Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Προετοιμάζονται στο Καρπενήσι οι Κερκυραίοι

Στο Καρπενήσι βρίσκεται η Κέρκυρα από την Πέμπτη 19 Ιουλίου. Το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου, που θα αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία της χώρας πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της επί Ευρυτανικού εδάφους και θα διαμείνει έως τις 30 του μηνός στο Hotel Spa Montana. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου.
Οι νησιώτες είναι η τρίτη κατά σειρά ομάδα της Super League (Μετά από Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο), που προπονούνται στην πόλη μας και μάλιστα ήρθαν για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι. Ο Άκης Μάντζιος έχει στην διάθεση του 29 ποδοσφαιριστές και πρόκειται για έναν υπερπλήρη αριθμό. Στο τεχνικό τιμ βρίσκεται ως προπονητής τερματοφυλάκων ο Ευρυτάνας Γιάννης Πλαβούκος, ενώ στο ρόστερ υπάρχει ένα Ευρυτανόπουλο, ο Μιχάλης Μπουκουβάλας.
Ο ΑΟΚ εξασφάλισε την παραμονή του τις τελευταίες αγωνιστικές του περασμένου πρωταθλήματος (Κατέλαβε την 13η θέση με 32 βαθμούς), κάνοντας την αντεπίθεση του στο φινάλε, το οποίο συνοδεύτηκε με εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακού!. Προηγούμενος προπονητής του ήταν ο Τίμος Καβακάς, που θα έρθει στο Καρπενήσι για προετοιμασία με την Καλλονή Λέσβου.
Έχει αποκτήσει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, καθώς δικαιούνται μόλις τρεις μεταγραφές η ανανεώσεις άνω των 24 ετών. Ο λόγος είναι ότι δεν εξασφάλισαν άδεια συμμετοχής, όπως και η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Πανιώνιος, ο ΠΑΣ Γιάννενα και ο ΟΦΗ.

Με 29 ποδοσφαιριστές
Στο Καρπενήσι βρίσκεται εκτός από το τεχνικό επιτελείο (Άκης Μάντζιος, Γρηγόρης Μπιζάς, Γιάννης Πλαβούκος), ο φυσιοθεραπευτής Αργύρης Ραψομανίκης, ο μασέρ Βασίλης Πουλουμπής, οι φροντιστές: Αλέξανδρος Ρουγγέρι και Κώστας Τρούλλος, όπως και οι ποδοσφαιριστές: Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Ζουμπουλάκης, Βενέτης, Ζιάμπαρης, Πετρούσης, Γκούμας, Κοντοδήμος, Λεόν, Ηλιάδης, Χαμπλ, Καραπέτσας, Σταμόγιαννος, Νάστος, Τσοκάνης, Αγρίτης, Μπάρκογλου, Καραλής, Διαμαντόπουλος, Γιάντσης(Απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για την ανανέωση νέου συμβολαίου), Γεωργακόπουλος, Αρμένης, Κούδας, Κρητικός (Ομάδα Νέων), Ριγανάς (Υπό δοκιμήν γκολκίπερ), Παπαδήμας, Λάμπρου και Χαροντάκης (Υπό μεταγραφή και ο τελευταίος προορίζεται για την ομάδα U20.). Ο 23χρονος Γιάννης Ριγανάς έμεινε ελεύθερος από τον ΑΠΟΠ Κινύρας. Στο Καρπενήσι αναμένεται και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, ο 39χρονος παλαίμαχος στόπερ του Ιωνικού, της Καλλιθέας, του ΠΑΣ Γιάννενα και του Αστέρα Τρίπολης Σωκράτης Οφρυδόπουλος.
Απών από την προετοιμασία είναι ο 31χρονος Μαλτέζος τερματοφύλακας Τζάστιν Χάμπερ, ο οποίος είναι στην πατρίδα του λόγω προσωπικού προβλήματος.


Διπλή προπόνηση
Ο ΑΟΚ έκανε διπλή προπόνηση την δεύτερη ημέρα προετοιμασίας του στο Καρπενήσι. Το πρωί οι παίχτες δούλεψαν με μπάλα και ασκήσεις ταχυδύναμης, ενώ το απόγευμα το βάρος έπεσε σε ασκήσεις τακτικής. Μάλιστα άρχισε η διαδικασία βιντεοσκόπησης των προπονήσεων, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ανάλυση από το τεχνικό τιμ προς τους ποδοσφαιριστές.

Ενσωματώθηκε ο Βενέτης 


Στις προπονήσεις ενσωματώθηκε και ο στόπερ Τάσος Βενέτης, που γυμνάστηκε πιο χαλαρά από τους υπόλοιπους. Τις τελευταίες ημέρες έκανε μόνο θεραπείας εξ αιτίας προβλήματος τραυματισμού, τον οποίο έχει ξεπεράσει.

Πρώτο φιλικό με μικτή
Η Κέρκυρα θα αντιμετωπίσει στο πρώτο της φιλικό την μικτή Ευρυτανίας το Σάββατο 21/7. Ώρα έναρξης του παιχνιδιού είναι στις 18:30. Άλλα δυο φιλικά θα δοθούν στο Καρπενήςι στις 25 και 29 του μηνός, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των αντιπάλων.

Προτίμησε Καρπενήσι
Οι Φαίακες προπονούνται στην Ευρυτανική πρωτεύουσα για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι. Η διαφορά είναι ότι πέρυσι είχαν διαμείνει στο Hotel Avaris. Προετοιμασία στο Καρπενήσι είχαν κάνει ξανά το 2003.

Διαπραγματεύεται με Μαιστόροβιτς


Στασιμότητα υπάρχει στο ζήτημα της ανανέωσης του 31χρονου Γερμανοκροάτη κεντρικού αμυντικού Ίβιτσα Μαιστόροβιτς. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής ζήτησε διορία να απαντήσει, καθώς του οφείλονται χρήματα.

Οι μεταγραφές



Ποδοσφαιριστής
Ηλικία
Θέση
Προηγ. Ομάδα
Άγγελος Ζουμπουλάκης
23
Αμυντικός
Θρασύβουλος
Παναγιώτης Σταμόγιαννος
20
Αμυντικός
Ολυμπιακός
Νίκος Παπαδήμας
21
Αμυντικός
Ολυμπιακός
Σπύρος Λάμπρου
22
Αμυντικός
Αστέρας Μαγούλας
Παναγιώτης Πετρούσης
20
Αμυντικός
Αστέρας Τρίπολης
Θοδωρής Καραπέτσας
22
Μέσος
Βόλεν
Γιάννης Χαροντάκης
17
Μέσος
Εθνικός Αστέρας
Ντιέγκο Λεόν
28
Μέσος
Νέα Σαλαμίνα
Γιάννης Γκούμας
24
Μέσος
Ερμής Αραδίππου
Ανέστης Νάστος
23
Μέσος
Εθνικός Αστέρας
Ανδρέας Βασιλόγιαννης
21
Μέσος
Ολυμπιακός
Τάσος Τσοκάνης
21
Επιθετικός
Ηρακλής Ψαχνών
Δημήτρης Διαμαντόπουλος
24
Επιθετικός
Φωκικός
 
Οι αποχωρήσεις


Ποδοσφαιριστής
Ηλικία
Θέση
Μάριο Γκαλίνοβιτς
36
Τερματοφύλακας
Χαρίδημος Μίχος
31
Αμυντικός
Τίμο Βέντσελ
35
Αμυντικός
Αμπτούλ Οσμάν
25
Μέσος
Λευτέρης Σακελλαρίου
25
Μέσος
Δημήτρης Γραμμόζης
34
Μέσος
Γιόν Ερίθε
26
Μέσος
Πέτρος Βιόπουλος
18
Μέσος
Ανδρέας Λαμπρόπούλος
24
Μέσος
Χρήστος Καλαντζής
30
Επιθετικός
Θανάσης Τσίγκας
30
Επιθετικός
Χουάν Μάρτιν
30
Επιθετικός
Γκόραν Μαζνόφ
31
Επιθετικός
Ηλίας Ιωάννου
33
Επιθετικός

Ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ, που βρίσκονται στο Καρπενήσι
Ποδοσφαιριστής
Ηλικία
Θέση
Προηγ. Ομάδα
Νίκος Αναστασόπουλος
33
Τερματοφύλακας
Αστέρας Τρίπολης
Μιχάλης Μπουκουβάλας
24
Αμυντικός
Τρίκαλα
Τάσος Βενέτης
32
Αμυντικός
ΟΦΗ
Δημήτρης Κοντοδήμος
30
Αμυντικός
Σκόντα Ξάνθη
Νίκος Ζιάμπαρης
21
Αμυντικός
Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας
Γιάν Χάμπλ
23
Μέσος
Μπάνικ Οστράβα
Στέλιος Ηλιάδης
26
Μέσος
Ηρακλής
Ανέστης Αγρίτης
31
Επιθετικός
ΟΦΗ
Γιώργος Μπάρκογλου
34
Επιθετικός
Λεβαδειακός
Γιάννης Καραλής
24
Επιθετικός
Ατρόμητος
Δημήτρης Γιάντσης
24
Επιθετικός
Ηρακλής


Άκης Μάντζιος: «Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν διάθεση» 


Λίγο πριν την αναχώρηση (Ήταν αρχικά προγραμματισμένη για μια ημέρα νωρίτερα) για το Καρπενήσι ο προπονητής Άκης Μάντζιος δήλωσε στο site της ομάδας: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη διάθεση που δείχνουν τα παιδιά, αλλά και από τον ευρύτερο τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Στις προπονήσεις, υπάρχει κέφι, ζήλος, όρεξη. Και όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. Θα έλεγα ότι αναμιγνύεται η εμπειρία των παλαιότερων με τη φιλοδοξία των μικρότερων και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό».
Ο 43χρονος Άκης Μάντζιος θα καθοδηγήσει για πρώτη περίοδο την Κέρκυρα. Σαν ποδοσφαιριστής ήταν αμυντικογενής και αγωνίστηκε στον Α.Ο. Κηφισιάς, στον Πανιώνιο, στον Άρη και στον Ιωνικό. Συνδέθηκε με την ιστορία των Νεοσμυρνιωτών, στους οποίους έκλεισε την καριέρα του το 2003. Ως προπονητής άρχισε από το τμήμα παμπαίδων του Πανιωνίου, ενώ στην συνέχεια έγινε βοηθός στον Πανιώνιο Καλλιθέας και προπονητής της ομάδας νέων του Πανιωνίου. Στην συνέχεια διετέλεσε πρώτος προπονητής του Α.Ο. Χαϊδαρίου.

Προπονητής Τερματοφυλάκων ο Πλαβούκος


Ο 45χρονος Γιάννης Πλαβούκος γυμνάζει τους πορτιέρο της Κέρκυρας. Κατάγεται από την Μυρίκη Ευρυτανίας, ενώ γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει προπονήσει αρκετούς σπουδαίους Έλληνες τερματοφύλακας. Έχει έρθει τα τελευταία χρόνια στην Ευρυτανία για προετοιμασία με άλλες τρεις διαφορετικές ομάδες (Καβάλα, Θρασύβουλος, Άρης). Σαν τερματοφύλακας αγωνίστηκε σε Αχαρναϊκό, Ρόδο και Θρασύβουλο. Ξεκίνησε την προπονητική το 2000, ενώ τελευταίος του «σταθμός» πριν την Κέρκυρα ήταν ο Πανιώνιος.

Από τον Τριπόταμο ο Μπουκουβάλας


Ευρυτανικής καταγωγής είναι ο 24χρονος δεξιός μπακ του ΑΟΚ Μιχάλης Μπουκουβάλας. Είναι γεννημένος στις 14/1/1988 και είναι δευτερότοκος γιος του Θεοφάνη Μπουκουβάλα και της Ελένης Κονιαβίτη. Είναι διεθνής ποδοσφαιριστής με όλες τις εθνικές ομάδες (εκτός των ανδρών), φτάνοντας το 2007 μέχρι τον τελικό του Euro νέων το 2007.
Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες Ελπίδες Αγρινίου, συνέχισε στον Παναιτωλικό (2004-2007), στην Λάρισα (2007-2010), στα Τρίκαλα (2010-2011), προτού ενταχτεί στους Φαίακες.

Το πρόγραμμα μετα…το Καρπενήσι
Κυριακή 31 Ιουλίου - Σάββατο 4 Αυγούστου: Προπονήσεις στην Κέρκυρα.
Κυριακή 5 Αυγούστου: Αναχώρηση για Ξάνθη, για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.
Κυριακή 12 ή Δευτέρα 13 Αυγούστου: Επιστροφή από Ξάνθη. Ενδιάμεσα, στις 7/8, θα γίνει φιλικός αγώνας με τη Skoda Ξάνθη και στις 10/8, με τον Πανθρακικό. Στις 12/8 ενδέχεται να διεξαχθεί άλλος ένας φιλικός αγώνας.
Δευτέρα 13 Αυγούστου - Σάββατο 18 Αυγούστου: Προπονήσεις στην Κέρκυρα.
Το προφίλ της ομάδας


Έτος Ίδρυσης : 1968
Χρώματα : Μπορντό-Μπλε
Έμβλημα : Η "απήδαλος ναύς"
Έδρα : Δημοτικό Στάδιο Κέρκυρας (Χωρητικότητα : 3000 θέσεις)
Πρόεδρος: Γιώργος Λυμπερόπουλος
Μεγαλομέτοχος: Γιώργος Λιμπάντσης


















Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος
Χρήση Φωτογραφιών: www.aokerkyra.com
Φωτογραφίες από την προπόνηση: Παναγιώτης Κολλημένος