Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ουράνιε-Heaven 5-5 (2-3 πέναλτι)

Το Heaven Club κατέκτησε το «1ο τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup», επικρατώντας των αξιόλογων Ουράνιε στα πέναλτι με 3-2. Μετά από ένα συγκλονιστικό 40λεπτο και με πολλές εναλλαγές στο σκορ οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 5-5 και οδηγήθηκαν στην «ρώσικη ρουλέτα», όπου το Heaven ήταν πιο εύστοχο και πιο τυχερό.
Ο μεγάλος τελικός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιουλίου και άρχισε στις 21:15. Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του τουρνουά και τελικός με τα όλα του. Κυριάρχησε το πάθος για την νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ οι δυο ομάδες απέδωσαν όμορφο ποδόσφαιρο και 10 συνολικά γκολ, δικαιολογώντας την παρουσία τους στην τελική δυάδα.
Το Heaven πανηγύρισε στο τέλος το τρόπαιο δίκαια με βάση την συνολική τους παρουσία. Έπαιξαν αρκετά καλή μπάλα σε όλη την διοργάνωση, στηριζόμενο κυρίως στους αρκετούς αξιόλογους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές του. Την καθοδήγηση ανέλαβε ξανά ο Λάκης Αναστασόπουλος, όπως και στον μικρό τελικό. Ο ίδιος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, καθώς και άλλοι συμπαίχτες του (Καρδαμπίκης, Αθανασόπουλος, Σαπούνης, Κοντογιάννης), αφού το Heaven στηρίχτηκε και στον μεγάλο τελικό σε 6 ποδοσφαιριστές.
Οι Ουράνιε είχαν και στον τελικό αρκετά καλή επιθετική παρουσία, παίζοντας έξυπνα, δυνατά και με σύστημα. Αρκετά τέρματα τους σημειώθηκαν από δουλεμένους συνδυασμούς. Έφτασαν μια «ανάσα» από την κατάκτηση του τουρνουά, αλλά περιορίστηκαν στην τιμητική δεύτερη θέση. Στον πάγκο έμειναν οι: Σιταράς Κ.(Χ) και για πρώτη φορά και ο Χρήστος Γιαννίτσαρης.

Πλήθος κόσμου
Περισσότερα από 100 άτομα παρακολούθησαν τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, με τον αριθμό αυτό να αποκαλεί ρεκόρ στο 10ημερο του Kasmir Cup.

«Μορφή» ο Κουρλός


Κορυφαίος και MVP του τελικού ήταν ο Δημήτρης Κουρλός. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής των τροπαιούχων σκόραρε 4 φορές, ενώ ήταν εύστοχος και στην διαδικασία του πέναλτι. Αναδείχτηκε τρίτος σκόρερ του τουρνουά, πετυχαίνοντας 12 τέρματα.
Ένα εξαιρετικό γκολ σημείωσε ο Τάκης Σαΐτης, που έφτασε τα 6 συνολικά στην διοργάνωση (Όσα και ο συμπαίχτης του Βασίλης Ντουφεκιάς).

Πρώτος σκόρερ ο Νικολάου


Δεν γινόταν να μην σκοράρει στον μεγάλο τελικό ο Νίκος Νικολάου. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής σκόραρε δυο φορές και αναδείχτηκε πρώτος «γκολτζής» του Kasmir Cup με 14 γκολ. Συγχρόνως ήταν εύστοχος και στην διαδικασία των πέναλτι.
Από ένα γκολ σημείωσαν οι: Πάνος Σιαλμάς, Κώστας Μπόνιας και Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος.

Τρεις κίτρινες
Μια κίτρινη κάρτα αντίκρισαν ο Κώστας Μπόνιας, ο Νίκος Νικολάου και ο Μπάμπης Καρβέλης. Ο Νικολάου δεν πρόλαβε να εκτίσει την ποινή δυο λεπτών του, καθώς δέχτηκε την κάρτα στο φινάλε.


Α΄ Μέρος

Σκόραραν από δυο φορές


Οι Ουράνιε προηγήθηκαν με τον Πάνο Σιαλμά, αλλά το Heaven με ένα τέρμα του Δημήτρη Κουρλού και του Τάκη Σαΐτη. Ο Κώστας Μπόνιας απάντησε αμέσως και διαμόρφωσε το 2-2 (Σκορ Ημιχρόνου). 


Τα γκολ-Δοκάρια
3΄: Ο Σιαλμάς με πλασέ από δεξιά άνοιξε το σκορ (1-0).
5΄: Πλάγιο του Τριανταφυλλόπουλου από δεξιά, μονοκόμματο σουτ-«βολίδα» του Μπόνια σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα.
6΄: Κεφαλιά-πάσα του Γιαννακόπουλου στον Κουρλό, ο οποίος με πλασέ διαμόρφωσε το 1-1.
13΄: Μετά από λάθος του Πλακιά, ο Σαΐτης έκλεψε την μπάλα και με τακουνάκι στην κενή εστία έκανε το 1-2.
14΄: Κόρνερ του Τριανταφυλλόπουλου από αριστερά, απευθείας σουτ του Μπόνια στο δεύτερο δοκάρι κατέληξε στην αριστερή γωνία του Heaven (2-2).

Β΄ Μέρος

«Λυτρωτής» ο Μπάμπης


Ούτε στο δεύτερο 20λεπτο κάποια ομάδα δεν κατάφερε να πάρει διαφορά δυο τερμάτων. Ο Κουρλός έκανε το 2-3, αλλά ο Νικολάου με δυο γρήγορα προσωπικά τέρματα έβαλε μπροστά τους Ουράνιε με 4-3.
Και πάλι ο Δημήτρης Κουρλός σκόραρε δυο φορές και πραγματοποίησε το 4-5, με τον Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο να πετυχαίνει γκολ προς το φινάλε και να οδηγεί τον αγώνα στα πέναλτι.

Τα γκολ-Δοκάρια
22: Πάσα του Σαΐτη στον Κουρλό, που με γυριστό σουτ «γράφει» το 2-3.
30΄: Ο Γραβιάς τροφοδότησε τον Νικολάου, ο οποίος σούταρε δυνατά από αριστερά και έκανε το 3-3.
31΄: Μετά από πάσα του Τριανταφυλλόπουλου, ο επερχόμενος Νικολάου με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 4-3.
34΄: Ο Σαΐτης πάσαρε στον Κουρλό, ο οποίος με διαγώνιο σουτ από δεξιά στην απέναντι γωνία του Πλακιά (4-4).
35΄: Ο Κουρλός με σουτ από πλάγια θέση στην κλειστή γωνία των Ουράνιε πραγματοποίησε το 4-5.
38΄: Ο Μπόνιας τροφοδότησε τον Νικολάου, ο οποίος σέντραρε παράλληλα από αριστερά και ο Τριανταφυλλόπουλος με σουτ στην αριστερή γωνία του Φακίτσα έκανε το 5-5.

Πέναλτι

Έχασε την ευκαιρία ο «Κούμου»


Τα πέναλτι ξεκίνησαν ιδανικά για τους «πορτοκαλί», καθώς μετά τις δυο πρώτες εκτελέσεις βρέθηκαν μπροστά με 1-0. Ο Κώστας Μπόνιας ανέλαβε το τρίτο πέναλτι και έχασε την ευκαιρία να χαρίσει την ομάδα του στο τρόπαιο, καθώς αποδείχτηκε άτυχος. Ο Δημήτρης Κουρλός ισοφάρισε σε 1-1 και οδήγησε την συνέχεια των εκτελέσεων στον «ξαφνικό θάνατο».


Από τα πόδια του «Ντουφ»


Γιώργος Γραβιάς και Μπάμπης Καρβέλης αποδείχτηκαν εύστοχοι και έκαναν το 2-2. Ο Κώστας (Χ) Σιταράς αστόχησε στην εκτέλεση του και ο Βασίλης Ντουφεκιάς στο 5ο συνολικά πέναλτι έκανε το 2-3 και έδωσε το έναυσμα στους συμπαίχτες του για πανηγυρισμούς.
Περικλής Πλακιάς και Στάθης Φακίτσας είχαν από δυο αποκρούσεις ο καθένας.

Η σειρά των πέναλτι
Τριανταφυλλόπουλος (Ουράνιε): Μπλόκαρε ο Φακίτσας
Αναστασόπουλος (Heaven): Απέκρουσε ο Πλακιάς
Νικολάου (Ουράνιε): 1-0
Σαΐτης (Heaven): Απέκρουσε ο Πλακιάς
Μπόνιας (Ουράνιε): Δεξί Κάθετο Δοκάρι
Κουρλός (Heaven): 1-1
Γραβιάς (Ουράνιε): 2-1
Καρβέλης (Heaven): 2-2
Σιταράς Κ.(Χ) (Ουράνιε): Απέκρουσε ο Φακίτσας
Ντουφεκιάς (Heaven): 2-3

Σκορ Ημιχρόνου: 2-2
Τελικό Σκορ: 5-5

Συνθέσεις Ομάδων

Ουράνιε (Κώστας Μπόνιας): Πλακιάς, Νικολάου 2, Σιαλμάς 1, Μπόνιας 1, Τριανταφυλλόπουλος 1(Γραβιάς, Σιταράς Κ. του Ν., Λέντζος)

Heaven (Λάκης Αναστασόπουλος): Φακίτσας, Ντουφεκιάς, Καρβέλης, Κουρλός 4, Γιαννακόπουλος(Σαΐτης 1)

Διαιτητές: Βασίλης Λάμπρου & Στέλιος Σώμαλης


















Ρεπορτάζ : Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος