Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Τυμφρηστός-Παλαιοκατούνα 0-2

Θετικό πρόσημο είχε το πρώτο φιλικό παιχνίδι της χρονιάς για την «νεοφώτιστη» στην Α΄ ΕΠΣΕ Αναγέννηση Παλαιοκατούνας. Η Ευρυτανική ομάδα επικράτησε με σκορ 2-0 του Τυμφρηστού, πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.
Το φιλικό παιχνίδι έγινε την Κυριακή 26/8, άρχισε στις 6 το απόγευμα στο γήπεδο του Τυμφρηστού, που διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα. Αναμετρήθηκαν δυο ομάδες, που την περυσινή περίοδο αγωνιζόταν σε διαφορετικές κατηγορίες από αυτές, που θα παίξουν την νέα σαιζόν.
Η Παλαιοκατούνα συνδύασε την νίκη της με αρκετά καλή εμφάνιση, καθώς δημιούργησε και ευκαιρίες. Σκόρερ χρίστηκαν οι: Γιάννης Ευαγγελόδημος και Γιάννης Παπαδονίκος. Η ομάδα του Κώστα Λαθύρη παρά το γεγονός ότι είναι νέα όσον αφορά τα πρόσωπα και παρότι έπαιξε με πολλές απουσίες έδειξε αρκετά καλά στοιχεία. Όλα αυτά πριν καλά-καλά συμπληρώσει μια εβδομάδα προετοιμασίας, καθώς η προετοιμασία άρχισε μόλις την περασμένη Τρίτη.
Ο Τυμφρηστός γνώρισε την φιλική ήττα στο γήπεδο του. Η γειτονική Φθιωτική ομάδα θα αγωνίζεται την νέα περίοδο στην Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας, καθώς η περυσινή συμμετοχή της στην πρώτη κατηγορία του νομού στέφθηκε με αποτυχία. Γίνεται προσπάθεια για ανασύνταξη του συλλόγου. Οι ποδοσφαιριστές των «πορτοκαλί» κατεβάζουν μόνοι τους την ομάδα, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει προπονητής.

Ρέφερι ο Νικολούλιας


Ο εκ των τερματοφυλάκων της Αναγέννησης Φώτης Νικολούλιας διεύθυνε την αναμέτρηση. Ο 20χρονος δεν είχε κάποιον βοηθό.

Αντίπαλος με πρώην συμπαίχτες του


Ο 30χρονος Θανάσης Φύκας της Αναγέννησης βρέθηκε αντιμέτωπος με τους πρώην συμπαίχτες του, αλλά και συγχωριανούς του. Ο Φύκας αναχώρησε για τα Άγραφα το 2011 (Δεν έκανε κάποια επίσημη συμμετοχή) και εδώ και λίγο καιρό είναι παίχτης της Αναγέννησης.

Στην ενδεκάδα ο Κουτσονίκας


Ο Πάνος Κουτσονίκας ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα του Τυμφρηστού. Ο 23χρονος επιθετικός αγωνίστηκε στην Δ΄ Εθνική με την Μυρίκη του Βασίλη Φούκα την περίοδο 2007-2008.

Έπαιξε και ο Γενιτσαρόπουλος


Ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος κάνει προπονήσεις με την Αναγέννηση και συμμετείχε ως βασικός στο φιλικό παιχνίδι. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής θα ενταχτεί τον Σεπτέμβριο στην ομάδα του Κώστα Λαθύρη, καθώς είναι ελεύθερος. Έχει αγωνιστεί στον Άγιο Νικόλαο και στο Κεφαλόβρυσο.

Ελάχιστοι οι «παλιοί»


Στην ενδεκάδα του Κώστα Λαθύρη άρχισαν τέσσερις παίχτες από την περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Κώστα Αλαφροπάτη, Ανέστη Κοράκη, Παναγιώτη Μπλέντζο και Στέφανο Κοράκη, ενώ ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκε ο Θανάσης Σαρρής

Α΄ Μέρος

Με σκόρερ τον Ευαγγελοδήμο


Οι παίχτες της Αναγέννησης προηγήθηκαν με 0-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Σκόρερ χρίστηκε ο 15χρονος Γιάννης Ευαγγελοδήμος, που αγωνίζεται με υποσχετική από τον Αίολο

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Ευαγγελοδήμος σούταρε προς το δεξί «παραθυράκι» του Τυμφρηστού, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Βλάχου (0-1).
18΄: Πλασέ του Παπαδονίκου από πολύ κοντά κατέληξε  έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

«Διπλασιασμός» από Παπαδονίκο


Οι Ευρυτάνες προηγήθηκαν με δυο τέρματα διαφορά, πιστοποιώντας την υπεροχή τους. Το γκολ πέτυχε ο 26χρονος Γιάννης Παπαδονίκος, που αποκτήθηκε από το Κεράσοβο.

Ντεμπούτο Χίσα


Ο Αλβανός Τζέτμι Χίσα προπονείται με την Αναγέννηση και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο φιλικό του Τυμφρηστού.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Σουτ του Ευαγγελοδήμου εντός περιοχής απέκρουσε με τα πόδια ο Βλάχος.
50΄: Σέντρα του Κοράκη Α. από δεξιά, ο Παπαδονίκος με κεφαλιά σημάδεψε την δεξιά γωνία των γηπεδούχων και έκανε το 0-2.
53΄: Ο Γενιτσαρόπουλος δοκίμασε σουτ από κοντά, με τον Βλάχο να μπλοκάρει.
57΄: Ο Μουτσούλας επιχείρησε σουτ από την γραμμή της αντίπαλης περιοχής, με τον αντίπαλο πορτιέρο να αποκρούει στο αριστερό του «παραθυράκι».
60΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Σεϊντή πέρασε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της Αναγέννησης.

Συνθέσεις Ομάδων

Τυμφρηστός: Βλάχος Γ., Σεϊντής, Κουτσονίκας Α., Γούπιος, Κλειτσάκης, Χριστόπουλος Ε., Χριστόπουλος Π., Τσιγκρέλης, Βλάχος Δ., Κουτσονίκας Π., Φύκας Δ.
Έπαιξαν και οι: Φύκας Χ., Παπαρούπας

Παλαιοκατούνα (Κώστας Λαθύρης): Κοράκης Σ., Ιωάννου, Φύκας Α., Μπλέντζος, Αλαφροπάτης, Γαλανός, Ευαγγελοδήμος, Παπαδονίκος, Γενιτσαρόπουλος, Πατρώνης, Κοράκης Α.
Αγωνίστηκαν και οι: Μουτσούλας, Χίσα, Σαρρής, Χειλάς

Διαιτητής: Φώτης Νικολούλιας (Ποδοσφαιριστής Παλαιοκατούνας)    















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας