Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Φινάλε στο επιτυχημένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τους αγώνες αντοχής εφήβων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων που έγινε στο Καρπενήσ ι(13-15 Ιουλίου). Πρόκειται για μια διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ), σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου και τον ΟΠΠΑΔΗΚ.
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν από τις 9 έως τις 12:30 οι αγώνες δρόμου αντοχής των εφήβων και στις 12:45 έγιναν οι απονομές των επάθλων στους τρεις πρώτους από τον αντιδήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη.
Οι αντίστοιχοι αγώνες για τις άλλες τρεις κατηγορίες, είχαν γίνει το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ την Παρασκευή διεξήχθησαν οι αγώνες ατομικής χρονομέτρησης και για τις τέσσερις κατηγορίες.
Οι έφηβοι ποδηλάτες ξεκίνησαν την διαδρομή τους από το αθλητικό κέντρο, ακολούθησαν την 1η διασταύρωση (Άγιος Νικόλαος), την 2η διασταύρωση (Άγιος Νικόλαος), την 3η διασταύρωση (Άγιος Νικόλαος-Διασταύρωση Κρίκελλο), παλαιά Εθνική Οδός, είσοδος τούνελ, έξοδος τούνελ, διασταύρωση προς Καρπενήσι, προς Άγιο Νικόλαο, Άγιο Νικόλαο, διασταύρωση αθλητικού κέντρου, κάνοντας ένα σιρκουί 17,3 χιλιομέτρων Στην τελευταία στροφή για τον τερματισμό οι αθλητές ακολούθησαν την διαδρομή 3,5 χιλιομέτρων: διασταύρωση αθλητικό κέντρο, οδός Αριστοτέλους, οδός Ζηνοπούλου και τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου.
Για την άψογη διοργάνωση φρόντισαν ο Δήμος Καρπενησίου, η Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας, η μαθητική εστία, στην οποία διέμειναν οι αποστολές, το νοσοκομείο Καρπενησίου και το ΕΚΑΒ Καρπενησίου.
Οι αγώνες αφιερώθηκαν στην μνήμη της αδικοχαμένης αθλήτριας Αγγελικής Κουτσονικολή, εξου και τα μαύρα περιβραχιόνια. Στόχος κατά τον πρόεδρο της ΕΟΠ Θανάση Τερζή είναι η διεξαγωγή πρωταθλήματος Mountain Bike στην πόλη μας τον χειμώνα.
Τα έπαθλα ήταν η φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδος και μετάλλιο για τον πρώτο και για τον δεύτερο και τον τρίτο μετάλλια.
Χορηγός επικοινωνίας ήταν η τοπική εφημερίδα Ευρυτανικά ΝΕΑ.

Τρία πρόστιμα
Τρία σωματεία τιμωρήθηκαν με πρόστιμα. Ο Ο.Α. Σούδας δέχτηκε πρόστιμο 500 ευρώ για απαράδεκτη συμπεριφορά στον τερματισμό προς την αγωνόδικο επιτροπή και με άλλα 50 ευρώ, γιατί παραβίασε τους κανονισμούς όσον αφορά την κίνηση ενός οχήματος. Επιπλέον ο Π.Σ. Κρόνος Νίκαιας τιμωρήθηκε με 100 ευρώ για ανεφοδιασμό, που δεν έγινε σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανονισμούς.

Οι τρεις πρώτοι

Αγώνες Αντοχής εφήβων(6 στροφές, 107,9 χλμ.) Σύνολο: 42(5 εγκατέλειψαν)
1
Βαγγέλης Δοξαράς
Π.Γ.Σ. Λάρισας
2
Βασίλης Χαιρετάκης
Ο.Α. Σούδας Κρήτης
3
Στέλιος Φαραντάκης
Ο.Α. Σούδας Κρήτης

Ευχαριστήριο του Δήμου Καρπενησίου


Με επιτυχία έλαβε χώρα από τις 13 έως 15 Ιουλίου 2012 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Εφήβων-Νεανίδων-Παίδων-Κορασίδων στο Καρπενήσι. Το πρωτάθλημα που τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καρπενησίου. Κατά την διάρκεια του τριημέρου συμμετείχαν στα αγωνίσματα συνολικά 140 αθλητές από όλη την Ελλάδα.
Κοινή διαπίστωση τόσο από τον Δήμο Καρπενησίου όσο και από την ομοσπονδία είναι ότι το Καρπενήσι προσφέρεται και για την διεξαγωγή Πανελληνίου Πρωταθλήματος Mountain Bike, το οποίο θα προγραμματιστεί για το 2013.
Από την πλευρά του ο Δήμος Καρπενησίου θα ήθελε να ευχαριστήσει την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για την επιλογή του Καρπενησίου ως τόπο διεξαγωγής των αγώνων. Τους εργαζόμενους της μαθητικής εστίας και τους υπαλλήλους του Δήμου που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της διοργάνωσης. Την Ελληνική αστυνομία, το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο που δημιούργησαν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφαλείας.
Και τέλος τους χορηγούς επικοινωνίας του Πρωταθλήματος αλλά και όλα τα τοπικά ΜΜΕ που προέβαλλαν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.



















Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος