Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Βαρβαριάδα και Drink Team στον τελικό του τουρνουά μπάσκετ της Κρέντης

Με την διεξαγωγή 5 αναμετρήσεων ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα του 1ου τουρνουά μπάσκετ του συλλόγου νέων Κρέντης. Οι αγώνες διεξήχθησαν το Σάββατο 28-7 στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Κερασοχωρίου. Ξεκίνησαν στις 3 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκαν στις 8.30 το βράδυ. Ελάχιστοι φίλαθλοι παρακολούθησαν το τουρνουά.
Μετά την διεξαγωγή των πρώτων αγώνων στον τελικό του τουρνουά προκρίθηκε η Βαρβαριάδα Beach και η Drink Team (Με παίκτες από το Κεράσοβο) και θα διεκδικήσουν την πρωτιά στον τελικό της Κυριακής. Στον μικρό τελικό της Κυριακής 29-7 θα αγωνιστεί το Coetus με τους Born Winners.
Οι δυο ομάδες αποτελούνται από παίκτες από την Κρέντη. Εκτός 4αδας και στην 5η θέση τερμάτισε η Γρανίτσα, αφού γνώρισε δυο ήττες.
Η αυλαία του τουρνουά άνοιξε με την αναμέτρηση Coetus και Γρανίτσα και στην συνέχεια αγωνίστηκε η Drink Team με τους Born Winners. Το Coetus και η Born Winners προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Στην δεύτερη ευκαιρία η Drink Team επιβλήθηκε της Γρανίτσας και πέρασε και αυτή στα ημιτελικά.
Στους ημιτελικούς η Βαρβαριάδα νίκησε τους Born Winners και η Drink Team το Coetus. Όλοι αγώνες είχαν διάρκεια 4ων 7λεπτων, εκτός από τον αγώνα των δυο ηττημένων των πρώτων αναμετρήσεων που είχε διάρκεια 4 5λεπτα.
Εν τω μεταξύ ανάμεσα σε μικρό και μεγάλο τελικό θα υπάρξει διαγωνισμός τριπόντων και μετά το τέλος του τελικού θα γίνου απονομές στις πρώτες 3 ομάδες, στον MVP του τουρνουά και στον νικητή του διαγωνισμού τριπόντων.

Αναλυτικά οι πρώτοι 5 αγώνες του τουρνουά

Coetus-Γρανίτσα 62-32
Με +30 πόντους και χωρίς να δυσκολευτεί το Coetus επιβλήθηκε της Γρανίτσας και συγκεκριμένα με σκορ 62-32. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και άνοιξε την αυλαία του τουρνουά. Το Coetus με την νίκη του προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Συνθέσεις ομάδων

Coetus (Κώστας Μάκκας) : Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ., Κουτσούμπας Π., Λάππας Π., Αποστολόπουλος, Μπύρος Σ., Σταθουλόπουλος, Μπεκρής

Γρανίτσα (Λάμπρος Γούλας) : Γούλας Λ., Ζαχαράκης, Παπαζέκος, Γούλας Α., Τσιαμάκης

Διαιτητές : Δημήτρης Ξανθόπουλος & Νίκος Βούρτσας

Born Winners-Drink Team 42-41 (34-34 Κανονική Διάρκεια)
Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη του 2ου αγώνα του τουρνουά ανάμεσα στους Born Winners και την Drink Team. Ήταν το πιο συναρπαστικό και αμφίρροπο παιχνίδι του τουρνουά. Οι Born Winners κέρδισαν στην παράταση με σκορ 42-41 και με τρίποντο του Μιχάλη Λάππα στην εκπνοή. Η κανονική διάρκεια είχε λήξει ισόπαλη με σκορ 34-34. Το παιχνίδι οδήγησε στην παράταση ο αρχηγός των Born Winners Νίκος Βούρτσας με δυο εύστοχες βολές σε «νεκρό» χρόνο. Στην παράταση ο Μιχάλης Λάππας με ένα εντυπωσιακό τρίποντο λίγο πιο μπροστά από το κέντρο χάρισε την νίκη στην ομάδα του με 42-41, λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν την λήξη.

Συνθέσεις ομάδων

Born Winners (Νίκος Βούρτσας) : Βούρτσας Ν., Λάππας Μ., Λεπενιώτης Π., Ντάλλας Σ., Λάππας Γ., Μάκκας Ε., Μάκκα Σ., Μπακάκης

Drink Team (Παναγιώτης Βλάχος) : Βλάχος Π., Βλάχος Χ., Κοσμάς Χ., Σβερώνης Π., Θεοχάρης, Ξανθόπουλος, Βλαχος Ξ., Κομματάς, Πλατικώνης, Καλύβας Κ.

Διαιτητές : Κώστας Μάκκας & Γιώργος Βούρτσας

Γρανίτσα-Drink Team 24-33
Οι δυο ηττημένοι των δυο πρώτων αγώνων αναμετρήθηκαν και μέσα από μια δεύτερη ευκαιρία διεκδίκησαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά. Η Drink Team προηγήθηκε από νωρίς και χωρίς να δυσκολευτεί επιβλήθηκε της Γρανίτσας με 33-24, σε έναν αγώνα που διήρκησε μόλις 20 λεπτά και ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα. Πολύ καλή απόδοση είχαν οι : Δημήτρης Ξανθόπουλος, Σάκης Θεοχάρης και Πάνος Βλάχος των νικητών. Η Γρανίτσα πέραν του εξαιρετικού Λάμπρου Γούλα, είχε μόλις άλλους 4 παίκτες και η κούραση ήταν εμφανής.

Συνθέσεις ομάδων

Γρανίτσα (Λάμπρος Γούλας) : Γούλας Λ., Ζαχαράκης, Παπαζέκος, Γούλας Α., Τσιαμάκης

Drink Team (Παναγιώτης Βλάχος) : Βλάχος Π., Βλάχος Χ., Κοσμάς Χ., Σβερώνης Π., Θεοχάρης, Ξανθόπουλος, Βλάχος Ξ., Κομματάς, Πλατικώνης, Καλύβας Κ.

Διαιτητές : Μιχάλης Λάππας & Ηλίας Τσιγαρίδας

Born Winners-Βαρβαριάδα Beach 34-39
Πιο ξεκούραστη και πιο φρέσκια η Βαρβαδιάδα δεν έχασε την πρωτοπορία στο σκορ και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του τουρνουά, νικώντας του Born Winners με 39-34. Από τους ηττημένους σχεδόν όλους τους πόντους πέτυχε ο θηριώδης Μιχάλης Λάππας, ενώ από τους νικητές μακράν κορυφαίος ήταν ο Γιάννης Φλωράκης, ενώ σημαντικά καλάθια σε κομβικά σημεία πέτυχε ο Γιάννης Τσιγαρίδας. Ήταν το παιχνίδι με τα περισσότερα νεύρα και διαμαρτυρίες από τις δυο ομάδες.

Συνθέσεις ομάδων

Born Winners (Νίκος Βούρτσας) : Βούρτσας Ν., Λάππας Μ., Λεπενιώτης Π., Ντάλλας Σ., Λάππας Γ., Μπακάκης

Βαρβαριάδα Beach (Νίκος Δροσίνης) : Τσιγαρίδας Ι., Τσιγαρίδας Η., Δροσίνης, Σβερώνης Λ., Φλωράκης, Γατής Δ., Καλύβας Τ.

Διαιτητές : Κώστας Μάκκας & Δημήτρης Ξανθόπουλος

Drink Team-Coetus 41-38
Την πρόκριση στον τελικό πήρε η Drink Team, καθώς νίκησε το Coetus με σκορ 41-38. Η Drink Team έδωσε το 3ο της παιχνίδι στο τουρνουά. Έδειξε ότι έχει πληθώρα επιλογών από τον πάγκο και ήταν η μόνη ομάδα που πήρε αρκετές βοήθειες από τους αναπληρωματικούς. Ξεχώρισαν οι : Μάκης Πλατικώνης (Drink Team) και Γιώργος Βούρτσας (Coetus). Οι νικητές προηγήθηκαν ακόμη και με 15 πόντους, αλλά το Coetus με αντεπίθεση διαρκείας μείωσε μέχρι και τους 2 πόντους. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Κώστα Μάκκα στην εκπνοή να σουτάρει δίποντο και όχι 3ποντο.

Συνθέσεις ομάδων

Drink Team (Παναγιώτης Βλάχος) : Βλάχος Π., Βλάχος Χ., Κοσμάς Χ., Σβερώνης Π., Θεοχάρης, Ξανθόπουλος, Βλάχος Ξ., Κομματάς, Πλατικώνης, Καλύβας Κ.

Coetus (Κώστας Μάκκας) : Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ., Κουτσούμπας Π., Λάππας Π., Αποστολόπουλος, Μπύρος Σ., Σταθουλόπουλος, Μπεκρής

Διαιτητές : Ηλίας Τσιγαρίδας & Βασίλης Γατής

* Δεν καταμετρήθηκαν οι σκόρερ των αγώνων!









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος