Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Πρώτη προπόνηση για τον ισχυρό και φέτος Ατρόμητο

Η δεύτερη ομάδα της Super League, η οποία πραγματοποιεί την προετοιμασία της στο Καρπενήσι είναι ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες κατέφτασαν την Κυριακή 8 Ιουλίου και θα παραμείνουν για 9 ημέρες, έως τις 17 του μηνός.
Επέλεξαν και φέτος το αγαπημένο τους και «γούρικο» για αυτούς Hotel Avaris και προπονούνται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, που βρίσκονται στον δρόμο για το Κεφαλόβρυσο. 
Ο Ατρόμητος αποτελεί την κορυφαία βάση επιτυχιών και πιο υγιή Ελληνική ομάδα των τελευταίων ετών μετά τον Ολυμπιακό. Ξεχώρισε στο πρωτάθλημα, έχοντας μια εξαιρετική παρουσία, αλλά και στο κύπελλο, όπου αναδείχτηκε φιναλίστ για δεύτερη συνεχόμενη σαιζόν.
Την νέα σαιζόν με τεχνικό τον «πρίγκιπα» Ντούσαν Μπάγεβιτς θα συμμετάσχει στο Europa League για δεύτερη φορά στην ιστορία του μετά από 6 χρόνια και οι προσδοκίες είναι υψηλές, καθώς η Αθηναϊκή ομάδα κατάφερε τα τελευταία χρόνια να κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση όλων των αντιπάλων. Θα ξεκινήσει από τα play off της συγκεκριμένης Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

6/7 καλοκαίρια Καρπενήσι
Από το 2006 και ύστερα ο Ατρόμητος επιλέγει το Ευρυτανικό περιβάλλον για την προετοιμασία του. Μοναδική εξαίρεση ήταν το καλοκαίρι του 2007. Έχει προπονηθεί με τεχνικό τον Γιώργο Παράσχο (2006), τον Βασίλη Βούζα (2008) και τον Γιώργο Δώνη (2009-2011). Είναι η 6η φορά, που έρχεται στο Καρπενήσι και 5η συνεχόμενη.

Πρώτη προπόνηση στις 5
Οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση επί Ευρυτανικού εδάφους στις 5 το απόγευμα. Η προπόνηση άρχισε στο Καρπενήσι με τρέξιμο, ακολούθησαν ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ολοκληρώθηκε με διπλό στο οποίο ο προπονητής Ντούσαν Μπάγεβιτς έδινε συνεχώς οδηγίες στους παίκτες.

Η αποστολή
Οι ποδοσφαιριστές, που βρίσκονται στο Καρπενήσι είναι οι ακόλουθοι: Ράντμαν, Ιτάνζ, Καραγκιολίδης, Μπάρκας, Νάστος, Οικονόμου, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Μακρής, Καραμάνος, Καλλέργης, Καραγκούνης, Κούτσι, Γκαρσία, Μπέλιτς, Καντούτσης, Αθανασίου και Μπρίτο.
Ο 18χρονος Βασίλης Μπάρκας είναι τερματοφύλακας της ομάδας νέων.
Αρχηγός αποστολής είναι ο γενικός αρχηγός Σπύρος Σοφιανός και την αποστολή πλαισιώνουν οι: Ντούσαν Μπάγεβιτς (Προπονητής), Λύσανδρος Γεωργαμλής (Βοηθός Προπονητή), Δημήτρης Μπουρουτζίκας, Σωτήρης Κακαργιάς (Γυμναστές), Σλόμπονταν Σούιτσα (Προπονητής Τερματοφυλάκων), Πέτρος Καπράλος (Γιατρός), Παναγιώτης Αμπελιώτης, Νίκος Ζαφειρόπουλος (Φυσιοθεραπευτές) και Νίκος Κάτσικας (Φροντιστής)

Θεραπεία ο Επσταιν


Τραυματίας είναι ο Ντένις Επστάιν και δεν ταξίδεψε στο Καρπενήσι. Ταλαιπωρείται από φλεγμονή και πήρε πρόγραμμα θεραπευτικής αγωγής από τον γιατρό Πέτρο Καπράλo, ενώ ο δεύτερος έχει υποστεί ελαφρές διάστρεμμα. Αντίθετα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μπήκε ο Θανάσης Καραγκούνης.

Τρίτος σε κανονική διάρκεια και play off
Με προπονητή τον Γιώργο Δώνη ο Ατρόμητος αναδείχτηκε τρίτος στην κανονική διάρκεια της Super League με 50 βαθμούς (Όσους και ο ΠΑΟΚ), πίσω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό!. Στα play off είχε και εκεί μια αξιοπρόσεχτη παρουσία και με 8 πόντους αναδείχτηκε τρίτος σε αυτά (Τέταρτη κατά σειρά ομάδα της S.L. μετά τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ), ξεπερνώντας κατά ένα βαθμό τον ΠΑΟΚ.
Έφτασε εκ νέου στην πηγή στο κύπελλο…αλλά νερό δεν ήπιε. Ηττήθηκε στον τελικό του ΟΑΚΑ με 2-1 από τον Ολυμπιακό, δεχόμενος το δεύτερο τέρμα στα τελευταία λεπτά της παράτασης. Στον δρόμο για τον τελικό είχε αποκλείσει δυο μεγάλες ομάδες, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ.
Έκανε για τα δεδομένα της μια εκπληκτική χρονιά, που ήταν η καλύτερη στην ιστορία της.



Καλύτερη μεταγραφή ο Μπάγεβιτς


Ο κατά πολλούς κορυφαίος τεχνικός των Ελληνικών γηπέδων Ντούσαν Μπάγεβιτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας στις 2 Ιουνίου, διαδεχόμενος τον Γιώργο Δώνη. Υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δυο ετών. Ο Σερβοβόσνιος (Έχει αποκτήσει και την Ελληνική υπηκοότητα) προπονητής είναι γεννημένος στο Μόσταρ στις 10/12/1948.
Σαν ποδοσφαιριστής ο «πρίγκιπας» ήταν επιθετικός και αγωνίστηκε στην Βελέζ(1966-1977, 1981-1983) και στην ΑΕΚ από το 1977 έως το 1981, έχοντας με τους «κιτρινόμαυρους» 106 συμμετοχές και 65 γκολ. Αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας (37 συμμ/29 γκολ).
Από την Βελέζ Μόσταρ ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα (1984-1988). Έχει προπονήσει επίσης την ΑΕΚ (1988-1996, 2002-2004, 2008-2010), τον Ολυμπιακό (1996-1999, 2004-2005), τον ΠΑΟΚ (2000-2002), τον Ερυθρό Αστέρα (2006-2007), τον Άρη (2007-2008) και την Ομόνοια Λευκωσίας(2010-2011). Ως προπονητής μετρά: 8 πρωταθλήματα Ελλάδας (4 με τον Ολυμπιακό και 4 με την ΑΕΚ), 4 κύπελλα Ελλάδας (2 με τον Ολυμπιακό, 1 με την ΑΕΚ και 1 με τον ΑΠΟΚ) και 1 κύπελλο Γιουγκοσλαβίας με την Βελέζ, που ήταν και το πρώτο του το 1986. Κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Μαζί με τους συνεργάτες του

 












Οι άμεσοι συνεργάτες του 64χρονου προπονητή τον ακολούθησαν και στον Ατρόμητο. Πρόκειται για τον Λύσανδρο Γεωργαμλή και τον Δημήτρη Μπουρουτζίκα. Ο τελευταίος είχε βρεθεί στο Καρπενήσι, μαζί με τον γενικό αρχηγό Σπύρο Σοφιανό, ώστε να επιθεωρήσουν τις εγκαταστάσεις.
Ο 50χρονος Γεωργαμλής είναι πρώην αμυντικός της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού (και άλλων ομάδων), όπως και την Εθνικής Ελλάδος. Έχει θητεύσει σε αρκετές ομάδες ως πρώτος προπονητής (Εθνικός Πειραιώς, Άτταλος Νέας Φιλαδελφείας, Θρασύβουλος, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, Ηλυσιακός και Φωστήρας).
Σε αυτούς προστέθηκε και ο Σούιτσα, που θήτευσε στην ΑΕΚ ως προπονητής τερματοφυλάκων για 7 χρόνια (2004-2011), αλλά και στον Πανηλειακό (2000-2001) και στο Αιγάλεω (2001-2004).

Το τεχνικό Επιτελείο
Τεχνικός Διευθυντής
Αγγελόπουλος Γιάννης
Γενικός Αρχηγός
Σοφιανός Σπύρος
Βοηθός Προπονητή
Γεωργαμλής Λύσανδρος
Γυμναστής-Βοηθός Προπονητή
Μπουρουτζίκας Δημήτρης
Γυμναστής
Κακαργιάς Σωτήρης
Προπονητής Τερματοφυλάκων
Σούιτσα Σλόμπονταν
Υπεύθυνος Εγκαταστάσεων
Μιχαλέτος Παναγιώτης

Έβαλαν υψηλά τον πήχη
 Ο προπονητής Ντούσαν Μπάγεβιτς δήλωσε κατά την έναρξη της προετοιμασίας: «Ο πρώτος στόχος είναι να περάσουμε στην Ευρώπη, έχουμε όρεξη για πολλή δουλειά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την Ευρώπη», ενώ ο πρόεδρος Γιώργος Σπανός τόνισε: «Είναι ένα στοίχημα για τον Ατρόμητο η φετινή χρονιά, θέλουμε να διατηρηθούμε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και η Ευρώπη είναι για μας πρόκληση. Πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ο βασικός στόχος είναι να παραμείνουμε ψηλά και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη.»

Χωρίς Μπάλλα


Στην Εσθονία με την Εθνική ομάδα των νέων βρίσκεται ο ταλαντούχος Καρδιτσιώτης χαφ Παναγιώτης Μπάλλας, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ως βασικό στέλεχος. Εκτός προετοιμασίας είναι και ο Αράγκο Τζαμάλ, ο οποίος βρίσκεται στην πατρίδα του για προσωπική υπόθεση.

Οι μεταγραφές-αποχωρήσεις
Δυνατό «μπάσιμο» στις μεταγραφές έκαναν οι φιναλίστ κυπέλλου. Ενίσχυσαν άμυνα και επίθεση. Απέκτησαν τρεις ποδοσφαιριστές από την S.L. (Λαζαρίδη, Ταυλαρίδη, Κούτσι). οι οποίοι πέρυσι πρωταγωνίστησαν με τις ομάδες τους, όπως και τον Καλλέργη, που έκανε πολύ καλή σαιζόν στην F.L.
Άλλες δυο μεταγραφές αναμένεται να γίνουν στην επιθετική γραμμή.
Από δανεισμό έξι μηνών γύρισαν ο Γιώργος Μακρής (Ανόρθωση) και Νίκολα Μπέλιτς, που είχε δοθεί στον Πανθρακικό.
Στον Ολυμπιακό επέστρεψαν οι δανεικοί Αντρέας Τάτος και Κώστας Μήτρογλου (Πρώτος σκόρερ και MVP της ομάδας), όπως και ο Κώστας Γιαννούλης στην Κολωνία. Ελεύθεροι έμειναν οι έμπειροι Ηλίας Αναστασάκος και Στέλιος Σφακιανάκης. Στα Κυπριακά γήπεδα συνεχίζουν οι στόπερ Τόμας και Ζουέλα (Αλκή και ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα)

Μεταγραφές


Ποδοσφαιριστής
Θέση
Ηλικία
Προηγ. Ομάδα
Ταυλαρίδης Στάθης
Αμυντικός
32
ΟΦΗ
Λαζαρίδης Νίκος
Αμυντικός
33
Άρης
Καλλέργης Μανώλης
Επιθετικός
22
Φωκικός
Κούτσι Νιάζι
Επιθετικός
29
Πανιώνιος

Αποχωρήσεις

 










Ποδοσφαιριστής
Θέση
Ηλικία
Τόμας Γουείν
Αμυντικός
33
Ζουέλα Φρανσίσκο
Αμυντικός
28
Γιαννούλης Κώστας
Αμυντικός
25
Σφακιανάκης Στέλιος
Μέσος
36
Τάτος Αντρέας
Μέσος
23
Αναστασάκος Ηλίας
Επιθετικός
34
Μήτρογλου Κώστας
Επιθετικός
24

Οι ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ
Ποδοσφαιριστής
Θέση
Ηλικία
Ιτάνζ Σάρλ
Τερματοφύλακας
30
Ράντμαν Βέλιμιρ
Τερματοφύλακας
29
Καραγκιολίδης Φώτης
Τερματοφύλακας
25
Σκόνδρας Γιάννης
Αμυντικός
22
Οικονόμου Βαγγέλης
Αμυντικός
25
Φυτανίδης Σωκράτης
Αμυντικός
28
Νάστος Βαγγέλης
Αμυντικός
32
Καντούτσης Τάσος
Αμυντικός
18
Μπρίτο Εντουάρντο
Μέσος
30
Καραγκούνης Θανάσης
Μέσος
21
Μπάλλας Παναγιώτης
Μέσος
19
Ιγκλέσιας Ματίας
Μέσος
27
Δημούτσος Ελίνι
Μέσος
24
Αθανασίου Αντώνης
Μέσος
20
Γκαρσία Πίτου
Μέσος
28
Μακρής Γιώργος
Μέσος
28
Επστάιν Ντέινις
Επιθετικός
26
Τζαμάλ Αράγκο
Επιθετικός
19
Καραμάνος Τάσος
Επιθετικός
22
Μπέλιτς Νίκολα
Επιθετικός
29

Τρεις παλαιοί γνώριμοι



Άγνωστοι ήρθαν κάποτε στο Καρπενήσι, αγωνιζόμενοι σε χαμηλές κατηγορίες. Ο λόγος για τρεις ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου. Ο 22χρονος αρχηγός Γιάννης Σκόνδρας αντιμετώπισε τον ΑΠΟΚ με την φανέλα του Ασκληπιού Τρικάλων για το κύπελλο ερασιτεχνών (2005).
Ο 21χρονος μέσος Θανάσης Καραγκούνης έχει αντιμετωπίσει ΑΠΟΚ και Μυρίκη στην Δ΄ Εθνική (2007-2008) με τον Ανδρούτσο Γραβιάς, όπως και τις μικτές ομάδες της ΕΠΣΕ ως ποδοσφαιριστής της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Οι δυο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στην μεγάλη κατηγορία.
Ο τρίτος της παρέας είναι ο νεοαποκτηθείς Μανώλης Καλλέργης, ο οποίος κοντραρίστηκε με το Βελούχι ως παίχτης του Κεχαγιά (2008-2009) και του Α.Ο. Καρδίτσας (2009-2010) στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Το προφίλ του συλλόγου


Έτος Ίδρυσης: 1923
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Χωρητικότητα: 10.200 θέσεις
Πρόεδρος: Γιώργος Σπανός
Έμβλημα: Αστέρι
Καλύτερες Θέσεις: 3η (1928), 4η (2012)
Φιναλίστ Κυπέλλου: (2011, 2012)

Εγγύηση ο Σπανός


Ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Σπανός είναι ο διοικητικός ηγέτης του Ατρομήτου από το 2005. Εμπλέκεται με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου από το 1993. Είναι γεννηθείς το 1969.
Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ Α.Ε., όπως και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της εταιρίας MEGA MOTORS.

Η συνέχεια στην Βουλγαρία
Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας των «κυανόλευκων» θα γίνει στην Βουλγαρία (19 Ιουλίου-3 Αυγούστου) και συγκεκριμένα στο Πράβετς. Εκεί θα πραγματοποιηθούν φιλικά παιχνίδια με την Λίτεξ Λόβετς (25 Ιουλίου), με την Λέφσκι Σόφιας (28 Ιουλίου) και με την Λοκομοτίβ Σόφιας (1 Αυγούστου).





















Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος
Χρήση Φωτογραφιών: www.atromitosfc.gr