Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μικτή Ευρυτανίας-Αστέρας Τρίπολης 0-9

Βγάζοντας αρκετούς όμορφους συνδυασμούς ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε σημάδια βελτίωσης και συνέτριψε την μικτή Ευρυτανίας με 0-9 στο δεύτερο φιλικό των Αρκάδων για την νέα σαιζόν.
Η φιλική αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 4/7 στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα. Έγινε υπό την παρουσία περίπου 100 φιλάθλων και με καλές καιρικές συνθήκες.
Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε να βρίσκει τα πατήματα του και ήταν καταιγιστικός απέναντι στους Ευρυτάνες. Σκόραρε 9 φορές στα αντίπαλα δίχτυα και παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Κυριάρχησε και στα 90 λεπτά του αγώνα, πιέζοντας ψηλά και κλέβοντας αρκετές φορές την μπάλα. Φάνηκε ξανά η τεράστια διαφορά δυναμικότητας του χωρίζει τους δυο αντιπάλους.
Οι Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν αυτή την φορά να είναι ανταγωνιστικοί. Η αμυντική τους λειτουργία δεν ήταν η ίδια με την Δευτέρα και μοιραία δέχτηκαν την συντριβή. Επιθετικά προσπάθησαν να απειλήσουν με ορισμένες αντεπιθέσεις.

Πιθανό και τρίτο φιλικό
Ενδέχεται οι δυο ομάδες ενδέχεται να αγωνιστούν σε νέο φιλικό την Κυριακή 8 Ιουλίου, αλλά στο Δημοτικό Στάδιο αυτή την φορά. Ο λόγος είναι ότι η ομάδα της Τρίπολης πιθανόν να αντιμετωπίσει στο Europa League την Ίντερ Μπακού (Εφόσον αποκλείσει την Τρανς Νάρβα ) από την Εσθονία, που διαθέτει πλαστικό γήπεδο. Ο Αστέρας αναχωρεί από το Καρπενήσι την Τρίτη 10/7.

Μια αλλαγή στην 11αδα


Για πρώτη φορά αγωνίστηκε φέτος ο Εμμάνουελ Περόνε. Ο Αργεντινός επιθετικός του Αστέρα ξεκίνησε στο βασικό σχήμα του Σάκη Τσιώλη και πήρε την θέση του νεαρού Γιάννη Ντινιωτάκη. Οι υπόλοιποι 10 βασικοί ήταν οι ίδιοι με το φιλικό της Δευτέρας. Μάλιστα ο 29χρονος σέντερ φορ σκόραρε και δυο φορές πιστοποιώντας ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση ξεπερνώντας τον τραυματισμό του.
Φανέλα βασικού πήρε ξανά ο 19χρονος Άγγελος Σαραντόπουλος.

Οδηγίες ο Χρυσικός


Ο Μάκης Χρυσικός κατέβασε την ομάδα της Ευρυτανίας και έδινε οδηγίες από τον πάγκο των γηπεδούχων. Παρών ξανά ο αδερφός του και πρόεδρος του Αιόλου Ταξιάρχης Χρυσικός.

Στο ίδιο σημείο ο Τσιώλης
Από την κερκίδα είδε και το δεύτερο φιλικό του Αστέρα ο Σάκης Τσιώλης. Παρακολούθησε το φιλικό βρισκόμενος στο ίδιο σημείο, όπως και την Δευτέρα. Είναι κάτι που συνηθίζει ο έμπειρος τεχνικός. Μαζί με τον Τσιώλη είδαν το φιλικοί οι : Δημήτρης Χρυσικός (Πρώην Πρόεδρος της ΕΠΣ), Ταξιάρχης Χρυσικός (Πρόεδρος του Αίολου), Δημήτρης Αντωνίου (Προπονητής Αγράφων) και ο Αποστόλης Ρούσσης (πατέρας του ποδοσφαιριστή του Τηλυκράτη Δημήτρη Ρούσση). Οδηγίες από τον πάγκο έδινε ξανά ο βοηθός του Τσιώλη Λάζαρος Κυριλλίδης.


Λιγότερος κόσμος
Μικρότερη ήταν η προσέλευση των φιλάθλων στο φιλικό σε σχέση με την πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων. Γύρω στα 100 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση.


Εντυπωσιακός Ναβάρο


Μπορεί την Δευτέρα να αποβολήθηκε…σήμερα όμως ήταν εντυπωσιακός. Πρόκειται για τον 24χρονο Ισπανό Χίμο Ναβάρο που σημείωσε χατ-τρικ και ήταν από τους κορυφαίους του Αστέρα.

Με απουσίες η Ευρυτανία
Δυο ικανότατοι ποδοσφαιριστές απουσίαζαν από την μικτή Ευρυτανίας. Δεν αγωνίστηκε ο Δημήτρης Κατσαδούρος και ο Δημήτρης Ρούσσης για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας. Οι δυο ποδοσφαιριστές είναι ότι καλύτερο έχει αναδείξει η Ευρυτανία τα τελευταία χρόνια (Εκτός του Γεωργίου του Λεβαδειακού) και έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Στο γήπεδο ο Καρφής


Το φιλικό παρακολούθησε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καρπενησίου και παλιό μέλος (και εκ των ιδρυτών) της ΕΠΣ Ευρυτανίας Βαγγέλης Καρφής.

Ξανά 3 30λεπτα
Το φιλικό είχε και σήμερα διάρκεια 3 30λεπτα και όχι δυο 45λεπτα, έπειτα από επιθυμία ξανά του Αστέρα Τρίπολης. Στο τελευταίο 30λεπτο αγωνίστηκαν οι παίκτες της δεύτερης ομάδας του Αστέρα.

Α΄  Μέρος

Αιφνιδιασμός με Ναβάρο


Ο μεσοεπιθετικός του Αστέρα Ναβάρο σκόραρε δυο τέρματα μέσα σε δυο λεπτά και έδωσε μόλις στο 12΄ προβάδισμα στην ομάδα του με 0-2. Στην φάση του δεύτερου γκολ ο Φερνάντο Ουσέρο (Φώτο) είδε την κεφαλιά του να σταματάει στο δοκάρι και στην επαναφορά τον Ισπανό φορ να σκοράρει.

Πίεση Αστέρα
Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν και σπαταλούν ευκαιρίες μέχρι να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα.

Σκόρερ ο Περόνε
Ο Εμμάνουελ Περόνε λίγο πριν την λήξη του α΄ μέρους με πλασέ διαμόρφωσε το 0-3.

Χωρίς ευκαιρία η Ευρυτανία
Η ομάδα της Ευρυτανίας δεν κατάφερε να απειλήσει και περιορίστηκε σε αμυντικό παιχνίδι.

Οι καλύτερες φάσεις
11΄ : Ο Ναβάρο, αφού έπαιξε πολύ γρήγορα το 1-2 με τον Ράγιος πλάσαρε από κοντά και αριστερά εύστοχα (0-1).
12΄ : Σέντρα του Τσαμπούρη από δεξιά, κεφαλιά του Ουσέρο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ και ο Ναβάρο με νέα κεφαλιά «έγραψε» το 0-2.
20΄ : Μακρινό χαμηλό σουτ του Ουσέρο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο πορτιέρο της μικτής προ του Περόνε.
23΄ : Ο Ναβάρο ελίχτηκε από δεξιά και σέντραρε, η κεφαλιά του Περόνε πάνω στην κίνηση πέρασε πάνω από το Ευρυτανικό τέρμα.
27΄ : Μπαλιά του Ράγιος είχε αποδέκτη τον Ναβάρο, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και ο Περόνε στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε στο κενό τέρμα (0-3).

Β΄  Μέρος

Εμφάνιση Γεωργακόπουλου-Χουανίτο

 












Στο δεύτερο μέρος πέρασαν σαν αλλαγή δυο ποδοσφαιριστές οι οποίοι πραγματοποίησαν το φετινό τους ανεπίσημο ντεμπούτο. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Γιώργο Γεωργακόπουλο και τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό Χουανίτο.

Οι αποκρούσεις του Ρεσίτη


Ο Δημήτρης Ρεσίτης πραγματοποίησε ξανά εντυπωσιακές επεμβάσεις. Μάλιστα απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Ουσέρο στο 56΄ και σουτ του Περόνε στο 37΄. Ο Ευρυτάνας γκολκίπερ προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Νιγηριανού προπονητή τερματοφυλάκων του Αστέρα Τζέρι Ούγκεν, ο οποίος ρώτησε αρκετά πράγματα για τον πορτιέρο του ΑΠΟΚ.

Δοκάρι ο Ράγιος


Ο Ρούμπεν Ράγιος του Αστέρα είδε στο 36΄ το δυνατό σουτ που επεχείρησε εκτός περιοχής να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Από ένα γκολ Περόνε-Ναβάρο
Στο 39ο λεπτό ο Χίμο Ναβάρο σκόραρε το 4ο τέρμα του Αστέρα, ενώ ο Εμμάνουελ Περόνε στο 51΄ από την άσπρη βούλα πέτυχε το 0-5.



Δημιουργούσε φάσεις συνεχώς
Εξίσου καλή ήταν και η παρουσία του Αστέρα στο δεύτερο 30λεπτο, που δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες ξανά.

Απείλησε η μικτή

 












Δυο φορές έκανε αισθητή την παρουσία της η μικτή ομάδα της ΕΠΣΕ, η οποία ανησύχησε ελάχιστα όμως τον γκολκίπερ Γεωργακόπουλο. Πρώτα απείλησε με τον Δημήτρη Κουρλό και στην συνέχεια με τον Άλεξ Μπακαλιδη. Οι δυο τους ήταν η κορυφαίοι της Ευρυτανίας.

Οι καλύτερες φάσεις
33΄ : Γύρισμα του Περόνε από αριστερά, σουτ του Ράγιος από πλεονεκτική θέση πέρασε ψηλά άουτ.
34΄ : Ο Φορμίκα έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Έγκον σούταρε και ο Ρεσίτης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.
36΄ : Πάσα του Αλβάρεζ στον Ράγιο, το δυνατό σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και κατέληξε άουτ.
37΄ : Μονοκόμματο σουτ του Περόνε απέκρουσε με εξαιρετική επέμβαση σε κόρνερ ο Ρεσίτης.
38΄ : Ο Καλύβας Τ. έβγαλε σέντρα από δεξιά, την κεφαλιά του Κουρλού μάζεψε ο Γεωργακόπουλος.
39΄ : Ο Περόνε γύρισε από αριστερά, ο Ναβάρο σούταρε από πολύ κοντά, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και κατέληξε στην απέναντι γωνία (0-4).
47΄ : Ο Περόνε με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Ουσέρο, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ.
51΄ : Μετά από ανατροπή του Ντουφεκιά πάνω στον Ουσέρο ο κ. Λάμπρου υπέδειξε πέναλτι. Ο Περόνε εκτέλεσε εξαιρετικά στο αριστερό «παραθυράκι» του Ρεσίτη, κάνοντας το 0-5.
55΄ : Ο Μπακαλίδης, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Ζαραβέλη σούταρε από πλάγια δεξιά έξω από την εστία του Αστέρα.
56΄ : Ο Ράγιος εκτέλεσε έξυπνα φάουλ από δεξιά, ο Ουσέρο σούταρε δυνατά απευθείας, με τον Ρεσίτη να εκτινάσσεται και να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
57΄ : Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Νικολάου πάνω στον Έγκον.

Γ΄ Μέρος

Με τους νέους
Με την ομάδα νέων αγωνίστηκε στο τελευταίο 30λεπτο ο Αστέρας. Μάλιστα οι νέοι σκόραραν 4 φορές. 


4 διαφορετικοί σκόρερ
4 νεαροί παίκτες του Αστέρα πέτυχαν από 1 τέρμα για να διαμορφωθεί το τελικό και συνάμα εντυπωσιακό 0-9. Στο 74΄ ο Γιώργος Παπαδημητρίου, στο 78΄ ο Νίκος Αναστασόπουλος με πέναλτι, στο 80΄ ο Νίκος Γκαϊδατζής και στο 90΄ ο Χρήστος Καρυδόπουλος χρίστηκαν σκόρερ για τους Αρκάδες. Ο Παπαδημητρίου και ο Αναστασόπουλος είναι γεννηθέντες το 1993 και ο Γκαϊδατζής το 1994 και είναι παίχτες της ομάδας κάτω των 20. Αντίθετα ο Καρυδόπουλος είναι στο ρόστερ της ομάδας κάτω των 17.
Ο Αναστασόπουλος είχε σκοράρει και στο πρώτο φιλικό του Αστέρα.

Κοντά στο γκολ ο Γραβιάς


Ο 16χρονος Γιώργος Γραβιάς της Ευρυτανίας βρέθηκε μόνος απέναντι στον Λαδά. Ο παίκτης του Αίολου έχασε μοναδική στιγμή να πετύχει το γκολ της τιμής για την Ευρυτανία, αλλά νικήθηκε από τον πορτιέρο του Αστέρα.

Οι καλύτερες φάσεις
61΄ : Χαμηλό δυνατό σουτ του Ντινιωτάκη μέσα από την περιοχή και δεξιά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ευρυτανίας.
63΄ : Δυνατό σουτ του Κουρλού από καλή θέση μέσα στην περιοχή και αριστερά μπλόκαρε ο πορτιέρο του Αστέρα.
73΄ : Ο Μπακαλίδης με μπαλιά ακριβείας έβγαλε τον Γραβιά απέναντι στον Λαδά, ο νεαρός παίκτης σούταρε, αλλά ο πορτιέρο του Αστέρα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην αριστερή του γωνία.
74΄ : Ο Καρυδόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Παπαδημητρίου από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία του Κουτούμπα πέτυχε το 0-6.
78΄ : Ο Κολόκας ανέτρεψε τον Τσόφλιο και ο Αστέρας κέρδισε το πέναλτι. Ο Αναστασόπουλος εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, σούταρε δυνατά στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων για το 0-7.
80΄ : Ο Λυμπέρης έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Γκαϊδατζής που καραδοκούσε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά εξ  επαφής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-8.
90΄ : Ο Καρυδόπουλος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και δεξιά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 0-9.

Συνθέσεις Ομάδων

Μικτή Ευρυτανίας (Μάκης Χρυσικός) : Ρεσίτης(61΄ Κουτούμπας), Πασσάς(66΄ Χρυσαφόπουλος), Παχής(47΄ Νικολάου), Ντουφεκιάς(71΄ Αθανασόπουλος), Γενιτσαρόπουλος Κ., Ζαραβέλης(77΄ Αντωνίου), Γενιτσαρόπουλος Α.(44΄ Κολόκας), Καλύβας Τ.(55΄ Μάρκης), Μπακαλίδης, Κουρλός(71΄ Καρατσίκης), Καλύβας Κ.(66΄ Γραβιάς)

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης) : Μπαντής(31΄ Γεωργακόπουλος, 61΄ Λαδάς, 75΄ Κοντοπίδης), Τσαμπούρης(61΄ Λυμπέρης), Φορμίκα(61΄ Παπαδημητρίου), Αλβάρεζ(61΄ Μυρσίνιας), Μπαρτολίνι(77΄ Καστριτσέας), Ράγιος(61΄ Αναστασόπουλος), Ουσέρο(61΄ Καρυδόπουλος), Ναβάρο(61΄ Αδάμου, 78΄ Νικολίτσας), Έγκον(61΄ Ντινιωτάκης), Περόνε(61΄ Τσόφλιος), Σαραντόπουλος(31΄ Χουανίτο, 78΄ Γκαϊδατζής)

Διαιτητής : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος