Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Πίου-Πίου-Ουράνιε 4-6

Ανώτεροι από τον αντίπαλο τους και αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο οι Ουράνιε πήραν το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό, επικρατώντας με 6-4 των Πίου-Πίου.
Ο πρώτος ημιτελικός πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20/7 και άρχισε στις 20:30. Ήταν στα πλαίσια του τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup.
Οι Ουράνιε ήταν αρκετά αποτελεσματικοί στο πρώτο 20λεπτο, βγάζοντας αρκετούς όμορφους συνδυασμούς. «Καθάρισαν» την πρόκριση από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, στο οποίο σκόραραν 5 συνολικά φορές. Απόντες ήταν από τους νικητές ο Κώστας (Ν) Σιταράς και ο Ηρακλής Καρατσίκης. Στον τελικό οι «πορτοκαλί» θα κοντραριστούν με το Heaven.
Οι Πίου-Πίου δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλή ημέρα, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η απουσία του πορτιέρο Γιώργο Καλύβα. Επιθετικά οι «κίτρινοι» προσπάθησαν στην επανάληψη, αλλά πλέον ήταν αργά. Στον μικρό τελικό παίζουν την Κυριακή απέναντι στο Friends για την κατάληψη της τρίτης θέσης. Από τον πάγκο παρακολούθησε τις προσπάθειες των συμπαιχτών του ο ιατρός Γιώργος Σαλαγιάννης.

Πρώτο ματς Σώμαλη


Ο Στέλιος Σώμαλης σφύριξε για πρώτη φορά παιχνίδι του τουρνουά μετά την απουσία του Ηλία Γαλάνη. Ο άλλος διαιτητής ήταν ο Βασίλης Λάμπρου.

Χατ-τρικ ο «Κούμου»


Κορυφαίος των Ουράνιε ήταν ο Κώστας Μπόνιας. Ο αρχηγός των «πορτοκαλί» πέτυχε τρία τέρματα, αγωνιζόμενος μάλιστα ως τελευταίος αμυντικός. Δυο γκολ σημείωσε ο Νίκος Νικολάου, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 12 τέρματα. Το πρώτο του γκολ πέτυχε ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, παίζοντας στην επίθεση.

Δυο κίτρινες
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπόνιας έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που τιμωρήθηκε με δυο κίτρινες κάρτες στον ίδιο αγώνα. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκε στην επανάληψη ο Κώστας (Χ) Σιταράς.



Κανείς δυο γκολ 


Από πλευράς ηττημένων από ένα γκολ πέτυχαν οι: Αλέκος Οικονόμου, Βασίλης Ντότσικας, Κοσμάς Τσιαμάκης και Πάνος Αρβανίτης.

Άνετο προβάδισμα


Οι πολύ καλύτεροι Ουράνιε έβγαλαν τους αυτοματισμούς τους στο γήπεδο, προηγήθηκαν 0-2 και στην συνέχεια μετά την μείωση του Οικονόμου έφτασαν το σκορ στο 1-5. Ο Ντότσικας μείωσε σε 2-5 (Σκορ Ημιχρόνου). Ξεχώρισε το γκολ του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου, ύστερα από ένα γρήγορο 1-2 με τον Πάνο Σιαλμά, ενώ ένα εξαιρετικό γκολ με μακρινό σουτ σκόραρε ο κορυφαίος Μπόνιας.

Εκπρόθεσμες προσπάθειες
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν το σκορ στο 2-6, «σφραγίζοντας» την νίκη τους. Έπαιξαν στην συνέχεια έξυπνα, με τακτική και δεν χρειάστηκε να κυνηγήσουν και άλλο γκολ. Οι Πίου-Πίου πίεσαν, ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της επανάληψης και μείωσαν σε 4-6.
Δυο ασίστ έκανε ο Βασίλης Λέντζος, προερχόμενος από τον πάγκο.

Σκόρερ ο γκολκίπερ(!) 


Ο Κοσμάς Τσιαμάκης έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας, που σκοράρει στο τουρνουά. Με ένα μακρινό χαμηλό σουτ περίπου από το ύψος του κέντρου νίκησε τον Περικλή Πλακιά.

Πρώτο εύστοχο πέναλτι 


Ο Πάνος Αρβανίτης έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που σκοράρει ένα εύστοχο πέναλτι στην διάρκεια ενός 40λεπτου.


Σκορ Ημιχρόνου: 2-5
Τελικό Σκορ: 4-6

Συνθέσεις Ομάδων

Πίου-Πίου (Γιάννης Φλωράκης): Τσιαμάκης 1, Οικονόμου 1, Τσιλιμέκης Δ., Σταμούλης, Φλωράκης(Τριανταφύλλου, Ντότσικας 1, Αρβανίτης 1)

Ουράνιε (Κώστας Μπόνιας): Πλακιάς, Μπόνιας 3, Νικολάου 2, Σιαλμάς, Τριανταφυλλόπουλος 1(Σιταράς Κ. του Χ., Λέντζος, Γραβιάς)

Διαιτητές: Βασίλης Λάμπρου & Στέλιος Σώμαλης











Ρεπορτάζ : Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος