Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Μυρίκη-Καλαμάτα 0-3

Στα τελευταία 15 λεπτά του παιχνιδιού και χάρης στην εμπειρία του Βαγγέλη Καούνου και του Βασίλη Σκαρλάτου η Καλαμάτα κατάφερε να επιβληθεί της αρκετά μαχητικής Μυρίκης με σκορ 3-0.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Αυγούστου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 18:30. Ήταν το πρώτο επίσημο φιλικό και των δυο ομάδων, τις οποίες χωρίζουν δυο κατηγορίες. Περίπου 50 φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Το ματς κρίθηκε κυρίως στην διαφορά εμπειρίας, αλλά και της φυσικής κατάστασης, καθώς η Καλαμάτα έχει περισσότερες ημέρες προπονήσεων.
Η Μυρίκη μια εβδομάδα μετά την έναρξη της προετοιμασίας της άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, κοιτάζοντας στο μέτρο του δυνατού στα μάτια τον αντίπαλο της. Τα δυο τελευταία γκολ, που δέχτηκε προήλθαν από λάθη του γκολκίπερ Στέλιου Μεριγκούνη. Η ομάδα του Βασίλη Φούκα κατέβηκε, όπως ήταν φυσικό με αμυντικούς προσανατολισμούς και με το κεντρικό δίδυμο των Γενιτσαρόπουλου-Σακαμπέτη να λειτουργεί άψογα. Επιθετικά δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση. Η παρουσία των «κόκκινων» γεμίζει αισιοδοξία για την συνέχεια.
Η νεανική Καλαμάτα ξεκίνησε με νίκη τις φιλικές τις υποχρεώσεις. Δεν ενθουσίασε και δεν έπιασε υψηλή απόδοση.  Ωστόσο φάνηκε η ποιότητα της σαν ομάδα, κυρίως στην επανάληψη. Είχε την υπεροχή και την συνεχόμενη κατοχή μπάλας σε όλο το 80λεπτο. Η ομάδα του Γιώργου Μπένου έχει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει στην Football League 2. Αναχωρεί την ερχόμενη Πέμπτη (30-8) από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας και δίνει την ίδια ημέρα φιλικό παιχνίδι στην Λαμία με την τοπική ομάδα.

Μικρότερη διάρκεια
Το πρώτο ημίχρονο είχε διάρκεια 40 λεπτά, ενώ η επανάληψη ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 43 λεπτά παιχνιδιού. Με κίτρινη κάρτα τιμωρήθηκαν για επικίνδυνο παίξιμο ο Γιάννης Ζαλοκώστας στο α΄ μέρος και ο Δημήτρης Γκορόγιας στην επανάληψη.

«Άρχοντας» των μετόπισθεν


Ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος ήταν ο καλύτερος παίχτης της Μυρίκης, ξεχωρίζοντας στην αμυντική γραμμή της νέας του ομάδας. Αρκετά καλά πήγαν και οι: Κώστας Ζαραβέλης, Γιώργος Σακαμπέτης και Άγγελος Παχής.

Πρώτη παρουσία Κορέντζελου-Ράικου

 












Ο Γιώργος Κορέντζελος, που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Απεραντιακό έκανε την πρώτη του παρουσία με τους «κόκκινους», καθώς ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα του Βασίλη Φούκα. Σε όλη την επανάληψη αγωνίστηκε το νέο απόκτημα της Μυρίκης από τον Αίολο Γιώργος Ράικος.

Ο καθοδηγητής Κοψαχείλης


Σε ρόλου προπονητή εντός του γηπέδου ο πολύπειρος Σωκράτης Κοψαχείλης βοηθά με την εμπειρία του, αλλά και τις ικανότητες τους νεαρότερους συμπαίχτες του. Ο 40χρονος είναι μάλιστα ο προπονητής τερματοφυλάκων της Καλαμάτας και έχει αρχίσει την καριέρα του από τον Ολυμπιακό.

Το έπαιξαν όλο
Αρκετοί ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων έπαιξαν όλον τον αγώνα. Συγκεκριμένα σε αυτήν την λίστα ανήκουν οι: Στέλιος Μεριγκούνης, Κώστας Ζαραβέλης, Γιώργος Σακαμπέτης, Κώστας Γενιτσαρόπουλος, Βασίλης Κουρέας, Δημήτρης Τσαγκαράκης και Γιάννης Τσόπελας (Οι δυο τελευταίοι αποτέλεσαν το κεντρικό δίδυμο των φιλοξενούμενων)
Άγγελος Γεωργιόπουλος και Νίκος Τριανταφυλλάκης αντικαταστάθηκαν στο ημίχρονο και ξαναμπήκαν προς το τέλος του αγώνα.

Υπό δοκιμή ο Μπράχο


Ο ομογενής μέσος Μπράχο, που τελεί υπό δοκιμή εδώ και αρκετό καιρό ήταν αρκετά δραστήριος.

Α΄ Μέρος

Κακό ποιοτικά ματς-Ελάχιστες φάσεις
Το πρώτο ημίχρονο είχε λιγοστές ευκαιρίες. Ουσιαστικά η εστία των γηπεδούχων δεν απειλήθηκε. Οι Πελοπονήσιοι είχαν την υπεροχή, που αποδείχτηκε ωστόσο ανούσια.

Ξεχώρισε ο Γεωργιόπουλος


Καλύτερος παίχτης και πιο κινητικός από πλευράς «μαύρης θύελλας» στο πρώτο μέρος ήταν ο 19χρονος δεξιός χαφ Άγγελος Γεωργιόπουλος, που έχασε και την μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του. Καλή παρουσία είχε ο αμυντικός μέσος Μπάμπης Επιφάνης, που είναι επίσης 19 ετών και αγωνιζόταν στον Διαγόρα.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Μπράχο πάσαρε στον Ανδρεόπουλο, το χαμηλό σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
22΄: Ο Γεωργιόπουλος μετά από κάθετη πάσα έφυγε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, σούταρε από δεξιά, με τον Μεριγκούνη να αποκρούει σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
35΄: Πάσα του Γεωργιόπουλου στον Επιφάνη, το σουτ του οποίου πέρασε εκτός αριστερού κάθετου δοκαριού του Μεριγκούνη.

Β΄ Μέρος

Ο σημαντικός παράγοντας κούραση
Η είσοδος των Καούνου-Σκαρλάτου-Πασά βελτίωσε την «μαύρη θύελλα», που χάρης στην καλύτερη φυσική της κατάσταση έφτασε στην νίκη με 3-0. Η Μυρίκη κουράστηκε, καθώς είχε υπερβάλλει εαυτό στο α΄ μέρος.

«Μίλησε» η κλάση του Καούνου


Ο 35χρονος φορ Βαγγέλης Καούνος σημείωσε τα δυο πρώτα τέρματα για την ομάδα του Γιώργου Μπένου. Η παρουσία του «γέμιζε» την αντίπαλη περιοχή. Αναμφίβολα ο Καούνος θα αποτελέσει τον ηγέτη της νέας Καλαμάτας και η παρουσία του είναι πολυτέλεια για τα γήπεδα Football League 2

Και τρίτο από Σκαρλάτο


Ο 28χρονος Βασίλης Σκαρλάτος, που επέστρεψε στην Καλαμάτα (Όπως και ο Καούνος) σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας του λίγο πριν το τελικό σφύριγμα του Λάμπρου Κολοκώτσιου.

Από τα πόδια του Κουρέα και λάθη του Μεριγκούνη

 












Τα δυο τελευταία τέρματα των νικητών ξεκίνησαν από τον 18χρονο αριστερό οπισθοφύλακα Βασίλη Κουρέα και ακολούθησαν ισάριθμα λάθη από τον 32χρονο πορτιέρο της Μυρίκης Στέλιο Μεριγκούνη.

Στο γήπεδο ο αρχηγός!
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους παρευρισκόμενους στο προπονητικό κέντρο. Δεν ήταν άλλη από τον 32χρονο αρχηγό του Παναθηναϊκού Δημήτρη Διαμαντίδη, που προετοιμάζεται με την ομάδα του στο Καρπενήσι αυτές τις ημέρες. Μαζί με τον Διαμαντίδη ήταν και ορισμένα άτομα του τεχνικού επιτελείου των «πράσινων». 



Οι καλύτερες φάσεις
41΄: Ο Καούνος διεκδίκησε την μπάλα με τον Μεριγκούνη, ο Πούτσι επωφελήθηκε και σούταρε, με τον Σακαμπέτη να αποκρούει προ της γραμμής σε κόρνερ.
56΄: Μονοκόμματο σουτ του Πασά πέρασε πάνω από την εστία του Μεριγκούνη.
59΄: Κόρνερ του Πασά από αριστερά, κεφαλιά-πάσα του Ηλιόπουλου στο δεύτερο δοκάρι, νέα κεφαλιά του Σκαρλάτου κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των Ευρυτάνων.
66΄: Σέντρα του Σκαρλάτου από αριστερά, κεφαλιά του Καούνου υπό πίεση έφυγε άουτ.
67΄: Γέμισμα του Ηλιόπουλου έδιωξε με το κεφάλι ο Γενιτσαρόπουλος, η μπάλα στρώθηκε στον Σκαρλάτο, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και ο Καούνος με πλασέ εξ επαφής στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη άνοιξε το σκορ (0-1).
75΄: Σουτ του Πούτσι ανακόπηκε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ από τον Γενιτσαρόπουλο.
76΄: Κόρνερ του Κουρέα από δεξιά, ο Μεριγκούνης έκανε λάθος εκτίμηση και ο Καούνος με δυνατό σουτ στο πρώτο δοκάρι διαμόρφωσε το 0-2.
81΄: Σέντρα του Κουρέα από αριστερά, νέο σφάλμα του Μεριγκούνη και ο Σκαρλάτος με σουτ πραγματοποίησε το τελικό 0-3.

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής(79΄ Μπουμπουρής Γ.Χ), Γενιτσαρόπουλος, Σακαμπέτης, Φύκας(73΄ Λιάγκας Κ.), Μπουμπουρής Α.(62΄Φύκας), Ζαλοκώστας(41΄ Γκορόγιας), Σταμούλης(64΄ Σιταράς Α.), Κορέντζελος(68΄ Λέρης), Σιταράς Κ.(41΄ Ράικος)

Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος): Κοψαχείλης(41΄ Ζαρόπουλος), Μπιζίμης(41΄ Τρίψας), Τσαγκαράκης, Τσόπελας, Κουρέας, Επιφάνης(41΄ Πασάς), Ανδρεόπουλος(41΄ Τσιμικλής), Τριανταφυλλάκης(41΄ Πούτσι, 77΄ Γεωργιόπουλος), Γεωργιόπουλος(41΄ Καούνος), Μπράχο(41΄ Σκαρλάτος), Αθανασόπουλος(41΄ Ηλιόπουλος, 79΄ Τριανταφυλλάκης)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος