Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Μαζί με Σέρβους & Αιγύπτιους προετοιμάζεται η Εθνική πίνγκ πόνγκ

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από την Κυριακή 1 Ιουλίου η Εθνική ομάδα του πινγκ πόνγκ. Θα προετοιμαστεί στην Ευρυτανική πρωτεύουσα μέχρι τις 10 του τρέχοντος μηνός και διαμένει στο Hotel Spa Montana.
Με προπονητή τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή προπονούνται οι διεθνείς: Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης και Κώστας Λαγογιάννης. Μαζί με την αποστολή βρίσκεται και ο φυσιοθεραπευτής των Εθνικών ομάδων Ναΐμ Ακρούτ.
Εκτός από τους Έλληνες αθλητές στην πόλη μας βρίσκονται και δυο Σέρβοι και τρεις Αιγύπτιοι αθλητές, οι οποίοι δυναμώνουν κατά πολύ το καμπ προετοιμασίας, καθώς θα αγωνιστούν άπαντες στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Το «γούρικο» Καρπενήσι
Σύμφωνα με τον τεχνικό της Εθνικής η πόλη μας θεωρείται γούρικη. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Όλα τα παιδιά έχουν μεγάλη όρεξη, ελπίζουμε το Καρπενήσι να μας φέρει ξανά γούρι όπως πέρσι. Προετοιμαστήκαμε εκεί τον Αύγουστο και στη διάρκεια της σεζόν είχαμε, μεταξύ άλλων, την 8η θέση στην Ευρώπη, τη 15η στον κόσμο και το τρόπαιο στο Ευρωπαϊκό Λιγκ».
Πέρυσι (16-24 Αυγούστου) είχαν προετοιμαστεί οι: Κρεάνγκα, Γκιώνης, Παπαγεωργίου, Μάκρας, Φραγκούλης, Ρηνιώτης, Λαγογιάννης, Κωνσταντινόπουλος, Παπαδημητρίου και οι Γάλλοι Μισέλ Μαρτίνεζ και Μπαί Φενγκτιάν.
Βάρος στην τακτική
Ο 42χρονος προπονητής Κώστας Βατσακλής δίνει ιδιαίτερο βάρος στην αφομοίωση της τακτικής από τους αθλητές του, δηλαδή στα τελειώματα πόντων, στο σερβίς κ.τλ, ενώ περιλαμβάνονται και συνεδρίες στην φυσική κατάσταση. Στο πρώτο μέρος της προετοιμασίας της στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η Εθνική δούλεψε στην δύναμη και στην φυσική κατάσταση.
Βατσακλής και Ακρούτ ήρθαν από το Σάββατο στο Καρπενήσι, για να προετοιμάσουν τον χώρο.

Κρέανκα-Γκιώνης στους Ολυμπιακούς
Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου από τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και από τον Παναγιώτη Γκιώνη στο απλό. Πρόκειται για τους δυο κορυφαίους Έλληνες αθλητές. Ο Κρέανγκα είναι 40 χρονών και έχει πετύχει σειρά διακρίσεων σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο Γκιώνης είναι 32 ετών και έχει και αυτός σημαντικές επιτυχίες στο παλμαρέ του.


Οι ξένοι αθλητές


Μαζί με την Ελληνική αποστολή στο Καρπενήσι βρίσκονται οι Σέρβοι πρωταθλητές Αλέξανταρ Καρακάσεβιτς, Μάρκο Γέφτοβιτς, όπως και οι Αιγύπτιοι: Ελ Σαίντ Λασίν, Ομάρ Ασάρ και Αχμέτ Σαλέχ.
Η Εθνική Σερβίας ενσωματώθηκε την Δευτέρα το πρωί στην αποστολή, ενώ η Εθνική Αιγύπτου το απόγευμα της Κυριακής. Επικεφαλής των Αιγύπτιων είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ασούρ Μετζέντ, ενώ από πλευράς Σερβίας στην πόλη μας βρίσκονται ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μπόρις Βούκελιτς και οι υπεύθυνοι για την φυσική κατάσταση και φυσικοθεραπεία Νεμπόγια Βουκόφ και Ντραγκάνα Πέριτς-Γκόλιν.
Οι Σέρβοι έχουν προκριθεί στο απλό του Ολυμπιακού τουρνουά, ενώ οι Αιγύπτιοι έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση σε απλό και ομαδικό (Ο Σαλέχ συμπληρώνει την τριάδα στο ομαδικό). Ο Καρακάεβιτς είναι ο σημερινός χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό και στο διπλό των ανδρών, έχοντας πάρει μέρος σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (1996, 2004, 2008).

Αναμένεται άφιξη Κολυμπάδη
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και έφορος των Εθνικών ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης στα μέσα της εβδομάδας θα επισκεφτεί τους αθλητές, όπως είχε πράξει και πέρυσι.








Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος