Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Κασσιώπη-Πλατανιάς 0-0

Κάτω από κανονικές καιρικές συνθήκες, αυτή την φορά αγωνίστηκαν μετά από 3 μέρες Κασσιώπη και Πλατανιάς. Το φιλικό ολοκληρώθηκε ισόπαλο και χωρίς τέρματα με το «φτωχό» 0-0.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 6.20 το απόγευμα της Κυριακής 5/8 και διεξήχθη στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και κανονικές συνθήκες αυτή την φορά, παρουσία περίπου 50 με 60 φιλάθλων.
Οι «ερυθρόλευκοι» των Χανίων του Γιάννη Χατζηνικολάου, παρά το δυνατό ξεκίνημα, που έκαναν και τις χαμένες ευκαιρίες δεν μπόρεσαν αυτή την φορά να πάρουν την φιλική νίκη. Στάθηκαν άτυχοι, καθώς είχαν δοκάρι στο 6ο λεπτό σε προσπάθεια του Ηλία Αναστασάκου. Ο Πλατανιάς έριξε την απόδοση του στην συνέχεια και ανέβασε στροφές στις αρχές της επανάληψης. Βγήκαν ορισμένες καλές επιθετικές προσπάθειες, όμως  δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει.
Η Κασσιώπη του Ρομπέρτο Μπολάνο παρουσίασε εκ νέου πολύ καλό πρόσωπο και ήταν ανταγωνιστική κόντρα σε μια ομάδα που βρίσκεται δυο κατηγορίες πιο πάνω. Είχε πολύ καλή συνοχή στα μετόπισθεν και ελάχιστες φορές κινδύνεψε από τον Πλατανιά. Επιθετικά βελτιώθηκε και άλλο και είχε ορισμένα διαστήματα, όπου δημιούργησε αρκετούς κινδύνους μπροστά από την εστία του «ερυθρόλευκων». Έδειξε ξανά ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ντεμπούτο Νούνιεζ-Αργυρόπουλου-Όλο το ματς ο Ντόε

 
Για πρώτη φορά με την φανέλα του Πλατανιά αγωνίστηκε το νέο απόκτημα του Πλατανιά, ο Ισπανός μέσος Χουάν Αγκιλέρα Νούνιεζ. Φιλικό ντεμπούτο πραγματοποίησε ο δεξιός μπακ Λεωνίδας Αργυρόπουλος
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε και ο Αλβανός επιθετικός Άρμπι Δράμι, ενώ όλο το παιχνίδι έπαιξε ο νεοαποκτηθείς στόπερ Λόρενς Ντόε.

Στο Καρπενήσι ο Κλάεβιτς
Το φιλικό παρακολούθησε ο 44χρονος Σέρβος Μιλόε Κλάεβιτς, που είναι παλιός αμυντικός του Ιωνικού και Πανιωνίου και πρώην προπονητής του Ιωνικού, τον οποίο προετοίμασε στην πόλη μας το καλοκαίρι του 2003. Στο Καρπενήσι βρέθηκε και ο πρώην παρατηρητής αγώνων Α΄ Εθνικής ο Αγιοτριδίτης Γιάννης Παρούτσας. Είναι προσωπικός φίλος του προπονητή του Πλατανιά κ. Χατζηνικολάου και παρακολούθησε και το πρώτο φιλικό των δυο ομάδων.
Παρόντες ήταν οι ιδιοκτητες των ξενοδοχείων, που διαμένουν οι δυο ομάδες: Κώστας Χονδρός (Hotel Avaris, Πλατανιάς) και Γιάννης Κελεσίδης (Dryas Resort/Κασσιώπη).




Ίδια τριάδα
Το φιλικό σφύριξε ξανά η τριάδα της Πέμπτης που αποτελούνταν από τους Τσάμπρα-Γελάδα-Γκαλιμάνη.

Έπαιξαν Σφακιανάκης-Κεφαλάς-Βιτουλαδίτης

 
Ο 36χρονος στόπερ Γιάννης Σφακιανάκης πραγματοποίησε το φιλικό του ντεμπούτο για την φετινή σαιζόν. Είχε αρκετά καλή απόδοση και ξεχώρισε, αγωνιζόμενος στο κέντρο της άμυνας των νεοφώτιστων της Football League II. Στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο 20χρονος υπό δοκιμή Δημήτρης Κεφαλάς, που άφησε καλά στοιχεία. Αγωνίστηκε πέρυσι στην Football League 2 με τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών
Σαν δεξιός αμυντικός στο πρώτο μέρος και σαν στόπερ στο β΄ μέρος αγωνίστηκε ο Αλέξης Βιτουλαδίτης, που έπαιξε συνολικά 87 λεπτά!.

Α΄ μέρος

Δοκάρι με Αναστασάκο


Δυνατά ξεκίνησε η ομάδα του Πλατανιά, που μόλις στο 6ο λεπτό είχε δοκάρι με τον 34χρονο φορ Ηλία Αναστασάκο.

Διπλή απειλή Κασσιώπης


Η ομάδα της Κέρκυρας ισορρόπησε και βγήκε στην επίθεση και προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, πρώτα με τον Παναγιώτη Τσούκλη και 11 λεπτά αργότερα με τον Γιάννη Κόκκινο.

Έπεσε ο ρυθμός
Δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό η αναμέτρηση μετά το 20λεπτο, ενώ αρχικά και οι δυο ομάδες ξεκίνησαν καλά. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο κινητικοί, όμως απείλησαν με μακρινά σουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄ : Ο Μιρτσέτα σέντραρε από δεξιά και ο Αναστασάκος στο πρώτο δοκάρι από κοντά πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκίνη και έχασε την καλύτερη στιγμή της αναμέτρησης.
10΄ : Όμορφο διαγώνιο σουτ του Τσούκλη μέσα από την περιοχή και αριστερά πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κηπουρού.
21΄ : Καλοζυγισμένο γυριστό σουτ του Κόκκινου από τα όρια της μεγάλης περιοχής απέκρουσε ο πορτιέρο του Πλατανιά σε κόρνερ.
37΄ : Χαμηλό μακρινό σουτ του Αναστασάκου μπλόκαρε χωρίς δυσκολία στην δεξιά του γωνία ο Κερκυραίος τερματοφύλακας.
43΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκονζάλες από καλή θέση έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Κασσιώπης.
45΄ : Σέντρα-σουτ του Μαρτσάκη από πλάγια αριστερά κόντραρε στον Βιτουλαδίτη άλλαξε πορεία, αναγκάζοντας τον Γκίνη με υπερένταση να διώξει σε κόρνερ από το αριστερό του «παραθυράκι».

Β΄ μέρος

Κινητικός ο υπό δοκιμή Έκελμανς


Οι Χανιώτες ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον 21χρονο υπό δοκιμή Τζόν Έκελμανς (Αγωνιζόταν F.C. Molenbeek Brussels Strombeek), Ο Βέλγος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και σε θέση επιτελικού μέσου. Έχασε μοναδική ευκαιρία στο 60ο λεπτό να ανοίξει το σκορ.


Μια ανάσα από την νίκη με Φαρούκ


Δέκα λεπτά πριν το τέλος η Κασσιώπη έφτασε μια ανάσα από την νίκη, ο Ελληνοαιγύπτιος Φαρούκ Αμπού Ελ Ελά έκανε έξοχη προσπάθεια και το σουτ, που επεχείρησε απέκρουσε θεματικά σε κόρνερ ο σταθερότατος Γιώργος Λαζαρίδης.


Ίδιο σκηνικό
Παρόμοια εικόνα είχε και το δεύτερο μέρος, ο Πλατανιάς ξεκίνησε και πάλι πιο δυνατά, όμως η Κασσιώπη δεν αιφνιδιάστηκε και κράτησε ο μηδέν. Η ομάδα της Κέρκυρας βγήκε και αυτή αρκετές φορές στην επίθεση και δημιούργησε αρκετές καλές στιγμές.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄ : Ο Κανακούδης τροφοδότησε τον Έκελμανς, που σούταρε από τα όρια της περιοχής μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Κασσιώπης.
58΄ : Ο Γραμματικόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά με πάσα για τον Φούκη, που από καλή θέση σούταρε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Λαζαρίδη.
60΄ : Ο Μαραγκουδάκης σέντραρε όμορφα από αριστερά και υπό δοκιμή Έκελμανς έκανε την προβολή από κοντά χωρίς πίεση, όμως ο Ζάχος απέκρουσε ενστικτωδώς σωτήρια κρατώντας το μηδέν.
64΄ : Ο Γραμματικόπουλος εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Καραγιάννη πέρασε πάνω από την εστία του Πλατανιά.
69΄ : Ο Μαραγκουδάκης σέντραρε από αριστερά, το πλασέ του Έκελμανς από κοντά κόντραρε σε αμυνόμενους και κατέληξε κόρνερ έξω από το αριστερό δοκάρι του Λαζαρίδη.
83΄ : Ο Φαρούκ έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, ο Λαζαρίδης απογειώθηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία.

Συνθέσεις Ομάδων

Κασσιώπη (Ρομπέρτο Μπολάνο) : Γκίνης(46΄ Ζάχος), Βιτουλαδίτης(87΄ Παπανδρέου), Παναγιώτου(46΄ Γυφτοκώστας, 81΄ Ρεκλείτης), Σφακιανάκης(46΄ Ανυφαντής), Μεσημέρης(46΄ Θεοδωρέλης), Κεφαλάς(46΄ Πετρόγιαννης), Κονισπολιάτης(46΄ Πάγκαλης, 65΄ Αδάμος), Τσάτσος(46΄ Φαρούκ), Τσούκλης(46΄ Φούκης, 70΄ Ίσσερης), Κόκκινος(46΄ Καραγιάννης), Πελάης(46΄ Γραμματικόπουλος)

Πλατανιάς (Νίκος Χατζηνικολάου) : Κηπουρός(46΄ Λαζαρίδης), Αργυρόπουλος(58΄ Παληγεώργος), Ντόε, Δημήτρης(46΄ Κανακούδης), Κουρτεσιώτης(46΄Τζανής), Νούνιεζ(46΄ Κάλαϊτζιτς), Γκονζάλες(46΄ Δέντσας), Μιρτσέτα(58΄ Τσοντάκης), Μαρτσάκης(46΄ Έκελμανς), Ουκάρ(46΄ Μαραγκουδάκης), Αναστασάκος(46΄ Δράμι)

Διαιτητής : Χρήστος Τσάμπρας (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Αντώνης Γελάδας (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Ηλίας Γκαλιμάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος