Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Status-Ουράνιε 3-3(1-2 πέναλτι)

Ύστερα από έναν συγκλονιστικό προημιτελικό οι Ουράνιε επικράτησαν στα πέναλτι του Status με 2-1. Η κανονική διάρκεια είχε λήξει ισόπαλη με 3-3.
Ο τρίτος προημιτελικός πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Ιουλίου. Άρχισε στις 20:30 και ήταν στα πλαίσια ου τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup.
Οι Ουράνιε με κορυφαίο τον Κώστα Μπόνια έφτασαν σε μια πανηγυρική πρόκριση. Έπαιξαν με πολύ πάθος, κυνηγώντας την νίκη, καθώς βρισκόταν συνέχεια πίσω στο σκορ. Οι «πορτοκαλί» στα ημιτελικά αγωνίζονται με τους Πίου-Πίου και «φλερτάρουν» με την πρόκριση τους στον μεγάλο τελικό. Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Κώστας (Ν) Σιταράς, ενώ απόντες ήταν οι: Κώστας (Χ) Σιταράς και Βασίλης Λέντζος
Το Status Club δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία του σκορ. Στηρίχτηκε στις εξάρσεις και στις ατομικές ανέργειες των ποδοσφαιριστών του. Έχασε ωστόσο την πρόκριση στην «ρώσικη ρουλέτα», καθώς δεν σκόραρε καμία φορά στην επανάληψη. Η πρώτη του ήττα στο τουρνουά αποδείχτηκε καθοριστική. Οδηγίες από τον πάγκο έδινε ο Άκης Ανδρεάκης, ενώ στο πάγκο κάθισε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, που είναι νέος παίχτης του Α.Ο. Καρδίτσας.

Δυο γκολ ο Μπόνιας


Με δυο τέρματα (τα πρώτα του στο τουρνουά) ο αρχηγός Κώστας Μπόνιας ήταν ο καλύτερος των Ουράνιε. Ένα τέρμα πρόσθεσε ο Νίκος Νικολάου, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 10 γκολ.

«Τριπλή» ισοτερμία 


Από ένα γκολ για το Status σημείωσαν οι συνήθεις ύποπτοι: Κώστας Αρκουμάνης, Κώστας Γενιτσαρόπουλος και Κώστας Σταμούλης. Ο Γενιτσαρόπουλος Κ. τιμωρήθηκε μάλιστα και με κίτρινη στο πρώτο μέρος.


Προηγήθηκε το Status

 
Τρεις φορές προηγήθηκε το Status (1-0, 2-1, 3-2), ενώ οι Ουράνιε απάντησαν δυο φορές. Το τέρμα του Κώστα Γενιτσαρόπουλου έδωσε την πρωτοπορία στο Status.

Ισοφάρισαν οι «πορτοκαλί»
Οι Ουράνιε απάντησαν (3-3)στην επανάληψη με ωραία προσπάθεια του Κώστα Μπόνια από αριστερά. Το Status δεν σκόραρε καμία φορά στην επανάληψη. Σημαντικές ευκαιρίες έχασαν ο Κώστας Σταμούλης (Status), Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Νικολάου (Ουράνιε) στο φινάλε. Ο Τριανταφυλλόπουλος μάλιστα σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι. Έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Πιο εύστοχοι οι Ουράνιε


Οι δυο ομάδες χτύπησαν από τρεις φορές πέναλτι, με τους Ουράνιε να είναι πιο εύστοχοι και να επικρατούν με 2-1. Δυο εκτελέσεις απέκρουσε ο Περικλής Πλακιάς.

Η σειρά των πέναλτι
Γενιτσαρόπουλος Κ. (Status): Απόκρουση Πλακιά
Πλακιάς (Ουράνιε): Απόκρουση Δόση
Σταμούλης (Status): Απόκρουση Πλακιά
Μπόνιας (Ουράνιε): 0-1
Ζήκας (Status): 1-1
Νικολάου (Ουράνιε): 1-2

Σκορ Ημιχρόνου: 3-2
Τελικό Σκορ: 3-3

Συνθέσεις Ομάδων

Status (Κώστας Αλαφροπάτης): Δόσης Β., Ζήκας, Αρκουμάνης 1, Γενιτσαρόπουλος Κ. 1, Σταμούλης(Ανδρεάκης, Αλαφροπάτης, Γενιτσαρόπουλος Χ.)

Ουράνιε (Κώστας Μπόνιας): Πλακιάς, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας 2, Νικολάου 1, Γραβιάς(Σιαλμάς, Καρατσίκης)

Διαιτητές: Ηλίας Γαλάνης & Βασίλης Λάμπρου













Ρεπορτάζ : Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος