Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ήρθε η πρωταθλήτρια του 5ου Ομίλου Κασσιώπη

Μπορεί ο Α.Ο. Κέρκυρας να αναχώρησε, ωστόσο τον διαδέχτηκε στο Καρπενήσι ο Α.Ο. Κασσιώπης. Πρόκειται για την δεύτερη επαγγελματική ομάδα του νησιού και την πρώτη της Football League 2, που πραγματοποιεί προετοιμασία στην περιοχή. Οι νησιώτες κατέφτασαν την Κυριακή 29/7 και θα παραμείνουν έως τις 13 Αυγούστου.
Έχουν «καταλύσει» στο Δρυάς Resort και η πρώτη προπόνηση έγινε στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου (Βοηθητικό γήπεδο). Η ομάδα του Ρομπέρτο Μπολάνο κέρδισε την άνοδο, κατακτώντας την πρωτιά στον 5ο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος και θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στις επαγγελματικές κατηγορίες. Η Κασσιώπη έχει κάνει προσεγμένες και αξιόλογες μεταγραφικές κινήσεις, ενώ δώδεκα συνολικά ποδοσφαιριστές συνεχίζουν από το περυσινό ρόστερ. Αρχηγός αποστολής είναι ο τέως άσος του Α.Σ. Λαμίας Γιώργος Προβατάς, που είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του «νεοφώτιστου» συλλόγου.
Ο ΑΟΚ θα αντιμετωπίσει σε φιλικά στην πόλη μας τον Πλατανιά (1/8, 18:00, αθλητικό κέντρο Καρπενησίου) και την μικτή της ΕΠΣ Ευρυτανίας (4/8), ενώ αναζητείται άλλος ένας αντίπαλος.

Και πέρυσι Καρπενήσι
Οι Κερκυραίοι προετοιμάστηκαν στο Καρπενήσι ως ομάδα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά πέρυσι. Είχαν διαμείνει στην πόλη μας το διάστημα 6-13 Αυγούστου, κερδίζοντας με 2-0 σε φιλικά τον ΑΠΟΚ και την Μυρίκη.

Δυνατή αποστολή 


Η Κασσιώπη αναχώρησε από το νησί το πρωί της Κυριακής 29/9 στις 07:30. Το τεχνικό τιμ που βρίσκεται στο Καρπενήσι αποτελείται από τους: Ρομπέρτο Μπολάνο (Προπονητής), Φίλιππο Τάντη (Βοηθός Προπονητή), Δημήτρη Παπαδόπουλο (Γυμναστής), Χρήστο Βάσσαλο (Προπονητής Τερματοφυλάκων), Ευγένιο Κουλούρη (Φυσιοθεραπευτής), Γιάννης Ηλίας και Σπύρος Κρεμυδάς (Φροντιστές).
Οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην προετοιμασία είναι οι 27 ακόλουθοι: Φάνης Φούκης, Γιώργος Γραμματικόπουλος, Βασίλης Πετρόγιαννης, Αλέξης Βιτουλαδίτης, Ιωσήφ Ζάχος, Ιουλιανός Πελάης, Γιάννης Σφακιανάκης, Νίκος Κονισπολιάτης, Προκόπης Πάγκαλης, Γιώργος Ανυφαντής, Σπύρος Μεσημέρης, Παναγιώτης Τσούκλης, Γιάννης Κόκκινος, Δημήτρης Μητρογιάννης, Σωτήρης Τσάτσος, Φαρούκ Αμπού Ελ Έλα, Βαγγέλης Αδάμος, Νίκος Ρεκλείτης, Μάρκ Ρόμπερς, Χρήστος Καραγιάννης, Νίκος Γυφτοκώστας, Λάζαρος Θεοδωρέλης, Δημήτρης Γκίνης και οι υπό δοκιμή: Σταύρος Παναγιώτου(Από τον Εθνικό Φιλιππιάδας), Δημήτρης Ίσσερης(Από τον Ατρόμητο Στρογγυλής), Δημήτρης Γκαντδιάς και Θωμάς Παπανδρέου(Από την Δήμητρα Τρικάλων)
Από την διοίκηση την ομάδα συνοδεύουν οι: Χάρης Κουτσούρης (Πρόεδρος), Άρης Μεσημέρης (Γενικός Αρχηγός, Φώτο), Γιώργος Προβατάς (Τεχνικός Διευθυντής) και Άκης Βάρελης (Υπεύθυνος Ασφαλείας).

Χωρίς Φαν Ντάικ
Απών από την προετοιμασία του Καρπενησίου είναι ο Ολλανδός αμυντικός Ράιν Φαν Ντάικ, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του λόγω οικογενειακού προβλήματος.

Τεχνικός διευθυντής ο Προβατάς!














Ο Γιώργος Προβατάς (Είχε παρακολουθήσει και πέρυσι την προετοιμασία της ομάδας στο Καρπενήσι) είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Κερκυραϊκού συλλόγου. Ο Προβατάς είναι 36 ετών και «κρέμασε» πέρυσι τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στον Α.Σ. Λαμία και στο πρωτάθλημα της Α1΄ ΕΠΣΦ. Αν και κεντρικός αμυντικός σκόραρε περίπου 15 τέρματα και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και MVP. Έχει αγωνιστεί επίσης στον ΠΑΣ Καββαλουρίου, στην Ολυμπιάδα Καρουσάδων, στον Α.Ο. Κέρκυρα, στον Αθηναϊκό, στο Αιγάλεω, στην Αγία Παρασκευή, στην Προοδευτική, στον Φωστήρα, στον Βύζαντα Μεγάρων και στον Άγιο Ιερόθεο. Πανηγύρισε δυο πρωταθλήματα Β΄ Εθνικής(Με Αιγάλεω και Κέρκυρα), δυο πρωταθλήματα Δ΄ Εθνικής (Με Φωστήρα και Αγία Παρασκευή) και τρία κύπελλα Αθηνών(Δυο με τον Φωστήρα και ένα με την Αγία Παρασκευή).

Άνοδος για δυο πόντους
Με διαφορά δυο βαθμών η Κασσιώπη έκοψε πρώτη τον νήμα στον 5ο Όμιλο της Δ΄ Εθνικής. Συγκέντρωσε 57 πόντους έναντι 55 του Α.Ο. Τρίκαλα, ενώ ακολούθησαν Εθνικός Φιλλιπιάδας, Α.Ε. Μεσολογγίου και Φιλοθέη Άρτας.


Ανανέωσε ο Μπολάνο


Ο Ρομπέρτο Μπολάνο θα είναι ο τεχνικός της Κασσιώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Γεννήθηκε στις 27/11/1971. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Χιμάρα, που είναι ο τόπος καταγωγής του. Στην Ελλάδα «πρωτοσυστήθηκε» το 1990 με την φανέλα του Θεσπρωτού Ηγουμενίτσας. Αγωνίστηκε επίσης στον Α.Ο. Κέρκυρας, στον Ολυμπιακό Βόλου, στον Εθνικό Αστέρα, στην Νίκη Βόλου, στην Α.Ε. Φαιάκων και στον Κρόνο Αργυράδων. Το διάστημα 2007-2009 ήταν προπονητής-παίχτης στην Βολίδα Κάτω Γαρούνας, ενώ το 2009-2010 συνέχισε μόνο ως προπονητής. Από τις 9/5/2011 είναι προπονητής της Κασσιώπης.
Αντιμετώπισε τον ΑΠΟΚ ως προπονητής-παίχτης της Βολίδας στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας το 2009, στον προημιτελικό της Άρτας (5-1 υπέρ των Κερκυραίων).
Συνεχίζει ως γενικός αρχηγός ο Άρης Μεσημέρης.

Τεχνικό Επιτελείο
Προπονητής
Ρομπέρτο Μπολάνο
Βοηθός Προπονητή
Φίλιππος Τάντης
Προπονητής Τερματοφυλάκων
Χρήστος Βάσσαλος
Γυμναστής
Δημήτρης Παπαδόπουλος

* Φροντιστές είναι οι: Γιάννης Ηλίας και Σπύρος Κρεμύδας.

Οι μεταγραφές


Ποδοσφαιριστής
Θέση
Ηλικία
Προηγ. Ομάδα
Δημήτρης Γκίνης
Τερματοφύλακας
19
Όλυμπος Κέρκυρας
Δημήτρης Μητρογιάννης
Τερματοφύλακας
33
Βύζας Μεγάρων
Λάζαρος Θεοδωρέλης
Αμυντικός
30
Παναχαϊκή
Μάρκ Ρόμπερς
Αμυντικός
20
F.C. Oss
Ράιαν Φαν Ντάικ
Αμυντικός
22
F.C. Oss
Βαγγέλης Αδάμου
Μέσος
19
Διγενής Αρτεσιανού
Νίκος Γυφτοκώστας
Μέσος
20
Εθνικός Φιλιππιάδας
Σωτήρης Τσάτσος
Μέσος
34
Τρίκαλα
Νίκος Ρεκλείτης
Μέσος
19
Kooger Football Club
Φαρούκ Αμπού Ελ Ελά
Επιθετικός
32
Βύζας Μεγάρων
Γιάννης Κόκκινος
Επιθετικός
28
Τρίκαλα
Χρήστος Καραγιάννης
Επιθετικός
28
Αναγέννηση Επανομής

Οι αποχωρήσεις


Ποδοσφαιριστής
Θέση
Αρσένης Αβραμιώτης
Τερματοφύλακας
Σπύρος Σώκαλης
Τερματοφύλακας
Νίκος Ανδριώτης
Αμυντικός
Σπύρος Αυλωνίτης
Αμυντικός
Βαγγέλης Βρακκάς
Αμυντικός
Κόστας Κονόμης
Αμυντικός
Μιχάλης Κονισπολιάτης
Αμυντικός
Σπύρος Κροκίδης
Αμυντικός
Χρήστος Κομηνός
Αμυντικός
Μπεν Γκούντμαν
Μέσος
Φίλιππος Κουτσούρης
Μέσος
Γιώργος Σκολαρίκης
Μέσος
Σταμάτης Πολίτης
Μέσος
Γρηγόρης Στρατηγός
Μέσος
Κώστας Γκερέκος
Μέσος
Βασίλης Τσενεμπής
Επιθετικός
Σταύρος Βουγιούκας
Επιθετικός
Γιώργος Βλάχος
Επιθετικός
Ποδοσφαιριστές, που παρέμειναν

Ποδοσφαιριστής
Θέση
Ιωσήφ Ζάχος
Τερματοφύλακας
Γιάννης Σφακιανάκης
Αμυντικός
Σπύρος Μεσημέρης
Αμυντικός
Αλέξης Βιτουλαδίτης
Αμυντικός
Νίκος Κονισπολιάτης
Μέσος
Γιώργος Ανυφαντής
Μέσος
Προκόπης Πάγκαλης
Μέσος
Φάνης Φούκης
Μέσος
Βασίλης Πετρογιάννης
Μέσος
Ιουλιανός Πελάης
Επιθετικός
Παναγιώτης Τσούκλης
Επιθετικός
Γιώργος Γραμματικόπουλος
Επιθετικός

Στο ρόστερ ο Κόκκινος


Ο 28χρονος επιθετικός Γιάννης Κόκκινος εντάχτηκε την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο στην Κασσιώπη. Έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές τις Ευρυτανικές ομάδες στην Δ΄ Εθνική. Ξεκίνησε από την Δήμητρα Γιάννουλης, συνέχισε στον Απόλλωνα Λάρισας (2002-2008), στον Τύρναβο (2009-2010), στον Πυργετό (2010-2011) και στα Τρίκαλα (2011-2012). Έχει αναδειχτεί 3 φορές πρώτος σκόρερ του 4ου ομίλου και 1 του 5ου ομίλου!.

Το προφίλ της Κασσιώπης


Έτος Ίδρυσης: 1984
Χρώματα: Μπλε-Άσπρο
Πρόεδρος: Χάρης Κουτσούρης

























Χρήση Φωτογραφίας: www.corfucorner.gr
Επιμέλεια & Φωτογραφίες από την προπόνηση: Δημήτρης Κολλημένος