Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Α.Δ. Ευρυτανίας-Παλαίμαχοι ΑΠΟΚ 1-0

Με σκορ 1-0 και νικητή την αστυνομική διεύθυνση Ευρυτανίας έληξε η φιλική αναμέτρηση. Η Α.Δ. επιβλήθηκε των παλαιμάχων του ΑΠΟΚ, χάρης σε τέρμα του Βασίλη Κολόκα.
Το φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα διεξήχθη την Τετάρτη 25/7 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα. Είχε διάρκεια 60 λεπτών (2 30λεπτα) και τον παρακολούθησαν λιγοστοί φίλαθλοι.
Η Α.Δ. Ευρυτανίας του Κώστα Λαθύρη, έχοντας μόλις 11 παίκτες στην διάθεση της κατάφερε να κερδίσει το ματς μέσα από αντεπιθέσεις. Έπαιξε με αμυντικούς προσανατολισμούς και έβγαινε στην επίθεση με ταχύτατες αντεπιθέσεις. Εμφανής ήταν η κούραση των ποδοσφαιριστών στην επανάληψη.
Οι Παλαίμαχοι του ΑΠΟΚ αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του Γιώργου Γαλανού. Απώλεσαν σωρεία ευκαιριών και δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος του σκορ. Μάλιστα είχαν και δυο δοκάρια με τον Πάνο Πασσά και έχασαν πολλές ευκαιρίες.

Διαιτητής ο Κατσάνος


Το φιλικό σφύριξε ο παλιός διαιτητής του συνδέσμου Ευρυτανίας Νίκος Κατσάνος. Ο κ. Κατσάνος τα τελευταία χρόνια διαμένει στην Αμερική και ήταν παλιά αστυνομικός στην Α.Δ. Ευρυτανίας. Βοηθούς δεν είχε.

Οδηγίες Γαλανού-Λαθύρη

 












Ο άλλοτε επιθετικός του ΑΠΟΚ Γιώργος Γαλανός καθοδήγησε την ομάδα των παλαιμάχων. Στο δεύτερο μέρος βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου και έδινε οδηγίες από τον πάγκο. Την Α.Δ. Ευρυτανίας παρέταξε για ακόμη μια φορά ο προπονητής Κώστας Λαθύρης.

Α΄ μέρος

Το γκολ της νίκης ο Βασίλης Κολόκας


Ο Βασίλης Κολόκας της Α.Δ. Ευρυτανίας μετά από όμορφο συνδυασμό του με τον Γιώργο Φύκα πέτυχε το γκολ της νίκης. Να θυμίσουμε ότι ο Κολόκας έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στα Ευρυτανικά γήπεδα με την φανέλα του Αίολου. Έκλεισε την καριέρα του στον Εύρυτο, ενώ το τελευταίο του δελτίο είναι στην ΑΕΚ.

Ανέβηκαν οι παλαίμαχοι
Μετά την ψυχρολουσία του γκολ που δέχτηκαν οι παλαίμαχοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και πίεσαν για την ισοφάριση. Είχαν και το δοκάρι σε απευθείας κόρνερ του Πάνου Πασσά.

Οι καλύτερες φάσεις
14΄ : Ο Κολόκας Β. ελίχτηκε από δεξιά, έπαιξε όμορφα το 1-2 με τον Φύκα, έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή σημάδεψε την δεξιά γωνία του Κόκκοτα και πέτυχε το μοναδικό τέρμα του φιλικού (1-0).
23΄ : Σουτ του Γαλανού από τα όρια της περιοχής απέκρουσε όμορφα με τα πόδια ο Μεριγκούνης.
24΄ : Ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μπισμπίκη, ο οποίος όταν τροφοδοτήθηκε ήταν σε θέση οφσάιντ.
26΄ : Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πασσά Π. από αριστερά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι έσκασε στο έδαφος και στην συνέχεια ο πορτιέρο της αστυνομίας μπλόκαρε. Οι παλαίμαχοι ισχυρίστηκαν ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή και ότι έπρεπε να καταμετρηθεί τέρμα υπέρ τους.
31΄ : Πλασέ του Φουρλιά από καλή θέση μάζεψε εύκολα στην γωνία του ο γκολκίπερ της αστυνομίας.

Β΄ μέρος

Πληθώρα ευκαιριών
Οι παλαίμαχοι του ΑΠΟΚ έχαναν την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια και δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Με αντεπιθέσεις η αστυνομία
Μέσα από αντεπιθέσεις προσπάθησε να απειλήσει η ομάδα της αστυνομίας, η οποία ήταν εμφανώς κουρασμένη. Η έλλειψη αλλαγών επέφερε κόπωση στους ποδοσφαιριστές.

2ο δοκάρι ο Π.Πασσάς


Λίγα λεπτά πριν το τέλος ο 19χρος Πάνος Πασσάς, που αγωνίστηκε με του παλαίμαχους είχε δοκάρι ξανά, αυτή την φορά σε σουτ εκτός περιοχής.

Οι καλύτερες φάσεις
39΄ : Πλασέ του Κολόκα Β. εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
45΄ : Ο Ανδρεάκης τροφοδότησε τον Σερπάνο, ο οποίος πλάσαρε διαγώνια λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Μεριγκούνη.
48΄ : Ο Ανδρεάκης σέντραρε από αριστερά, ο Σερπάνος πλάσαρε εξ επαφής τον Μεριγκούνη, που απέκρουσε και στην επαναφορά μετά από κόντρα ο Μπάρλας σκόραρε. Ο Κατσάνος ακύρωσε το γκολ, υποδεικνύοντας τον Μπάρλα σε θέση οφσάιντ.
52΄ : Ο Ανδρεάκης σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Σερπάνου από καλή θέση κατέληξε πάνω από την εστία της Α.Δ. .
57΄ : Ο Κολόκας Σ. έδωσε στον Κολόκα Β., που σούταρε από τα όρια της περιοχής, με τον Κόκκοτα να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
59΄ : Δυνατό σουτ του Πασσά Π. εκτός περιοχής χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Αστυνομίας.

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Δ. Ευρυτανίας (Κώστας Λαθύρης) : Μεριγκούνης, Κολόκας Σ., Κωνσταντόπουλος, Φύκας, Τσιόβολος, Καρανταλής, Κατής, Ανδρεάκης Σπ., Μπισμπίκης, Κολόκας Β.

Παλαίμαχοι ΑΠΟΚ (Γιώργος Γαλανός) : Κόκκοτας, Ξαγάρας, Ανδρεάκης Σπ., Πασσάς Π., Σερπάνος, Φουρλιάς, Γαλανός Γ., Πασσάς Κ., Κοκοτίνης, Τσούκας, Ζαχαράκης Ι.
Αγωνίστηκαν και οι : Κατσαδούρος, Μπάρλας, Ζαλοκώστας.

Διαιτητής : Νίκος Κατσάνος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)















 



Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος