Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Εγκώμια για Γκιώνη-Κρεάνγκα από τους ξένους αθλητές

Με τα καλύτερα λόγια μιλούν οι Σέρβοι και οι Αιγύπτιοι αθλητές για τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον Παναγιώτη Γκιώνη, που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Παραχώρησαν δηλώσεις στο επίσημο site της ομοσπονδίας της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Ο Σέρβος Μάρκο Γέφτοβιτς τόνισε: «Για τον Κρεάνγκα θα έλεγα ότι είναι απρόβλεπτος. Αν νιώθει και αποδίδει καλά  μπορείς να περιμένεις τα πάντα απ' αυτόν. Μην ξεχνάμε ότι πέρσι κατέκτησε το Ευρωπαϊκό ΤΟΠ 12. Για τον Γκιώνη τρέφω μεγάλο σεβασμό. Για μένα είναι εξαιρετικός παίκτης κι αν έχει λίγη τύχη και βρεθεί με αντιπάλους, που δεν αποδίδουν τόσο καλά απέναντι στην άμυνα, μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως έχει δείξει στο κοντινό παρελθόν. Συνεπώς πιστεύω και για τους δύο ότι αν ευνοηθούν κι από την κλήρωση μπορούν να προχωρήσουν αρκετούς γύρους και γιατί όχι να πανηγυρίσετε ένα μετάλλιο!».
Ο Αιγύπτιος Λασίν Ελ Σαιντ είπε: «Παίζει ρόλο η κλήρωση κατ' αρχήν. Θεωρώ ότι ο Κρεάνγκα έχει τη δυνατότητα να μπει στα προημιτελικά, αλλά και ο Γκιώνης μπορεί να κάνει ανάλογη πορεία. Είναι παίκτης που μπορεί να νικήσει όλους τους Ευρωπαίους αθλητές.  Μίνιμουμ βλέπω να μπαίνει στους «16» ο Γκιώνης αλλά επαναλαμβάνω ότι θα μετρήσει και η κλήρωση. Προετοιμάζονται σκληρά, είναι καλοί επαγγελματίες και πολύ συγκεντρωμένοι στον στόχο τους. Πιστεύω ότι μπορούν να προχωρήσουν πολύ στο αγώνισμα. Ο Κρεάνγκα παραμένει ιδιαίτερα επικίνδυνος ακόμα και σε αυτή την ηλικία. Είναι πολύ δύσκολο για μετάλλιο, αλλά μπορεί να συμβεί. Στην επιτραπέζια αντισφαίριση τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο από πριν. Ελπίζω να πάνε καλά και τους το εύχομαι. Το καλοκαίρι του 2003 είχα έρθει ξανά σε καμπ στην Ελλάδα, στο Λουτράκι τότε. Καλά ήταν και τότε, όμως στο Καρπενήσι είναι καλύτερα και τα έχεις όλα δίπλα σου, στον ίδιο χώρο».
Ο συμπατριώτης του Ελ Σαίντ Αχμέτ Σαλέχ δήλωσε για τις εγκαταστάσεις: «Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα για συγκέντρωση προετοιμασίας, η πρώτη ήταν το 2003 στο Λουτράκι. Είναι θαυμάσιες οι συνθήκες στο Καρπενήσι και μας αρέσει πολύ η εμπειρία. Τα πάντα είναι έτοιμα την ώρα που πρέπει, το φαγητό είναι υπέροχο και γενικά όλοι οι υπεύθυνοι μας σέβονται πολύ. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι οι αθλητές είναι πολύ υψηλού επιπέδου και πολύ επαγγελματίες. Τις δύο πρώτες ημέρες δεν μπορέσαμε να παίξουμε καλά λόγω του υψόμετρου.»

Πηγή: http://www.httf.gr