Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Μυρίκη-Κασσιώπη 0-6

Σε ρυθμούς προπόνησης η Κασσιώπη επικράτησε άνετα με 6-0 της Μυρίκης, έχοντας την ευκαιρία να «ξεμουδιάσει» από τις σκληρές προπονήσεις.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Αυγούστου στο βοηθητικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου και άρχισε στις 18:30. Τις δυο ομάδες χωρίζουν δυο κατηγορίες, καθώς οι «κόκκινοι» αγωνίζονται στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και οι Κερκυραίοι θα παίξουν στην Football League 2.
Οι «κόκκινοι» του Βασίλη Φούκα είχαν την δυνατότητα να διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους με έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας, αποκομίζοντας μόνο οφέλη. Στάθηκαν καλά και πάλεψαν φιλότιμα στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη δεν κατάφεραν να αποφύγουν την συντριβή, καθώς πέρα από την διαφορά δυναμικότητας φάνηκε και η έλλειψη προπονήσεων, καθώς η Μυρίκη δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την προετοιμασία της.
Η Κασσιώπη πέτυχε την πρώτη της φιλική νίκη για την τρέχουσα σαιζόν, αλλά και τα πρώτα τέρματα της. Σκόρερ χρίστηκαν έξι διαφορετικοί ποδοσφαιριστές της. Αρκετά καλά στοιχεία για την ομάδα του Ρομπέρτο Μπολάνο, που χρησιμοποίησε 24 συνολικά ποδοσφαιριστές(Δεν αγωνίστηκαν οι: Καραγιάννης και Γραμματικόπουλος) έδειξαν οι νεαροί παίχτες των «πορτοκαλί». Οι νικητές βρήκαν ευκολότερα τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στο δεύτερο 45λεπτο.

Παρουσία Τριανταφυλλόπουλου
Αρκετό διάστημα του φιλικού αγώνα παρακολούθησε ο προπονητής του Αιόλου Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, που θα καθοδηγήσει την ομάδα του Προφήτη Ηλία στην Δ΄ Εθνική.


Αναμετρήθηκαν ξανά
Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί έναν χρόνο πριν στο κεντρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου, με την Κασσιώπη να επικρατεί με 2-0.

Ξεχώρισε ο Ρεκλείτης


Ο 19χρονος Νίκος Ρεκλείτης ήταν ότι καλύτερο είχε να δείξει η  ομάδα του στην επανάληψη. Ο νεοαποκτηθείς ξανθομάλλης μέσος πέτυχε ένα γκολ και είχε και ένα δοκάρι. Πρόκειται για έναν ομογενή ποδοσφαιριστή, προερχόμενο από την Ολλανδία.

Ντεμπούτο Γενιτσαρόπουλου-Σιταρά-Φύκα-Σταμούλη

 










 












Το ανεπίσημο ντεμπούτο τους έκαναν τέσσεριςποδοσφαιριστές της Μυρίκης. Κώστας Γενιτσαρόπουλος, Κώστας Σταμούλης και Γιώργος Φύκας επέστρεψαν το καλοκαίρι στους «κόκκινους», ενώ για πρώτη φορά αγωνίστηκε με την νέα του ομάδα ο 15χρονος Άρης Σιταράς, που είναι δανεικός από την Ακαδημία.

Με Ζαραβέλη-Γιαννακόπουλο

 












Με τα χρώματα της Μυρίκης αγωνίστηκε ο Χάρη; Ζαραβέλης, που έχει μείνει ελεύθερος από τον ΑΠΟΚ. Αποτέλεσε παίχτης της Μυρίκης (2004-2009), ενώ σε ρόλο επιθετικού έπαιξε ο Κώστας Γιαννακόπουλος της Ποταμιάς.

«Δανεικοί» γκολκίπερ

 












Από πλευράς γηπεδούχων δεν υπήρχε διαθέσιμος τερματοφύλακας, με την Κασσιώπη να τους δανείζει δυο γκολκίπερ. Για μεγάλο διάστημα έπαιξε με την Μυρίκη ο Ιωσήφ Ζάχος και για ένα 15αρτο ο Δημήτρης Μητρογιάννης, ο οποίος ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ των Κερκυραίων.

Τελευταίο φιλικό
Η Κασσιώπη έδωσε τρία συνολικά φιλικά στο Καρπενήσι (2 με τον Πλατανιά και 1 με την Μυρίκη). Αναχωρεί την Κυριακή 12 Αυγούστου από το Dryas Resort, ημέρα που θα αντιμετωπίσει το Αγρίνιο σε ένα δυνατό «τεστ» τον Παναιτωλικό.

Α΄ Μέρος

Αντιστάθηκαν στον μονόλογο για 30΄
Αρκετά καλύτεροι οι πρωταθλητές του 5ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής επέβαλλαν τον ρυθμό τους και έκαναν επιθέσεις ακατάπαυστα. Μέχρι το 30΄ η Μυρίκη κρατούσε το «μηδέν», αλλά στην συνέχεια η Κασσιώπη έφτασε στην επίτευξη δυο τερμάτων, πηγαίνοντας μπροστά στα αποδυτήρια με 0-2.

Με Κόκκινο-Τσούκλη

 












Γιάννης Κόκκινος και Παναγιώτης Τσούκλης σημείωσαν τα δυο τέρματα της ομάδας τους. Αμφότεροι ήταν αρκετά κινητικοί, ενώ ήταν οι πρωταγωνιστές και των δυο γκολ, καθώς είχαν και τον ρόλο τους δημιουργού, ο ένας στο γκολ του άλλου.
Ο 30χρονος Τσούκλης έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στις επαγγελματικές κατηγορίες, φορώντας μεταξύ άλλων την φανέλα του Αγροτικού Αστέρα (2005-2011).

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Χτύπημα φάουλ του Κόκκινου απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία ο Ζάχος.
18΄: Κεφαλιά-πάσα του Κόκκινου στο δεύτερο δοκάρι είχε αποδέκτη τον Τσούκλη, που με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
21΄: Πάσα του Φαρούκ στον Τσούκλη, ο οποίος σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
24΄: Σουτ του Φούκη εκτός περιοχής πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Ζάχου.
31΄: Ο Τσούκλης έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά, ο Κόκκινος απόφυγε τον αντίπαλο πορτιέρο και πλάσαρε εξ επαφής στο άδειο τέρμα από αριστερά(0-1).
34΄: Από λάθος της αντίπαλης άμυνας, ο Κόκκινος σούταρε από δεξιά, αφού απόφυγε τον Ζάχο παράλληλα από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
38΄: Χλιαρό σουτ του Φούκη εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Ζάχος εύκολα.
40΄: Σέντρα του Παναγιώτου από αριστερά, απευθείας σουτ του Τσούκλη από καλή θέση κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.
41΄: Σέντρα του Φούκη από αριστερά, κεφαλιά του Κόκκινου πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι των Ευρυτάνων.
44΄: Ο Ζάχος έκανε λάθος(Τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθεια του), ο Κόκκινος πάσαρε στον Τσούκλη, ο οποίος πλάσαρε στην κενή εστία, κάνοντας το 0-2.

Β΄ Μέρος

Παρόμοιο το σκηνικό
Με την Κασσιώπη να αλλάζει την 11αδα της, αλλά όχι το αγωνιστικό της προφίλ ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μπολάνο πέτυχε άλλα 4 γκολ, με τα δυο τελευταία να σημειώνονται στην εκπνοή.

Διαφορετικοί σκόρερ

 
Τα τέρματα της Κασσιώπης στην επανάληψη σημείωσαν οι: Σωτήρης Τσάτσος (Πέναλτι), Προκόπης Πάγκαλης, Νίκος Ρεκλείτης και Νίκος Κονισπολιάτης.
Ο 21χρονος  Πάγκαλης αγωνίστηκε ως «παρτενέρ» του Γιάννη Σφακιανάκη στο κέντρο της άμυνας και είναι ο κατά τρία χρόνια μικρότερος αδερφός του Αλέξανδρου Πάγκαλη, που έχει ξεκινήσει από τον Παναθηναϊκό και αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο με την ΑΕΚ Λάρνακας. Ο 34χρονος βραχύσωμος Τσάτσος (Πέρασε δεξί χαφ μετά το 63΄) έχει πλούσια θητεία στις επαγγελματικές κατηγορίες και σε αρκετές ομάδες, ξεχωρίζοντας με την φανέλα του Αιγάλεω (2004-2008).

Καμία ευκαιρία η Μυρίκη
Οι παίχτες του Βασίλη Φούκα, όπως ήταν φυσικό περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Και δυο δοκάρια


Ο ταλαντούχος χαφ Νίκος Ρεκλείτης και ο έμπειρος επιθετικός Ιουλιανός Πελάης σημάδεψαν από μια φορά ο καθένας τα αντίπαλα δοκάρια.

Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Χτύπημα φάουλ του Κονισπολιάτη από αριστερά, ο Σφακιανάκης έκανε την προβολή και με νέα προβολή ο Πελάης έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μητρογιάννη.
60΄: Ο Ανυφαντής από αριστερά ανατράπηκε από τον Φύκα, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Τσάτσος εκτέλεσε εύστοχα, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων(0-3).
73΄: Πλασέ του Τσάτσου κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Ζάχου.
74΄: Ωραίο φαλτσαριστό ψηλοκρεμαστό σουτ του Ρεκλείτη από πλάγια αριστερά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Μυρίκης.
75΄: Σουτ του Πελάη από πλεονεκτικό σημείο κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Ζάχου.
76΄: Ο Κονισπολιάτης από κοντά και δεξιά πλάσαρε ψηλοκρεμαστά, με τον Ζάχο να διώχνει σε κόρνερ.
79΄: Κεφαλιά-πάσα του Ρεκλείτη στον Πελαή, το σουτ του οποίου βρήκε την ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού της Μυρίκης και πέρασε άουτ.
82΄: Κόρνερ του Τσάτσου από αριστερά, προβολή του Πάγκαλή κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι των «κόκκινων».
83΄: Χτύπημα φάουλ του Ίσσερη από αριστερά, δυνατή κεφαλιά του προωθημένου Πάγκαλη και 0-4.
88΄: Ο Κονισπολιάτης πάσαρε στον Τσάτσο, το σουτ του τελευταίου από δεξιά κατέληξε άουτ.
90΄: Ο Γκαντδιάς σέντραρε από αριστερά, η μπάλα κόντραρε και ο Ρεκλείτης με δυνατό σουτ στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος «έγραψε» το 0-5.
91΄: Ο Κονισπολιάτης εκμεταλλεύτηκε παράλληλη σέντρα από δεξιά και πλάσαρε από κοντά εύστοχα(0-6).

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Ζάχος(46΄ Μητρογιάννης, 64΄ Ζάχος), Παχής, Σιταράς Α.(46΄ Σταμούλης), Γενιτσαρόπουλος Κ., Φύκας(69΄ Πλατιάς), Ζαραβέλης Χ., Κολόκας(75΄ Αντωνίου), Μπουμπουρής Α.(73΄ Μπουμπουρής Γ.), Σιταράς Κ.(46΄ Φούκας), Γιαννακόπουλος(54΄ Λέρης), Ζαχαράκης

Κασσιώπη (Ρομπέρτο Μπολάνο): Μητρογιάννης(46΄ Γκίνης), Γυφτοκώστας(46΄ Μεσημέρης, 63΄ Παπανδρέου), Παναγιώτου(46΄ Ανυφαντής,63΄ Γκαντδιάς), Θεοδωρέλης(46΄ Σφακιανάκης), Βιτουλαδίτης(46΄ Πάγκαλης), Κεφαλάς(46΄ Τσάτσος), Πετρογιάννης(46΄ Ίσσερης), Φαρούκ(46΄ Κονισπολιάτης), Κόκκινος(46΄ Πελάης), Φούκης(46΄ Αδάμος), Τσούκλης(46΄ Ρεκλείτης)

Διαιτητής: Ηλίας Γαλάνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Βαγγέλης Λαθύρης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γρηγόρης Πολυχρόνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας