Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η κοινή συνέντευξη τύπου Ελλήνων-Σέρβων-Αιγύπτιων

Την Πέμπτη 4/7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου των αθλητών του πινγκ πονγκ, που προετοιμάζονται στο Καρπενήσι στο ξενοδοχείο Hotel Spa Montana.
Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε γύρω στις 8 και μίλησαν οι 3 προπονητές (Ελλάδας, Αιγύπτου, Σερβίας) των ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς στο Καρπενήσι. Επίσης μίλησαν οι Έλληνες αθλητές (Γκιώνης και Κρεάνγκα) που θα αγωνιστούν στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου καθώς και ένας αθλητής από την Αίγυπτο και την Σερβία.
Άπαντες δήλωσαν ευχαριστημένοι για τις συνθήκες που έχουν συναντήσει στο ξενοδοχείο και για τις συνθήκες που επικρατούν στο Καρπενήσι. Ο καθένας έθεσε διαφορετικούς στόχους για τους Ολυμπιακούς.
Όλοι τους έχουνε μείνει ικανοποιημένοι και από το επίπεδο του κάμπ. Τον ρόλο του μεταφραστή συνέντευξη των Αιγυπτίων είχε ο φυσιοθεραπευτής της Εθνικής μας Ναίμ Ακρούτ.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι αθλητές και οι προπονητές του πινγκ πονγκ : 

Ασούρ Μετζέντ (Ομοσπονδιακός προπονητής Αιγύπτου): «Θα κάνουμε ότι μπορούμε να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τους άλλους αθλητές»


Σχετικά με την προετοιμασία στο Καρπενήσι δήλωσε τα εξής : «Έχουμε έρθει στο Καρπενήσι για να κάνουμε την προετοιμασία μας για τους Ολυμπιακούς. Διαλέξαμε αυτό το μέρος, επειδή είναι και το υψόμετρο και υπάρχει καλό κλίμα εδώ στην Ελλάδα και μας άρεσε πάρα πολύ. Ελπίζουμε να πάμε καλά στους αγώνες.»
Για το εάν υπήρχαν κάποια προβλήματα μέχρι στιγμής δήλωσε τα ακόλουθα : «Είχαμε κάποιους τραυματισμούς στην αρχή, αλλά σιγά-σιγά υποχωρούνε και είμαστε σε καλό δρόμο.»
Για τους στόχους μας δήλωσε τα ακόλουθα : «Προετοιμαζόμαστε όπως ξέρετε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν νομίζω ότι  μπορούμε να κατακτήσουμε κάποιο μετάλλιο, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε στο εξωτερικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες τους άλλους αθλητές.»

Ομάρ Ασάρ (Αθλητής εθνικής Αιγύπτου) : «Είναι πιο δύσκολες οι συνθήκες σε υψόμετρο»


Για τους λόγους που επέλεξαν το Καρπενήσι η προετοιμασία επεσήμανε : «Επιλέξαμε το Καρπενήσι για την προετοιμασία μας, γιατί το υψόμετρο παίζει μεγάλο ρόλο. Είναι πιο δύσκολες οι συνθήκες σε υψόμετρο, οι μπαλιές δεν αλλάζονται τόσο εύκολα. Είναι από τα καλύτερα 5 μέρη που έχουμε διαλέξει και μας άρεσε πάρα πολύ.»
Για το πώς κυλάει η προετοιμασία είπε ότι : «Μας αρέσει πολύ η προετοιμασία, γιατί έχουμε και άλλους παίκτες μαζί τους Σέρβους και τους Έλληνες. Έχουμε ακούσει ότι η Ελλάδα έχει πολύ καλούς παίκτες και μας βοηθάει αυτό, για να ανταγωνιζόμαστε και να πάμε πολύ καλά στην προετοιμασία μας.»

Μπόρις Βούκελιτς (Ομοσπονδιακός προπονητής Σερβίας) : «Νιώθουμε σαν να είμαστε σπίτι μας»


Αρχικά ο Σέρβος τεχνικός για την προετοιμασία μας είπε ότι : «Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε εδώ. Ευχαριστούμε τον Γιώργο (Εν. τον Γιώργο Λαθύρη υπεύθυνο του ξενοδοχείου Hotel Spa Montana), που μας προσκάλεσε εδώ. Όλοι οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου είναι ευγενικοί μαζί μας και μας κάνουν να νιώθουμε σαν να είμαστε σπίτι μας.»
Σχετικά με τις συνθήκες στο Καρπενήσι δήλωσε τα εξής : «Όλα εδώ είναι τέλεια. Είναι όλα πολύ καλά και μπορώ να προετοιμάσω κατάλληλα τους παίκτες μου, για να είναι έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.»

Αλεξάντερ Καρακάσεβιτς (Αθλητής Εθνικής Σερβίας) : «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, για έναν πόντο έχασα το μετάλλιο»


Ο έμπειρος Σέρβος αθλητής σχετικά με την διαμονή του Καρπενήσι και τους στόχους του δήλωσε ότι : «Σίγουρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες επιθυμώ ένα καλό αποτέλεσμα. Εξαρτάται όμως εάν θα έχω καλή κλήρωση, όλα εξαρτώνται από την κλήρωση. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Προετοιμάζομαι όσο το δυνατόν καλύτερα για τους Ολυμπιακούς. Είμαι πολύ χαρούμενος, που είμαι εδώ μαζί με την Ελληνική εθνική ομάδα και ελπίζω να μην είναι η τελευταία φορά, που θα προετοιμαστούμε μαζί για κάποια διοργάνωση. Θέλω να πω ότι η φιλοξενία στο ξενοδοχείο είναι πραγματικά υπέροχη, καλύτερη ακόμη και από την Σερβία που ήμασταν. Ο Γιώργος (Ενν. τον Λαθύρη υπεύθυνος του ξενοδοχείου) μαθαίνει Σέρβικα και τα πάει πολύ καλά (Γέλια). Ελπίζω όλοι να είμαστε εδώ ξανά και τα επόμενα χρόνια.»
Για τις συμμετοχές του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο παρελθόν και τις εμπειρίες του αυτές  μας είπε ότι : «Την πρώτη φορά (Ατλάντα, 1996) που συμμετείχα στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήμουν πολύ μικρός και ήταν πολύ καλή εμπειρία που ήμουν εκεί. Το 2004 στην Αθήνα έχασα το μετάλλιο για μια θέση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την Αθήνα, γιατί ήμουν άτυχος. Στα ημιτελικά ήμουν άτυχος στην κλήρωση. Περιμένω καλύτερο αποτέλεσμα στο Λονδίνο. Φυσικά και θυμάμαι όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Στην Κίνα είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την Αθήνα, για έναν πόντο έχασα το μετάλλιο. Στο Λονδίνο ελπίζω να μην συμβεί το ίδιο και να έχω ένα καλό αποτέλεσμα.»

Παναγιώτης Γκιώνης (Αθλητής Εθνικής Ελλάδας) : «Σε σχέση με τις προηγούμενες συμμετοχές μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ίσως έχω  περισσότερες πιθανότητες για κάτι καλό»


Ο Έλληνας αθλητής σχετικά με την προετοιμασία του μας είπε ότι : «Βρισκόμαστε στο Καρπενήσι για την προετοιμασία μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας, 20 μέρες περίπου πριν αναχωρήσουμε για το Λονδίνο. Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μας, που έχουμε και κάποιους ξένους αθλητές, οι οποίοι μας βοηθάνε και βοηθάμε και εμείς αυτούς, καθώς βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας.»
Για τις συνθήκες που συνάντησε στο Καρπενήσι είπε ότι : «Εδώ είναι όλα ιδανικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε. Η φιλοξενία είναι άψογη. Οι συνθήκες είναι κατάλληλες για οποιονδήποτε αθλητή. Έχουνε μείνει ακόμη μερικές μέρες, μέχρι να ολοκληρώσουμε ολόκληρη την προετοιμασία μας.»
Για τους στόχους του στην Ολυμπιάδα μας δήλωσε τα ακόλουθα : «Θα συμμετέχω στο απλό στους Ολυμπιακούς. Οι στόχοι που θέτει ένας αθλητής είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Νομίζω ότι σε σχέση με τις προηγούμενες συμμετοχές μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ίσως έχω περισσότερες πιθανότητες για κάτι καλό. Βέβαια παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, το πώς θα βρεθείς εκείνη την στιγμή, τι κλήρωση θα έχεις. Εγώ ξέρω μέσα μου και μαζί με τον προπονητή μου ότι έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό από άποψη προετοιμασίας και ελπίζω αυτό να βγει κατά την διάρκεια των αγώνων και θα φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Σίγουρα θέλω να κάνω κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες φορές, που είχα φτάσει μέχρι τους 32. Θα προσπαθήσω να πάω ακόμα καλύτερα.»

Καλλίνικος Κρεάνγκα (Αθλητής Εθνικής Ελλάδας) : «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο»


Για την προετοιμασία στο Καρπενήσι ο έμπειρος πρωταθλητής δήλωσε τα ακόλουθα : «Βρισκόμαστε στο Καρπενήσι, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια. Κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά, η αίθουσα, το ξενοδοχείο και οι συνθήκες είναι ιδανικές για μια πολύ καλή προετοιμασία. Σίγουρα αργήσαμε φέτος λόγω των γεγονότων να ξεκινήσουμε όλη την προετοιμασία, έπρεπε να ξεκινήσουμε λίγο νωρίτερα. Πάντως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, σε 20 μέρες ξεκινάνε οι αγώνες. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς.»
Για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς ο έμπειρος αθλητής τόνισε ότι : «Είναι η 5η Ολυμπιάδα που συμμετέχω τώρα. Μέχρι τώρα έχω πάρει δυο φορές την 9η θέση. Πιστεύω να πάω το ίδιο καλά ή ακόμη καλύτερα.»

Κώστας Βατσακλής (Ομοσπονδιακός Πρπονητής) : «Στο Λονδίνο η επιτραπέζια αντισφαίριση θα εκπροσωπήσει επάξια όλο το Ελληνικό έθνος και όλους τους Έλληνες»


Για την προετοιμασία στην Ευρυτανική πρωτεύουσα είπε ότι : «Είμαι ένας από αυτούς που συντέλεσαν να ανέβουμε για ακόμη μια χρονιά πάνω στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο Montana. Αισθανόμαστε σαν το δεύτερο σπίτι μας, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο που είναι το τελικό στάδιο της προετοιμασίας. Οι συνθήκες είναι ιδανικές και δεν μιλάω μόνο για τις ξενοδοχειακές, για το προσωπικό που είναι όλοι φίλοι, αλλά και για το κλίμα ,η ατμόσφαιρα, η θερμοκρασία. Όλα είναι ιδανικά. Προχωράμε κανονικά, δεν έχουμε τραυματισμούς. Θέλω να πιστεύω ότι στο Λονδίνο η επιτραπέζια αντισφαίριση θα εκπροσωπήσει επάξια όλο το Ελληνικό έθνος και όλους τους Έλληνες.»
Για την δραστηριότητα των αθλητών μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες είπε ότι : «Έχω ανεβάσει στο Montana, γιατί εγώ είμαι ο εκλέκτορας, τον βασικό κορμό της εθνικής ομάδας των ανδρών. Είναι οι αθλητές Κώστας Παπαγεωργίου, που είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος  ο Λαγογιάννης, ο Ρηνιώτης και ο Παπαδημητρίου εκτός φυσικά από τον Γκιώνη και τον Κρεάνγκα. Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες με μια μικρή ανάπαυλα, στις 4 Σεπτεμβρίου θα πάμε στο Μινσκ στην Λευκορωσία, όπου αρχίζει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο είναι σε αγώνες εντός και εκτός έδρας. Ξεκινάμε με την Λευκορωσία και μετά από δυο βδομάδες παίζουμε με την Ρσσία στην Αθήνα. Εκεί ο στόχος μας είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και γιατί όχι μια θέση στην πρώτη 4αδα, κάτι που θα μας εξασφαλίσει σίγουρα την παραμονή στην πρώτη κατηγορία και μια πολύ καλή διάκριση.»
Σχετικά με το επίπεδο του κάμπ που μετέχουν και ξένοι αθλητές τόνισε τα ακόλουθα : «Την προηγούμενη χρονιά είχανε προστεθεί στο δικό μας δυναμικό, δυο αθλητές, ένας Κινέζος και ένας Γάλλος, οι οποίοι ήταν πολύ καλοί. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι διακρίθηκαν στα πρωταθλήματα, που αγωνίστηκαν και βοηθήθηκαν από το κάμπ. Μάλιστα μου στείλανε και mail με ευχαριστήρια και ότι τους βοήθησε πολύ η προετοιμασία. Φέτος έχουμε  έρθει οι καλύτεροι αθλητές της Αιγύπτου, η οποία εκπροσωπεί την Αφρικανική Ήπειρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι καλύτεροι Σέρβοι Αθλητές. Ασφαλώς το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, η προπόνηση κινείται σε επαγγελματική τροχιά. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά μέχρι το τέλος.»    







Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος 
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος