σε φιλική αναμέτρηση με 5-0 της μικτής Ευρυτανίας.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/7 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 7 το απόγευμα. Πάνω από 80 φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Ο Αστέρας με μόλις δυο «μεγάλους» στην σύνθεση του έδωσε το τελευταίο του φιλικό παιχνίδι επί Ευρυτανικού εδάφους. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις, αρπάζοντας την ευκαιρία, που τους έδωσε ο προπονητής τους. Σκόρερ χρίστηκαν πέντε διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Οι Αρκάδες αποχωρούν από το Καρπενήσι την Τρίτη 10 Ιουλίου.
Η μικτή Ευρυτανίας βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ και δεν κατάφερε να αποφύγει το βαρύ σκορ. Επιθετικά είχε 2-3 καλές προσπάθειες, πλησιάζοντας στο γκολ με κύριο εκφραστή τον μεγαλύτερο σε ηλικία της ομάδας Άλεξ Μπακαλίδη. Δεν αγωνίστηκε ξανά ο προερχόμενος από ίωση Δημήτρης Κατσαδούρος.

Οδηγίες Χρυσικού-Χερίδη
 
 












Ο 23χρονος Μάκης Χρυσικός του Αιόλου ήταν και σε αυτό το ματς ο καθοδηγητής της Ευρυτανικής ομάδας. Οδηγίες από πλευρά Αστέρα έδινε ο βοηθός του κ. Τσιώλη, Γιώργος Χερίδης, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Εσθονία, παρακολουθώντας το πρώτο παιχνίδι της Τρανς Νάρβα με την Ίντερ Μπακού (0-5) για το Europa League. Από το ζευγάρι αυτό θα προκύψει ο πρώτος Ευρωπαϊκός αντίπαλος της Τρίπολης, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν.

Από ψηλά ο Τσιώλης
Ο τεχνικός των Αρκάδων παρακολούθησε τον αγώνα από την κερκίδα, όπως άλλωστε στο συνηθίζει. Μαζί του ήταν ο προπονητής των Αγράφων, της Ακαδημίας και των μικτών Δημήτρης Αντωνίου, ο πρώην πλέον πρόεδρος του ΑΠΟΚ Νίκος Γκορόγιας, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΕ Δημήτρης Χρυσικός, ο πρόεδρος του Αιόλου Ταξιάρχης Χρυσικός κ.α.



Κερκίδα ο Ρούσσης


Ο 24χρονος Ευρυτάνας αμυντικός Δημήτρης Ρούσσης είδε το ματς από την κερκίδα. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Τηλυκράτη Λευκάδας προπονείται με τον Αστέρα Τρίπολης και έχει περάσει από τις εργομετρικές εξετάσεις.

Όλος ο ΑΠΟΚ


10 στους 11 ποδοσφαιριστές, που ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα του Μάκη Χρυσικού άνηκαν την περασμένη σαιζόν στο Βελούχι. Μοναδική εξαίρεση ήταν ο Κώστας Καλύβας των Αγράφων. Την πρώτη του εμφάνιση στα παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων έκανε ο 24χρονος Γιάννης Κρασιάς.

Τρία 30λεπτα
Και το τρίτο φιλικό ανάμεσα στις δυο ομάδες είχε διάρκεια 3 30λεπτα. Ο Αστέρας νίκησε σε όλα τα παιχνίδια (3-0, 9-0, 5-0) με συνολικό σκορ 17-0. Οι Ευρυτάνες πάλεψαν φιλότιμα, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Ξεχωρίζει ο «Πελέ»


Συνεχώς ρωτούν για τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο οι άνθρωποι του Αστέρα. Και δεν έχουν άδικο.. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός του Βελουχίου ήταν αρκετά καλός και σε αυτό το ματς.
Καλή παρουσία είχε ο «ακούραστος» Χάρης Ζαραβέλης στον χώρο του κέντρου, ο Βασίλης Κολόκας στην άμυνα και οι νεαροί Μάνθος Χειλάς και Άρης Σιταράς.

Κορυφαίος ο Αναστασόπουλος


Μεστή εμφάνιση στα αμυντικά χαφ έκανε ο 19χρονος Νίκος Αναστασόπουλος. Αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, όπως και οι αμυντικοί: Μυρσίνιας, Καστριτσέας και Παπαδημητρίου. Αυτήν την φορά δεν χρίστηκε ωστόσο σκορ. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά την αντικατάσταση του Χρήστου Πιπίνη.

Ξαφνικά βοηθός ο Κολοκώτσιος


Λόγω έλλειψης δευτέρου βοηθού, ο Λάμπρος Κολοκώτσιος από δημοσιογράφος…χρησιμοποιήθηκε ως βοηθός διαιτητή. Ο 29χρονος εκτέλεσε χρέη δεύτερου επόπτη και επέστρεψε σε δράση, καθώς προέρχεται το τελευταίο διάστημα από τραυματισμό.
Πρώτη φορά επίσης ο Γρηγόρης Πολυχρόνης ήταν βοηθός σε αγώνα ομάδας της Super League.

Με Πιπίνη-Φραγκουλάκη
 
 












Με τον αριστερό μπακ (και αρχηγό) Χρήστο Πιπίνη και τον νεοαποκτηθέντα μέσο Μιχάλη Φραγκουλάκη ξεκίνησε ο Αστέρας. Οι δυο έκαναν ανεπίσημο ντεμπούτο και ήταν οι μοναδικοί «μεγάλοι» της ομάδας τους. Μάλιστα ο πρώην παίχτης του Εργοτέλη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Η Τρίπολη έπαιξε μόνο με Έλληνες ποδοσφαιριστές!.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα με 0-2


Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με 0-2, επιβάλλοντας από την αρχή τον ρυθμό τους. Είχαν σκόρερ τον μόλις 16 χρονών κεντρικό αμυντικό Λεωνίδα Καστριτσέα(Φώτο) και τον Άγγελο Σαραντόπουλο.

Δραστήριος ο Σαραντόπουλος


Ένα γκολ και ένα δοκάρι περιελάμβανε το μενού για τον Άγγελο Σαραντόπουλο. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής έχει δείξει αρκετά καλά στοιχεία.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Δυνατό σουτ του Σαραντόπουλου από θέση αριστερά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ρεσίτη.
13΄: Ο Φραγκουλάκης σέντραρε από δεξιά, ο Πιπίνης έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο Καστριτσέας με πλασέ εξ επαφής άνοιξε το σκορ (0-1).
23΄: Ο Σαραντόπουλος σούταρε από αρκετά μακρινή απόσταση, η μπάλα έσκασε και κατέληξε στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας (0-2).
25΄: Μακρινό σουτ του Κατσαρού από πλάγια αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία ο Ρεσίτης.
30΄: Ο Μπακαλίδης έκλεψε την μπάλα, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε βεβιασμένα με «λόμπα» εκτός περιοχής πάνω από την αντίπαλη εστία.

Β΄ Μέρος

Άλλα δυο τέρματα













 
Παρόμοιο ρυθμό είχε και το δεύτερο 30λεπτο του αγώνα. Οι «κιτρινομπλέ» έφτασαν στην επίτευξη άλλων δυο γκολ με τον 17χρονο μέσο Γιώργο Νικολίτσα και τον Μιχάλη Φραγκουλάκη.

Έπαιξε και ο Χειλάς


Αρκετά καλά στοιχεία έδειξε ο 18χρονος μέσος Μάνθος Χειλάς, που κατάγεται από την Ευρυτανία. Έχει αγωνιστεί με τις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Θεσσαλίας, ενώ κατέκτησε με τον Αλμυρό το πρωτάθλημα Θεσσαλίας της περιόδου 2010-2011.

Οι καλύτερες φάσεις
35΄: Ο Ντινιωτάκης έδωσε στον Νικολίτσα, ο οποίος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Ρεσίτη (0-3).
45΄: Από λάθος της αντίπαλης άμυνας (Κολόκας-Γενιτσαρόπουλος Κ.), ο Ρεσίτης έδιωξε την μπάλα και ο Φραγκουλάκης με εξαιρετικό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, κάνοντας το 0-4.
47΄: Ο Σαραντόπουλος από καλή θέση σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
53΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. στο κέντρο και δεξιά με εξαιρετική προσπάθεια απόφυγε τον Πιπίνη, έκανε την μπαλιά στον Κουρλό, ο οποίος έφυγε προς το αντίπαλο τέρμα, απόφυγε τον Κοντοπίδη από δεξιά, σέντραρε παράλληλα, αλλά ο Μπακαλίδης ανακόπηκε την τελευταία στιγμή πριν σουτάρει.

Γ΄ Μέρος

Σκόρερ και ο Καρυδόπουλος


Ο 17χρονος αμυντικός μέσος Χρήστος Καρυδόπουλος πέτυχε το τελευταίο γκολ για τους Αρκάδες, διαμορφώνοντας το τελικό 0-5.

«Μπέμπηδες» και από τους δυο
Ο Αστέρας Τρίπολης ολοκλήρωσε τον αγώνα με εξαιρετικά χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και με ποδοσφαιριστές άπαντες κάτω των 20 ετών. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η Ευρυτανία, τελειώνοντας με μόλις 3 ποδοσφαιριστές (Ρεσίτη, Ζαραβέλη, Ντουφεκιά) άνω των 20.
Στον αγωνιστικό χώρο επέστρεψε ο Τάσος Κατσαρός, που αντικαταστάθηκε μετά το πρώτο 30λεπτο.

Οι καλύτερες φάσεις
68΄: Σέντρα του Αδάμου από αριστερά, ο επερχόμενος Καρυδόπουλος με σουτ από το ύψος του πέναλτι «έγραψε» το 0-5.
81΄: Ο Λυμπέρης βρήκε τον Κατσαρό, που σούταρε πάνω από την εστία της Ευρυτανίας.
90΄: Μπαλιά του Καρυδόπουλου στον Κατσαρό, το σουτ του οποίου από δεξιά κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρεσίτη.

Συνθέσεις Ομάδων

Μικτή Ευρυτανίας (Μάκης Χρυσικός): Ρεσίτης, Πασσάς, Κουτσουπιάς(44΄ Κολόκας), Ντουφεκιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ.(69΄ Αθανασόπουλος), Ζαραβέλης, Κρασιάς(44΄ Καλύβας Τ.), Γενιτσαρόπουλος Α., Μπακαλίδης(75΄ Αντωνίου), Κουρλός(63΄ Σιταράς), Καλύβας Κ.(44΄ Χειλάς)

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Λαδάς(44΄ Κοντοπίδης), Μυρσινιάς, Πιπίνης(59΄ Τσόφλιος), Καστριτσέας, Παπαδημητρίου, Αναστασόπουλος, Φραγκουλάκης(55΄ Καρυδόπουλος), Νικολίτσας(61΄ Αδάμου), Κατσαρός(31΄ Λυμπέρης), Σαραντόπουλος(61΄ Κατσαρός), Ντινιωτάκης(61΄ Γκαΐδατζής)

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γρηγόρης Πολυχρόνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)














Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος