Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Στο Καρπενήσι Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας!

Μια σημαντική διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στο Καρπενήσι. Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας για τις κατηγορίες παίδων-κορασίδων και εφήβων-νεανίδων, που θα γίνει στην πόλη μας το διάστημα 13-15 Ιουλίου.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, με την συνεργασία του Δήμου Καρπενησίου, και του ΟΠΠΑ του Δήμου Καρπενησίου.

Η προκήρυξη από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.
Α) Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης: Εθνική οδός Λαμίας – Καρπενησίου: Εκκίνηση περιοχή πρώην ΔΑΒΙΕ με κατεύθυνση προς Λαμία – 1η διασταύρωση για Άγιο Νικόλαο (Αθλ. Κέντρο) - Λεύκα - αναστροφή στην 2η διασταύρωση για Άγιο Νικόλαο – διασταύρωση για Καρπενήσι – διασταύρωση για Καλλιθέα - αναστροφή στην διασταύρωση για Προυσό – Τερματισμός στην περιοχή πρώην ΔΑΒΙΕ (τερματισμός με κατεύθυνση προς Λαμία).
• Παίδες, Νεανίδες και Κορασίδες : 1 στροφή = 13,4 χλμ.
• Έφηβοι : 2 στροφές = 26,8 χλμ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πρόσβαση προς την περιοχή εκκίνησης θα γίνεται δια μέσου της οδού Κωνσταντίνου Καβάφη η οποία καταλήγει στην διασταύρωση για Προυσό. Β) Αγώνας Αντοχής: Παίδων, Νεανίδων και Κορασίδων: ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ – ΔΙΑΣΤ. ΕΘΝ.ΟΔΟΥ ΛΑΜΙΑΣ/ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ – 1η ΔΙΑΣΤ. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΘΛ.ΚΕΝΤΡΟ) – 2η ΔΙΑΣΤ. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ - 3η ΔΙΑΣΤ. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΔΙΑΣΤ. ΚΡΙΚΕΛΟ / ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝ.ΟΔΟΣ – ΠΡΟΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΔΙΑΣΤ. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΣΙΡΚΟΥΙ = 8,9 ΧΛΜ
• Παίδες: 8 στροφές = 71,2 χλμ.
• Νεανίδες: 6 στροφές = 53,4 χλμ.
• Κορασίδες: 5 στροφές = 44,5 χλμ.

Εφήβων: ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ – ΔΙΑΣΤ. ΕΘΝ.ΟΔΟΥ ΛΑΜΙΑΣ/ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ – 1η ΔΙΑΣΤ. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΘΛ.ΚΕΝΤΡΟ) – 2η ΔΙΑΣΤ. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ – 3η ΔΙΑΣΤ. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΔΙΑΣΤ. ΚΡΙΚΕΛΟ / ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝ.ΟΔΟΣ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΝΕΛ – ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥΝΕΛ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΔΙΑΣΤ. ΠΡΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΠΡΟΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΔΙΑΣΤ. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΣΙΡΚΟΥΙ = 17,3 ΧΛΜ Στην τελευταία στροφή για τον τερματισμό, ακολουθούμε την διαδρομή: ΔΙΑΣΤ. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΟΔΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ – ΟΔΟΣ ΖΗΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ. Μήκος διαδρομής = 3,5 χλμ.
• Έφηβοι: 6 στροφές + 3,5 χλμ = 107,9 χλμ.

1.4 Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία δρόμου.

1.5 Ειδικοί Κανονισμοί αγώνα:

1.5.1 Κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο.Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό ποδηλατών.

1.5.2 Το σωματείο του ποδηλάτη/τισσας που δεν θα εμφανιστεί να αγωνιστεί ενώ έχει δηλωθεί, θα τιμωρείται με πρόστιμο 50€ (ανά ποδηλάτη/τισσα).

1.5.3 Το ανάπτυγμα των ποδηλάτων περιορίζεται σε 7,93μ. για τους Έφηβους και τις Νεανίδες και σε 7,01μ. για τους Παίδες και τις Κορασίδες. Τα παραπάνω αναπτύγματα θα διαμορφώνονται με «τελικά» γρανάζια και όχι με ρυθμιζόμενα.

1.5.4 Κατατάξεις στα αγωνίσματα αντοχής. Ποδηλάτες / τισσες που κλείνονται στροφή, θα πρέπει να αποχωρούν αμέσως από τον αγώνα. Θα παίρνουν κατάταξη ανά κατηγορία μετά από την:

4η στροφή για την κατηγορία Παίδων. 3η στροφή για την κατηγορία Νεανίδων. 2η στροφή για την κατηγορία Κορασίδων και 3η στροφή για την κατηγορία Εφήβων.

1.5.5 Σε όλα τα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις δηλωμένες εμφανίσεις των σωματείων τους.

1.6 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ
1.6.1 Στους αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης, ποδηλάτες που καθυστερούν αδικαιολόγητα να προσέλθουν στην εκκίνηση θα αποκλείονται του αγώνα. Αρμόδιοι γι αυτό είναι ο Αλυτάρχης και ο Αφέτης του αγώνα. Ο χρόνος κάθε ποδηλάτη που παρουσιάζεται με καθυστέρηση στην εκκίνηση, για λόγους ανωτέρας βίας αναγνωρισμένους από τους Κομισάριους (πχ ανεγνωρισμένο μηχανικό πρόβλημα) θα μετράται από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησής του και θα δίνεται υποχρεωτικά από στάση από το σημείο που ορίζεται για αυτό το λόγο. Στην περίπτωση αυτή ο ποδηλάτης θα αφήνεται να φύγει στο μεσοδιάστημα μεταξύ δύο άλλων ποδηλατών.

1.6.2 Απαγορεύεται ή χρήση οποιουδήποτε συστήματος ράδιο-επικοινωνίας και πληροφόρησης σε όλους τους αγώνες του Εθνικού Καλανταριού (Εθνικά και Τοπικά Πρωταθλήματα, Διασυλλογικούς κλπ). Να σημειωθεί ότι οι ποδηλάτες απαγορεύεται να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο ενώ αγωνίζονται.

1.6.3 Στους αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης και ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών κάθε Σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι 2 αυτοκίνητα συνοδείας. Στους αγώνες αντοχής κάθε Σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο 1 αυτοκίνητο συνοδείας μέσα στο αντίστοιχο σιρκουί.

1.7 Αγωνίσματα - Πρόγραμμα:

Παρασκευή 13.07.2012
10.30 12.30
Επικύρωση Συμμετοχών – Έλεγχος δελτίων - Διανομή αριθμών - ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ.
13.00
Τεχνικό Συνέδριο των Αρχηγών των Ομάδων - ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ.
16.30 19.30
Ατομική Χρονομέτρηση Παίδων, Νεανίδων, Κορασίδων και Εφήβων.
19.45
Απονομές Επάθλων.
Σάββατο 14.07.2012
16.00 17.30
Αγώνας Αντοχής Νεανίδων και Κορασίδων.
17.30 19.30
Αγώνας Αντοχής Παίδων.
19.45
Απονομές Επάθλων.
Κυριακή 15.07.2012
09.00 12.30
Αγώνας Δρόμου Αντοχής Εφήβων.
12.45
Απονομή Επάθλων.


1.8 Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία θα λειτουργήσει σε αίθουσα της ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ την Παρασκευή 13.07.2012, από τις 10:30 σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα.

1.9 Δηλώσεις Συμμετοχής:

1.9.1 Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ πρέπει να αποσταλεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 και ώρα 14.30, στο Fax 210-6859739, η στο e-mail eopbike@otenet.gr της Ε.Ο.Ποδηλασίας, στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής.

1.9.2 Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, και το έτος γέννησης του ποδηλάτη/τισσας. Επίσης θα αναφέρεται και ο εκπρόσωπος (συνοδός, αρχηγός) κάθε σωματείου για κάθε κατηγορία.

1.9.3 Σωματείο, που δεν συμπληρώσει την επίσημη φόρμα συμμετοχής των αγώνων θα αποκλείεται των αγώνων.

1.9.4 ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην Ατομική χρονομέτρηση να δηλώνεται η επιθυμητή σειρά εκκίνησης.

1.10 Τεχνικό Συνέδριο: Παρασκευή 13.07.2012 και ώρα 13.00 σε αίθουσα της ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ. Η παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων είναι υποχρεωτική.

1.11 Έπαθλα:
1.11.1 Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές ή νικήτριες κάθε κατηγορίας, κάθε αγωνίσματος.

1.11.2 Στον Πρωταθλητή Ελλάδος κάθε αγωνίσματος, κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος.

1.12 Απονομές Επάθλων: Όπως ορίζονται από το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες/τισσες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

1.13 Το πρόγραμμα αγώνων μπορεί να τροποποιηθεί στο Τεχνικό Συνέδριο, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα (πχ. ματαίωση αγωνισμάτων, σύμπτυξη κατηγοριών κλπ.). Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο Αλυτάρχης του αγώνα και ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής.

2.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 
2.1 H E.O.Ποδηλασίας εξασφάλισε την παρακάτω προσφορά του Δήμου Καρπενησίου, στους συμμετέχοντες αθλητές, αθλήτριες και συνοδούς των σωματείων: Διαμονή και διατροφή από το μεσημέρι της Παρασκευής 13/07 έως και το μεσημέρι της Κυριακής 15/07 στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας Καρπενησίου (κοιτώνες και εστιατόριο). Η παροχή της ανωτέρω διαμονής και διατροφής θα γίνεται σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό των αθλητών/αθλητριών που θα έχει κάθε Σωματείο (ανάλογα με τον τελικό αριθμό αθλητών που θα πάρουν εκκίνηση) ως εξής: Θα καλύπτεται 1 συνοδός ανά 4 αθλητές/αθλήτριες. Πέραν των ανωτέρω, κάθε σωματείο θα καλύπτει με δικά του έξοδα και δικές του συνεννοήσεις ότι επιπλέον προσωπικό επιθυμεί να φέρει για τους αγώνες. Λόγω του ότι βάσει των Δηλώσεων Συμμετοχής, θα υπολογισθούν τα δωμάτια και όλα τα γεύματα και δείπνα, ώστε οι υπεύθυνοι της Μαθητικής Εστίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και προμήθειες, οι Δηλώσεις αυτές, μετά την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 και ώρα 14.30, θα θεωρούνται τελικές. Μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας υποβολής δεν θα γίνεται δεκτή καμία μεταβολή. Η διαχείριση της διαμονής και διατροφής θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας Καρπενησίου (κοιτώνες και εστιατόριο), από τους υπεύθυνους που θα ορισθούν από την Ε.Ο.Ποδηλασίας. 4
Για τον λόγο αυτό στην Δήλωση Συμμετοχής στη στήλη ‘’ΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ’’ θα πρέπει να συμπληρωθεί ‘’ΝΑΙ’’ για τους αθλητές/τριες και συνοδούς που θα χρειαστεί να διανυκτερεύσουν. Επισημαίνεται στα σωματεία ότι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους πετσέτες προσώπου και μπάνιου, μιας και η Εστία δεν έχει δυνατότητα τέτοιας παροχής. 2.2 Στα σωματεία της Κρήτης, Ρόδου, Μυτιλήνης, Κέρκυρας, θα πληρωθούν για κάθε αθλητή – συνοδό το εισιτήριο F/B σε τετράκλινη καμπίνα (ένας συνοδός ανά τέσσερις αθλητές), ως εξής: ΧΑΝΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 80 ευρώ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 80 -//- ΡΟΔΟ: 100 -//-

2.3 Στα σωματεία των περιοχών που απέχουν 100 χλμ. και πάνω, από το Καρπενήσι, θα δοθούν 0,20 ευρώ ανά χλμ. για καύσιμα αυτοκινήτου, καθώς και τα διόδια (ένα αυτοκίνητο ανά τέσσερα άτομα) με την προσκόμιση των αντίστοιχων αποδείξεων.

2.4 Στα σωματεία με έδρα τα νησιά, θα δοθούν 120 ευρώ για το ναύλο του αυτοκινήτου, για μέχρι 4 αθλητές και 180 ευρώ για περισσότερους από 4 αθλητές, με την προϋπόθεση ένας τουλάχιστον αθλητής-τρια να έχει μπει στα όρια.

2.5 Σε όλα τα σωματεία θα δοθούν από 50 ευρώ για καύσιμα των αγώνων.

2.6 Τα ποσά των παραγράφων 2.2, 2.3 και 2.4 θα δοθούν για τους ποδηλάτες/τισσες οι οποίοι θα μπουν στο όριο χρόνου, ενός από τα δύο αγωνίσματα, ως εξής: α) Στην ατομική χρονομέτρηση: +10% του πρώτου ποδηλάτη/τισσας. β) Στο αγώνισμα αντοχής: - στους 12 πρώτους έφηβους της κατάταξης - στους 20 πρώτους παίδες της κατάταξης - στις 6 πρώτες νεανίδες και κορασίδες της κατάταξης. Τα ποσά αυτά θα δοθούν στους παραπάνω εφ’οσον διανύσουν ολόκληρη την απόσταση (δεν κλειστούν στροφή).

2.7 Για το ποσό που δικαιούνται, βάση των παραπάνω, τα σωματεία θα πρέπει να καταθέσουν γραμμάτιο είσπραξης, εντός 5 ημερών το αργότερο.